Já taky přispěji svou troškou do mlýna B-): s naším 'souborem renesančních písní a tanců' jsme hráli v renesančních kostýmech na jednom zámečku. V pauze mezi dvěma koncerty jsem si s geokolegou, členem téhož souboru, odskočila na blízkou keš v bývalém parku... Keš jsme našli, naštěstí tam nebyla ani noha, protože odlov v renesančních šatech se těžko dá provést nenápadně, že?!
A k tomu všemu, když jsme se dírou ve zdi a křovím vyškrábali zpátky na frekventovanou silnici a navzájem jsme se oprašovali, to navíc k obveselení kamioňáků vypadalo, že jsme v tom křoví dělali něco úplně jiného :-D!
Taky jsem něco zažil s šatem nepřístojným
Táhnul jsem kolem Malše z nějakého eventu, a páč ten nějaký event bylo Chemikovo MDŽ kytkodání, byl jsem v kravatě a kvádru. Bohužel event se protáhl do pozdní tmy... domů to mám dvacet kiláků a tak poeventí noci, řízení kočáru neschopen, trávím pod starou dekou v kanclu na koberci pod umejvadlem (jinde není na mý rozměry dostatek místa). A směrem od Gerbery do školy to mám kolem vody a tehdy mi chyběly odlovit ještě tři mostovky, neb já ve městě moc nelovím, tak je vždy kam šáhnout. První Modrej moc dobrý, tam nebylo tak vidět ani kam moc do špíny lízt, navíc tam keška opět jednou nebyla, tak kravaťácký DNF. V lakýrkách jsem docapal k Armaďáku a tam je keška pod mostem, musíš přeskočit zábradlí, spustit se pod most šikmo nad vodou asi o dva metry na takovej ten obrubník půlmetrovej pod mostovku. V Armaďáku probíhaly nějaký taneční a na schodech furt postávali nějací mladící na útěku před tanečnicemi. Vyčíhl jsem vhodnou chvilku, nebyl čas na váhání, skok přes zábradlí a rychle do tmavých hlubin. Baterku mezi dva prsty, no trochu jsem se potácel, ten event stál za to. Keš jsem našel až po chvíli, byla rafinovaně vymagnetovaná až na dosah nad vodu... teď JI JEN NEPUSTIT. zNÁTE TO, OBZOR SE VÁM ZÚŽÍ NA PÁR CENTIMETRŮ A KAŽDEJ POHYB JE DLOUUUHEEEJ. (miluju CapsLOck). A ve chvíli, kdy jsem vyměnil CWG a kešku cvakal zpátky, mimo dohled rozbujelé omladiny, mi nad hlavou pomalounku dojelo a zastavilo policejtský vozítko. Příslušníkové vystoupili, zabouchli dvířka a opřeli se o zábradlí mostu nad mojí hlavou. Skrze trámy dřevěné mostovky prosvítaly parkovačky služební Fábie. Rozdovádění tanečníci si z nich chvíli dělali prču (z příslušníků, nikoli světel). Já hrál štronzo s rukou na traverzách, hluboce vykloněn nad řeku. V tu chvíli pode mnou cosi zamířilo do kanálové výpustě na úrovni hladiny, a vůbec to nebylo malý, i kdyby to kundatra byla, musela by sem doplout od Temelína - metr hadr míra. Hledal jsem pak v denním tisku, zdali neutekl někomu ve městě korkodýl. No nic, policajti stáli, mládež hulákala, já se klepal, něco vyplavalo zase z kanálový výpustě a kolem vyzděný kamenný náplavky zamířilo někam skrze město směrem ke vzdáleným modrým horách, já dostával křeč do všech svalů, o kterých mi zatím jen vyprávěli, a policajti si zapalovali druhý cigáro.
Tvrdnul jsem tam třicet čísel pod jejich podrážkama dobře půl hodiny.
Pak taneční skončily, všechno to vypadlo, poliši hodili vajgly do Malše a po chvíli jsem i já vylez, nahoru to bylo rozhodně T4,5 - v tom stavu možná T7. Než jsem došel o tři rohy dál, a jak už jsem byl v tom, vlez jsem pod poslední můstek přes Mlýnskou stoku a baterky nemaje, nenašel pomocníčka z kusu betonu a prostě do tý vody vlez rovnou, kolem kotníků a lejtek mi plynuly kry, tučňáci a umrlí milenci, druhá ze tří mostovek, to jde, a za chvíli jsem byl pod umejvadlem a uzemňoval se ke koberci levou rukou.
Gatě a lakýrky jsem usušil a vypucoval, nechytli mne, a tak jsem mohl, zvěděv, že jedna z těch tanečnic je kačerkou, sledovat o měsíc později, jak se totéž dá udělat ve šteklích a plesovkách
PS: docela by mne zajímalo, za co kdo v keši u Armaďáku vyměnil tu mojí baterku Vracet jsem se pro ni fakt nevracel.
Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 14 prosinec 2013 - 12:23