Přejít na obsah


Fotka

Oznámení reviewerů


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
3 odpovědí na toto téma

#1 Alex Reviewer

Alex Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 11:04

Drazí přátelé, skalní doba, kdy geocaching byl zábavou pro pár desítek a nebo snad stovek vyvolených, je dávno pryč a této hře se v Česku věnuje několik desítek tisíc lidí. Nároky a tlak na pravidla a reviewery se neustále stupňuje. Mnohdy opravdu odůvodněné stížnosti, připomínky a návrhy na zkvalitnění naší společné hry nás vedlo k uspořádání celorepublikového setkání všech reviewerů, které proběhlo v uplynulém víkendu. To si jistě mnozí z vás všimli. Oslovili jsme některé organizace, jednotlivce i skupiny a požádali je o témata, která je tlačí, vadí jim a poprosili jsme je o případná řešení. A nejednalo se jen o kačery, ale i o statní instituce, ochranáře atd. Témata jsme pojmenovali, utřídili a o celém víkendu se jim věnovali. Tomu předcházela celá kanonáda emailů mezi reviewery, kdy jsme témata ladili, diskutovali o nich a snažili se nalézt rozumná řešení. Hlavní výstup z našeho jednání je ten, že revs vytvoří komentovaná pravidla, která budou nejasné oddíly pravidel vysvětlovat a budou aplikovatelná na Českou republiku. Od toho si slibujeme jednotnost schvalování po kterém mnozí z vás dlouhodobě volají. Než tato komentovaná pravidla vytvoříme a publikujeme, budeme již podle nich schvalovat, abychom vychytali případné problémy a již hotový produkt neměnili. Dáme zde příklad. Nově se budou moci pořádat eventy, které se věnují odběrům krve. Ale po dodržení určitých pravidel. A zde právě ve spolupráci s ownerem vytváříme referenční event, který jasně definuje za jakých podmínek budou tyto eventy publikovány. Další takovou kapitolou je uvolnění publikací v knihovnách, turisticky zajímavých cílech a jiných lokalitách. Ale zase jen za určitých a jasně daných podmínek. Na každý případ se pokusíme vytvořit referenční listingy. Některé z vás tímto oslovíme a společně budeme pilovat listingy, eventy, cita, cache. Tímto vás prosíme o trpělivost, protože některé publikace se prodlouží někdy řádově i o jeden týden. Nechceme vám přikazovat a nařizovat, jak dělat cache. To co jsme výše zmínili, jsou případy, které jsou dnes pravidly zakázány, nepublikovány a v některých případech je to velká škoda. Geocaching je především zábava a komentovaná pravidla mají za úkol předejít nepříjemnostem a zklamáním, která přichází po neschválení cache, eventů atd pro nepřesné pochopení a výklad pravidel. Vše má ale rub a líc. Některé, dnes běžné věci, budeme podrobovat přísnějšímu prověřování a budou daleko hůře schvalitelné. Ale opět se pokusíme jasně definovat dané oblasti. Namátkou stromovky, flashmoby, řetězení eventů atd. I zde vás prosíme o trpělivost. Další podstatnou novinkou je, že s Groundspeakem spolupracujeme na vytvoření národních pravidel v českém jazyce. Věříme, že tento počin povede ke zkvalitnění naší hry, odstranění nedorozumění a uklidnění situace na geocacherském poli. Přejeme vám mnoho krásných zážitků v naší společné hře. Team reviewerů České republiky
  • 0

#2 Jistra

Jistra

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 15:01

Tuto iniciativu vítám. Jak je zřejmé z diskuzí na tomto webu je u mnohých celá řada nejasností. I já se svými 239 nálezy se stále považuji za greenhorna a vím, že řadu fines z pravidel nevím. Možná by komentovaná pravidla měla být předložena k posouzení též právě těm méně znalým aby zjistili, co je ještě nedostatečně vysvětleno, co tam chybí apod.
  • 0

#3 docile

docile

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 15:13

Já rovněž vítám tuto aktivitu. Pevně doufám, že povede k tomu, že se bude při schvalování všem měřit stejným metrem.
  • 0

#4 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 17:26

Neustále tady někdo žadoní o vyplnění dotazníku na diplomku, ale tady se nabízí téma jako hrom. Zvláštní, jak si lidi vynucují přesná pravidla a nedokáží žít jen s doporučenými a všeobecnými pravidly. :-) Američané něco neřeší, tak si doděláme vlastní, česká, pravidla. Bohužel je to zde však nutnost, takže aktivitu reviewerů také vítám a držím palce.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama