HanzsCZ napsal/a:
Pokud byste tu chtěli něco schovat, dodržujte, prosím, pravidla pohybu v rekultivovaném území (pouze po stezkách, nikam mimo vyhrazený prostor - vystavujete se vyhnání/udělení pokuty).
Tam nedávno keš byla, ale v tom geoobjektu bylo vosí (včelí?) hnízdo.
Dnes jsem tam byl na kole. Cesty naučné stezky jsou u jezera vysypané jemným štěrkem, ale jet se v tom dá. Tabule naučné stezky jsou moc pěkné, zatím neponičené, jsou i pěkné výhledy. Chtěl jsem jet dál podél jezera na Ústí, ale asi to opravdu monitorují, protože se za chvilku objevil džíp a hned na mne, že tam je zákaz. Byl slušný, 15 000 Kč pokuty (jak hrozí tabule) nechtěl. Jinak podle tabulí je už dosaženo plánované hladiny, ale nějak se zpožďuje rekultivace. A dost mě překvapilo, že ty svahy jsou srovnané jak nějakou několikakilometrovou latí, odvodňovací strouhy jsou rovně jako podle pravítka a dokonce i stromky jsou ve vyrovnaných řadách jako my kdysi na spartakiádách

. Je to sice hezký počin (ta naučná stezka), ale dokud nebude zpřístupněna okružní silnice, tak je to k ničemu.
Od jihu od obce Suché je sice tabule se zákazem vstupu a výhrůžkou pokuty, ale už tam nepřipsali, že po cyklostezce se může jezdit na kole a chodit. Ostatně šipky cyklotrasy tam jsou...
Přikládám fotku - vidíte, jak je všechno nalinkované jak podle pravítka? Břehy, stromky, svahy...
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).