Přejít na obsah

Fotka

Challenge keše - rozumná podmínka

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
399 odpovědí na toto téma

#221 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1874 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2013 - 23:24

KaMo_cz napsal/a:
No a jsme u toho. Podle našich pravidel by to neprošlo, tak to šoupnul na Slovensko, kde to není ještě sešněrovaný.
O nápaditosti a lovitelnosti (hlavně ze slovenské strany) nemá cenu diskutovat, zdejší debata je snad dostatečně dlouhá a WN od Rizmani srozumitelný.

O jakych pravidlech to pises? Tato challenge je uz i dle meho nazoru splnitelna, i kdyz casove narocna (o financni strance se nebavim), a tudiz zalezelo jen na reviewerovi, jestli to uzna nebo ne. Vrso je v tomto odvaznejsi a tak to publikoval. Jestli je to slovenska nebo ceska keska neni podstatne. Je to na hranicich a tudiz je ciste na ownerovi, co vybere.

Zdejsi debata byla dlouha prave proto, ze je honzak tvrdohlavy a trva mu mesice nez neco pochopi.

A fakt, ze se Slovekum nechce jezdit do ceskych a moravskych hor je ciste jejich problem. Kdo navstevuje hory jen podle jejich vysky si ji asi bude muset dat do ignoru listu, kdo je ale navstevuje kvuli krasnym mistum navstivi i hory nizsi (v Krkonosich je pekne, stejne jako v Tatrach). Taky je dulezite si uvedomit, ze challenge kese se nezakladaji, aby je nalezli vsichni, ale jsou hlavne pro ty, co maji radi (i tezke) vyzvy.
  • 0

#222 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 6:40

V Krkonoších je pěkně? :o Stejně jako v Tatrách? :o -- a jo, to vlastně jo; a brzo se tam v obé bude platit i vstupné :P Jinak, k-lord má pravdu. Dejte už tomu trou... hanskovi pokoj. Postavil si Hospodu na mýtince a uvidíme, kolik mu tam přijde lidí. Já si to schválně dám do watchlistu.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#223 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 7:14

K poloze samotné keše jen tolik: schválně jsem vybíral geomorfologickou jednotku, která se nachází jak v ČR, tak i na Slovensku a samotný vrchol je pěšky dostupný jak z ČR, tak i ze Slovenska, aniž by člověk musel lézt přes nějaké výrazné kopce. Do úvahy tedy připadaly tyto vrcholy - Velká Javořina (kešku má), Lopeník (kešku má), Makyta (kešku má), Malý a Velký Javorník (kešku mají), Makyta (kešku má), Velký Polom (kešku má), Žalostiná (kešku má), Kobyla (kešku má), Girová (kešku má) a Kikula (jako jediná kešku nemá!). A neřekl bych, že je to pro Slováky nereálné - několik vrcholů je uznatelných jak pro ČR, tak i pro Slovensko a v rozumné vzdálenosti od slovenských hranic je dalších celků dost (namátkou Pálava, Chřiby, Vizovické vrchy, Moravskoslezské Beskydy). Opačně si mohou čeští lovci uznat ty výše zmíněné vrcholy pro Slovensko, ovšem stále jim chybí 5 dalších celků, stejně jako Slovákům pro ČR. Tudíž ty podmínky jsou zcela srovnatelné.
  • 0

#224 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 7:22

Citecka napsal/a:
V Krkonoších je pěkně? :o Stejně jako v Tatrách? :o -- a jo, to vlastně jo; a brzo se tam v obé bude platit i vstupné :P

V Krkonoších je pěkně (jen si nesmíš vybrat např. Sněžku, ale spíše méně frekventované části), stejně tak v Tatrách, ostatně v jakýchkoli horách je hezky, když je hezké počasí.
  • 0

#225 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 8:08

Teda vy toho nadelate s jednou challengi. Splnitelne to evidentne je, a to i kdyby se toho melo obejit 3x tolik. Je to jen otazka vule a nasazeni. Nakonec je to mnohem snazsi (i bezpecnejsi) nez kes na dne prehrady a podobny veci. Jedinej problem je v ownerovi. Kdyby to publikoval nekdo jinej tak je to v pohode. Moc lidi to nezaloguje. A co ma bejt? A treba uz ted nekdo kdo kasle na vase diskuze v klidu chodi po horach a plni podminku. Tak bud obujte pohory a jdete na to, nebo si to dejte na watchlist a pozorujte co bude, nebo si to dejte na ignore. Ale nadavat tady furt dokola na vicemene normalni (i kdyz ponekud obtiznejsi) kes nema moc smysl.
  • 0

#226 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 8:56

hanska napsal/a:

Citecka napsal/a:
V Krkonoších je pěkně? :o Stejně jako v Tatrách? :o -- a jo, to vlastně jo; a brzo se tam v obé bude platit i vstupné :P

V Krkonoších je pěkně (jen si nesmíš vybrat např. Sněžku, ale spíše méně frekventované části), stejně tak v Tatrách, ostatně v jakýchkoli horách je hezky, když je hezké počasí.

Byl jsem v obém; s Novohradkama, Jizerkama, potažmo s Alpama se nedá srovnat. Je to značka, turistickej jarmark i v těch nejméně frekventovaných místech, navíc patronovaný umanutými vyšinutými "ochránci" a "správci".
(viz "Zákaz vstupu, protože je tu moc turistů". Kromě toho, že to je nesmysl sám o osbě, kdo tam ty nevychovaný "takyturisty", ovšem s naditou šrajtoflí, mocí mermou tahá a buduje jim asfaltky až nahoru na kopec???)

Jinak, tak, jak to je, mi tvá Výzva už přijde sympatická, jen pořád zapomínáš na jednu věc, a tou je: je to zase jen jedna z desítek tisíc keší. Je na nějakém určitém místě, v nějaké lokalitě, která spadá do akčního rádiusu dejme tomu pár stovek kačerů, z nichž přírodně sportovních budou procenta. Rozuměj, splnění výzvy samotné může být stimulující - viz PaWkovo a Píďalky Tisícovky - pokud by se dobře, a to tedy neumíš, zpropagovala; ale po splnění takové obtížné výzvy - pro mne třeba by to znamenalo ještě dejme tomu cílený týden na Slovači - ještě běžet stovky kilometrů někam doprostřed pro jednu krabičku, abych se zapsal do logbooku.... a NIC VÍC... na to už motivace prostě není.
Jak říkám, mám to v Kukátku a budu se těšit, jak ti tam budou či nebudou chodit lidi.
  • 0

#227 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 9:08

Teď mne napadly dvě věci: - kdyby ses domluvil třeba tady s Pepou a napsal článeček podobný jako na Geojihu PaWka s tím, že je to výzva, a v článku budou postupně jmenováni ti, kdo splnili, s tím, že někdy, až se to bude hodit, se i zalogují a uloví navazující Chalenge, to by mohlo propagaci pomoci; nebo vlastní malou sajtu a na fóra dát odkazy na ni - a nejde udělat Výzva jako Eartka? Já vím, asi je to pitomost, ale tohle téma plní Earth keš podmínky jak vyšité a odpadlo by logování někde na druhém konci světa
  • 0

#228 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 9:22

Citecka napsal/a:

hanska napsal/a:

Citecka napsal/a:

Byl jsem v obém; s Novohradkama, Jizerkama, potažmo s Alpama se nedá srovnat. Je to značka, turistickej jarmark i v těch nejméně frekventovaných místech, navíc patronovaný umanutými vyšinutými "ochránci" a "správci".
(viz "Zákaz vstupu, protože je tu moc turistů". Kromě toho, že to je nesmysl sám o osbě, kdo tam ty nevychovaný "takyturisty", ovšem s naditou šrajtoflí, mocí mermou tahá a buduje jim asfaltky až nahoru na kopec???)

Jinak, tak, jak to je, mi tvá Výzva už přijde sympatická, jen pořád zapomínáš na jednu věc, a tou je: je to zase jen jedna z desítek tisíc keší. Je na nějakém určitém místě, v nějaké lokalitě, která spadá do akčního rádiusu dejme tomu pár stovek kačerů, z nichž přírodně sportovních budou procenta. Rozuměj, splnění výzvy samotné může být stimulující - viz PaWkovo a Píďalky Tisícovky - pokud by se dobře, a to tedy neumíš, zpropagovala; ale po splnění takové obtížné výzvy - pro mne třeba by to znamenalo ještě dejme tomu cílený týden na Slovači - ještě běžet stovky kilometrů někam doprostřed pro jednu krabičku, abych se zapsal do logbooku.... a NIC VÍC... na to už motivace prostě není.
Jak říkám, mám to v Kukátku a budu se těšit, jak ti tam budou či nebudou chodit lidi.

Např. Jizerky pěšky - no nevím, byl jsem 3 dny a stačilo mi, člověk jde nemálo času po asfaltu či širokých lesních cestách, naopak na kole to je paráda, Tatry nejsou jen Rysy či Kriváň, ale i opuštěné doliny a kopce, kde za den potkáš max. pár turistů (Javorová dolina, Hlinská dolina, v Západních Tatrách chodí více turistů jen Roháče, jinde potkáš jen pár lidí za den. Česká část Šumavy, to je totéž co Jizerky - na kolo paráda, pěšky docela nezáživné - všude asfalt. Ad ono srovnání s Lovci Tisícovek - srovnáváš nesrovnatelné, Lovci Tisícovek nemají vlastní kešku, pokud by ji měly např. někde na Šumavě, tak by to třeba pro mě byla 500 km cesta kvůli jedné challenge. Navíc ona už na Šumavě existuje challenge keš věnovaná Tisícovkám, tu mám splněnu už hodně dávno, ale nepojedu tam jen kvůli ní. Totéž máš ty v případě mé keše.
  • 0

#229 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1401 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 9:24

Tak na to logovani muzou bejt dva pohledy: 1. Challenge je natolik obtizna, ze kdyz uz ti nedela problem to splnit, dojit se pak zapsat blbejch par set kilaku do notesu uz je to nejmensi :) 2. Challenge je natolik obtizna, ze kdyz uz to nedko splni, mohl by mu owner vyjit vstric a poslat mu logbook postou za ucelem pohodlneho zalogovani :) Jinak ja tenhle problem resim tak, ze mam bookmark kam si sypu veci pripraveny na odlov/zalogovani do vzdalenosti nekolika set km. Tam to lezi, (momentalne obsahuje asi 260 kesi) az nez je vhodne cesta spravnym smerem. Ta se pak modifikuje aby se to cestou posbiralo. Kdyz je nekde na mape bookmarku uz moc husto, vyplati se tam zajet. Musis to resit globalne ve velkym a nebejt troskar ;)
  • 0

#230 weselka

weselka

weselka

• Members
  • PipPipPip
  • 615 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 9:33

Za mě dobrý B) I když jak slyším o honzákovi tak mě svrbí dlaně a je zábava ty výplody tady číst, ale tato challenge, tak jak je teď publikovaná, je v pořádku. Je to jen subjektivní náhled na věc, páč jsem moravák, na Slovensko to mám kousek a podle podmínek challenge mám Česko splněné. A to jsem ještě nelovil v nejvyšších českých horách (Krkonoše, Šumava, Novohradky, Krušné, Orlické, Jizerky) Jen si říkám, že jsem nezačal s tím kešováním dřív anebo, že ten GC nezačal dřív, to bych měl i to Slovensko už na hotovo. CZ 20 keší/15 celků SK 8 keší/3celky tam mám započítané i ty na hranicích CZ/SK Takže abych to uzavřel, mám o důvod víc jezdit do krásných Slovenských hor častěji, jak jsem to praktikoval před 15-20ti lety. Ale že bych se pak hnal dolovit tu Kykulu, nevím... asi ne. Souhlasím se všemi, ale nehledejte v tom muchy, nechte ji žít. Uvidíme kolik kačerů ji za 5 let uloví a jestli honzáka ta hospoda na mýtince nepřestane bavit díky absenci logů. PS: na každoroční třídenní svatováclavský vandr se chystáme do Velké Fatry a hned přibydou 4 SKvrcholy
  • 0
www.povetrnik.cz

#231 weselka

weselka

weselka

• Members
  • PipPipPip
  • 615 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 9:38

Citecka napsal/a:
Teď mne napadly dvě věci:

- kdyby ses domluvil třeba tady s Pepou a napsal článeček podobný jako na Geojihu PaWka s tím, že je to výzva, a v článku budou postupně jmenováni ti, kdo splnili, s tím, že někdy, až se to bude hodit, se i zalogují a uloví navazující Chalenge, to by mohlo propagaci pomoci; nebo vlastní malou sajtu a na fóra dát odkazy na ni

- a nejde udělat Výzva jako Eartka? Já vím, asi je to pitomost, ale tohle téma plní Earth keš podmínky jak vyšité a odpadlo by logování někde na druhém konci světa

Ano přesně tak, chtělo by to od honzáka vetší podporu tomu projektu:
Bookmark
gc-project
článek na serveru nebo vlastní stránky
a třeba i CWG nebo něco za odměnu - motivace
  • 0
www.povetrnik.cz

#232 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 9:49

weselka napsal/a:
Ano přesně tak, chtělo by to od honzáka vetší podporu tomu projektu....

určitě bookmark a za mne i kvalitnější listing, na tu dobu práce s přípravou je to nějaký "plochý", tabulka vrcholů OK, ale ztrácím se v ní (holt geomorfologii SK nesypu z rukávu) a "naučná" část je nečleněná změť písmen. I když rád chodím do kopců, tak nebýt této veselé debaty, tak o challenge právě díky kvalitě listingu asi ani nezavadím :-(

Dávám na WL. Až bude bookmark, tak se juknu co vlastně mám, letmým pohledem ČR OK, SK bída, to jsem zvědavý, kam pojedu v říjnu na prodloužený víkend a příští jaro to asi zopakuji :-)
  • 0

#233 Netorack

Netorack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 335 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 10:00

Za mě taky celkem OK, jestli jsem to spočetl správně, tak už mám 19 českých, jednu obojetnou a jednu slovenskou, takže klasicky - bylo by potřeba dolovit Slovensko, což není pro lidi bydlící dál od hranic až tak jednoduchá záležitost. Víc by se mi třeba líbilo 40 vrcholů, minimálně 10 v ČR a 10 na Slovensku, ale dá se to i tak, jak je to nastaveno. K tomu bookmarku: doporučoval bych jeden na aktuální kešky (v tabulce) a druhý na archivované krabice a případné alternativy, pokud má některý vrchol dvě krabky, bylo by to tak myslím přehlednější. A u novohradského Kamence je překlep v nadmořské výšce.
  • 0

#234 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 10:08

hanska napsal/a:... ... Ad ono srovnání s Lovci Tisícovek - srovnáváš nesrovnatelné, Lovci Tisícovek nemají vlastní kešku... ...

Přečti si znova pořádně, co píšu; tentokrát ti vůbec neoponuji, naopak se snažím pomoct. Tohle uvádím jako příklady k větší informovanosti, propagace mezi kačerstvem.

BTW, proč se tak točíš kolem té krabice? Ta je přece až to poslední, proč takovou výzvu plnit.
  • 0

#235 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 10:16

Ony návrhy - stránky - do budoucna budou určitě, mám je v plánu, jen jejich vytvoření není práce na pár hodin... Bookmark - jakožto BM jej nevytvořím, kdo chce, vytvořit jej může, ale bude nutno mít minimálně 2 (ČR, SR) a pak se budou muset ručně vyfiltrovat vrcholy náležící do obou zemí. Pokud by někdo měl zájem, mohu mu zaslat seznam vytvořený v geogetu. CWG asi nebudou, spíše uvažuji nad vytvořením nějakého odznaku vložitelného do statistik.
  • 0

#236 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 10:25

Nevidím s tou keší zásadní problém a nemám žádné nutkání ji pomlouvat. Naopak, já ji přeji úspěch. Rady, jak vylepšit její image a atraktivitu tu již padly, zcela s nimi souhlasím, je otázka, jestli je owner schopen se s tím poprat úspěšně, protože je to holt honzakohanska. Doufám, že i krabička je aspoň trochu na úrovni a není to krabka od nanuka se sešitkem za korunu. Pochop, tyhle projekty by měly být -a měly mít- něco navíc. Bookmark, stránka projektu, žebříček, síň slávy, speciální CWG či něco podobného, fotky. Ona i ta stránka listingu - co takhle nějaké krásné fotky, chodíš dost, musel jsi snad nafotit nějakou povedenou.... Suchopárná tabulka, která mi navíc při rolování skáče pořád nahoru, no listing prostě nevypadá nic moc..... Jednotvárný suchý font.... Nech se inspirovat stránkami podobných keší! Hrome s takovou keší si člověk přeci jen musí trochu více vyhrát. Jinak tam nikdo nepůjde, nebude ho to inspirovat, motivovat. Je tolik parádních horských keší, proč myslíš, že by zrovna u téhle keše měl kačer jak býk vyrazit a dělat vše pro ni? K tomu musí dostat na niCHUŤ!

Pokud jde o náplň, nemám s tím problém, jezdím i na Slovensko hodně, a nejen do Tater. V puzzlích kopečky/kopčeky to mám téměř nastejno v obou zemích.
I menší kopce jsou tam krásné, namátkou takový Strážov byla paráda. A Velký Choč! A další... Splněno mám určitě slušné procento, pomohl by systém na projekt-gc - nech se inspirovat lovci tisícovek...

A že sem Slováci do hor jezdí méně než my tam? Ale to je jejich velká škoda - naše hory můžou taky hodně nabídnout!

No, budu dál chodit na kopce a tuhle keš prostě rozhodně neřeším, zatím... - a jestli se někdy samy od sebe podmínky splní, tak když bude cesta kolem, tak proč se pro ni nestavit :)
  • 0

#237 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 10:46

Citecka napsal/a:
Přečti si znova pořádně, co píšu; tentokrát ti vůbec neoponuji, naopak se snažím pomoct.
BTW, proč se tak točíš kolem té krabice? Ta je přece až to poslední, proč takovou výzvu plnit.

Za to první - :D :D
Za to druhé - přesně
  • 0

#238 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 16:12

Zajímavá výzva, i když dost obtížná. Uvítal bych ale také nějaký bookmark, nebo něco podobného pro snazší kontrolu, takhle se mi to prolézat vůbec nechce. Checker na project-gc by byl asi ideální.
  • 0

#239 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4290 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 16:43

No a pak challenge někdo zaloguje stylem:

Ano pri lovu jsem listing vazne necetl pac to nebylo technicky mozne ale to je uz stejne jedno.Zalogovano je a resit nic vic nehodlam.Me Challenge neberou a brat nebudou ale je to kes a ta mi za snahu o bod stoji.Nejsem truhla co dava kese na ignor list bud na kes nejdu a nebo jdu nic vic v tom neni.Tato me dostala opet mistem na kterem kes je a tim jakou investici musel owner do kese vlozit.Radeji jdu na kes driv at ji spatrim tak jak owner zamyslel jak po pul roce kdy tu bude jen troska ktera se snazi odolavat najezdu ze elitnich lovcu.Kes paradni ale Chellenge je pro me asi out.Jak jsem koukal cast kesi je v archivu a cast je vypla a tento lov me taky nikterak nebere.Ty ctyri ci pet kesi jiste jeste dozenu ale jezdit cilene jen pro kes casti republiky urcite nebudu.

• 0

#240 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 23 August 2013 - 23:23

Co furt všichni máte s horami? Vždyť do hor ani netřeba. Výzva je o geomorfologických celcích, ne o pohořích, to jsou i pahorkatiny, tabule, pánve, brázdy, úvaly - tzn. že ke splnění namnoze vystačí i obskurní po kotníky sahající krtiny a hřbítky z celků jako Středolabská tabule či Východoslovenská rovina. Kupř. v domovském celku mém (a kupř. i většiny Pražáků) je nejvyšší "vrchol" tak placatý, že byste mohli jít kilometr lesem a ani si nevšimli, kde vlastně ono "nejvýš" je a že na nějaké "hoře" jste. A to je to kouzlo věci, že geomorfologické členění nejsou jen prominující a turisticky profláknuté pojmy jako Krkonoše.

Přinejmenším pro mě, protože se v těch věcech taky nemálo angažuju a mám k nim vztah pomalu tak srdeční (sic) jako třeba ke kočkám, žádné okrašlování a zatraktivňování výzvy ani netřeba - už tak, jak je, mi výzva stojí dost vysoko na interním seznamu desiderat a nemít pro nejbližší týdny už předepsaný jiný program, hleděl bych si to Slovensko dohrabat ještě tohle léto. A mimochodem, jestliže někomu asfalt a široké cesty Jizerek nejsou po chuti, pak pro mě, ježto už na krok nevidím tak dobře, co dřív, to je spíš požehnání - na přírodnějších pěšinkách je jen otázkou času, kdy si jednou opravdu nehezky něco dolámu. To, že v pádě výběru cíle dám přednost hladké cestě není otázka toho, že by se mi příroda nelíbila, ale holá nutnost - radši ani nechtějte vědět, kolikrát jsem zakopnul jenom za dnešek, než jsem zkontroloval a oservisoval svoje keše na Milešovce a Lovoši, a to jsou pořád relativně civilizované stezky, byť místy kamenité... Takže nelamte si s tím hlavu, každé zboží má svého kupce. Výzva je od toho,. aby si ji každý za sebe přijal či odmítnul a její překážky od toho aby se překonávaly.

P.S. Nějak nepozoruju, že by se masově utrácely keše zrovna z důvodu znechucení, že "na ně nechodí lidi". Zato spousta keší se utrácí z důvodu znechucení, že je každou chvíli někdo rozbije atp... :)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama