Doporučení GPS přístorje pro GIS
Publikováno 13 October 2006 - 19:11
potřebuji zaměřovat statické body v těžkém terénu (les, hory). Doporučili by jste mi levný přístroj? Uvažuji o Gramin GPS 60. Na x-ovou řadu s SiFR III nemám peníze. 8 tisíc je strop. Šedesátka mě zaulala možností připojení externí antény, zlepší se tím citlivost?
Předem děkuji za rady.
Publikováno 13 October 2006 - 19:45
Zalezi na tom, s jakou presnosti bude potreba pracovat. V nejlepsim pripade se da dosahnout +-5 m. Externi antena na tohle velky vliv mit nebude, jen mozna zvysi kvalitu signalu v lesnich porostech, kde by samotny rucni pristroj mel presnost jeste horsi nebo nemel signal vubec. Podle me je externi antena hlavne resenim do auta se skly, ktere signal nepropousteji.Dobrý den,
potřebuji zaměřovat statické body v těžkém terénu (les, hory). Doporučili by jste mi levný přístroj? Uvažuji o Gramin GPS 60. Na x-ovou řadu s SiFR III nemám peníze. 8 tisíc je strop. Šedesátka mě zaulala možností připojení externí antény, zlepší se tím citlivost?
Předem děkuji za rady.
Publikováno 13 October 2006 - 20:15
Dobrý den,
Předem děkuji za rady.
A co treba (ciste teoreticky) zauvazovat o PDA? Samozrejme plati veskere (zde ve forech) probirane nevyhody/vyhody tohoto reseni. Ja osobne mam LOOX N520 - velka spokojenost (dnesni cena cca 9.500Kc), ale jsou i levnejsi reseni se SiRF III napr. http://www.mobilka.c...ce/mio-p350-gps - 7595 Kč s DPH (pouze priklad).
Publikováno 15 October 2006 - 12:00
Publikováno 16 October 2006 - 10:46
To je zajímvý nápad. Děkuji. PDA již má, potřebuji tedy přístroj do PCMCIA slotu (například http://tinyurl.com/yezg78 - ta cena 2,8 je potěšující ). Projdu si zdejší vlákna. Předpokládám zvýšenou spotřebu proudu.A co treba (ciste teoreticky) zauvazovat o PDA?
Publikováno 16 October 2006 - 11:43
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů