Moc hezké, co se tu během víkendu všechno probralo, z Jacky je pirát?
Koláče všeho druhu, od moravských pravých hruškových frgálů ( ještě od otcovy staré tety, ne ty současné prodávané v Praze na trzích) až po chodské, samozřejmě znám, jelikož jsem mlsná víc než dost.
Mne by zajímal recept na bramborky, pls.
Mno, recept ráda napíšu - jen si představte, že jsem takový sklerotik , že jsem sice na eventu postupně vyndala z košíku dvě krabičky se zákusky, dvě s CWGčky, ale na bramborku jsem si nevzpomněla ani na poeventovém posezení, až když jsem si košík vyzvedávala z auta kamarádů, kam jsme ho před afterpárty uklidili a byly legrácky, co všechno v něm mám....Event byl totiž nadpůměrně povedený, sice nám málem hasiči při ukázkách udusili ownera , ale jinak s nimi byla neskutečná legrace. Sama jsem riskla dělat figuranta jen když jsem viděla, že si chvilku sednu, vlastně skoro lehnu - málé znehybnění popruhy mi připomnělo, kam by mě taky mohli transportovat, kdyby si občas přečetli, co tady vyvádíme.
Bramborka:
1 dětská krupička
6-8 středních uvařených brambor - po vychladnutí a oloupání nastrouhat
2 dcl oleje
2 vejce
palička česneku, majoránka, sůl a pepř
kvásek z 1/2 l mléka a kostky droždí
přidat podle chuti uzené, uzeninu, škvarky
Plech potřít olejem nebo sádlem a vysypat mákem, nalít těsto a před upečením potřít rozehřátým sádlem a posypat mákem. Péct cca hodinu při 200°C do hněda. Dobrou chuť.
PS: V původním receptu je méně brambor, pouhé 4-5, osobně bych ještě brambory přidala a krupičku ubrala.
Škoda, že jsem včera nenafotila krabičky se sladkostmi.
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 22 February 2015 - 20:01