...jednak, což je jen taková maličkost , tak já jsem tu provozovala hudební propagaci zločinné ideologie, což, je, tuším, proti zákonům ČR .
No jo, melodie to jsou hezké a známé z našeho mládí, ale ty texty si už dobře nepamatujeme. Zpívat něco a přitom nenarazit - to už může být zas problém. Navíc se blíží výročí Února 1948, tak bacha!
Třeba Internacionála: Ta má sice pěknou melodii, jenže její text nabádá k násilí vůči nezanedbatelné skupině obyvatel, takže tu ne. "Kupředu levá"? To už je po posledních volbách zbytečné. "Teď když máme co jsme chtěli"? Ne, nebudu šířit blbou náladu. Tak Píseň práce? To by snad šlo, ta má text celkem neškodný, i když při poslechu verše "vše čeho člověk užívá, z šlechetné práce vyplývá" hrozí, že mnoho lidí pukne smíchy...
Tak snad tu "o Péťovi": "U řeky, u říčky, třepotá se prapor, stojí u té říčky pionýrský tábor..."
Pokračování večer:
Cestou ke keši za městem, kterou jsem šel odpoledne zkontrolovat, mně napadlo, že ten dříve opovrhovaný pionýr Péťa se nyní stal kladným hrdinou. On přece bojkotoval táborový řád a rozvracel morálku ostatních pionýrů třeba tím, že se místo ranní rozcvičky válel v posteli, nechodil se s ostatními koupat, odmítl nastoupit službu s pionýrkou Táňou! Takže on byl vlastně disident!!!
O tempora! O mores!
Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 16 únor 2014 - 21:15
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).