Přejít na obsah

Fotka

50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

Nejlepší odpověď Johule , 01 červen 2015 - 18:59

To se prostě podařilo....v poslední době kešuju míň než dřív, už jen příležitostně. Náhodou jsem narazila na TB a rozhodla jsem se ho přece jen posunout dál, s tím, že ho snad nebudu moc zdržovat. Doma jsem mrkla na jeho cíle a k jeho úkolům patřilo potkávat olympijské sportovce - no a u nás v domě bydlí českej olympijskej plavec (kterej sice příležitostně, ale taky občas lehce keškuje, takže ví). Dnes se mi povedlo udělat společnou fotku a pokud se zadaří, v týdnu posunu TB do Banátu. Mít možnost se fakt podílet na (celkem složitým) úkolu TBčka mě udělalo radost :) A možná zas trochu nakoplo do dalšího hledání :)

Přejít na celý příspěvek

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3370 odpovědí na toto téma

#1981 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2015 - 22:52

Tak mi možná vyjde abych si zajel do Žatce na bowling. Nejpozději ve středu zjistim víc :)

• 1

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Blackberry nejen na práci

#1982 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2015 - 0:00

Tak mi možná vyjde abych si zajel do Žatce na bowling. Nejpozději ve středu zjistim víc :)

No tak to by bylo fajn. :) Jestli to vyjde, budu se těšit.

EDIT: A gratuluji k prvnímu příspěvku na sté stránce růžového vlákna. B)

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 12 leden 2015 - 0:01

• 1

#1983 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2015 - 15:57

Mno, neměli bychom především pogratulovat Láďovi A. k nápadu na založení vlákna?  :)

Řekla bych, že se mu povedlo vymyslet takové minimálně 3v1 vlákno -  stáhne do sebe různé OT, které by jinde vadily, zachová plkání, které si podobně naladěná skupina může přečíst na rozdíl od chatu kdykoliv a dokonce se tu občas i vyskytne něco, co je pro ostatní přínosem, ať jde o rady nebo zajímavé akce. Určitě je plusů víc než mě během chvilky napadlo, jedním pro moderátory užitečným momentem snad je, že tady nemusí zasahovat - vypadá to, že diskutující dodržují základní pravidlo chovat se k sobě slušně. :wub: To býval v některých případech v jiných vláknech poměrně problém. Situace se zklidnila zejména po příchodu tomy22 - jemu zase patří dík za rozumné moderování cztka. :) 

Přiznám se, že jsem měla v začátku vlákna obavy, jestli my, co jsme to celé spískali a po mailech domluvili, nebudeme muset brzo vlákno zamknout a ono už běží víc než rok! Takže Láďo, díky za nápad.

• 9

#1984 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2015 - 16:35

Ano, jistě nesmíne opomenout zakladatele a prvního přispivatele do tohoto vlákna! :) Já psal jen rychlou poznámku z telefonu, takže jsem to co nejvíc zkrátil. Jedno z mála vláken, ke kterém člověk může publikovat prakticky všechno, něčemu se přiučí a ještě si fajn poklábosí. :) Děkujeme Láďo!

• 0

#1985 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2015 - 8:04

Také zdravím na jubilejní stránce :).

Doslechla jsem se, že Toniczech dává pozdravovat, na GC momentálně moc nemá čas.

• 0

#1986 Ivank

Ivank

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2015 - 23:45

Kukuč!

Všechny vás zdravím a občas sleduji. ;) Tohle príma vlákno mě už tolikrát pobavilo až k slzám, že se musím se svými vděčnými díky přidat ke všem děkovatelům přede mnou! :)

Přátelé, miláčkové a zlatíčkové, víte co mě na tom všem baví nejvíc? Že se mnohdy osobně neznáme a přesto nás baví spolu komunikovat, sdělovat si zážitky a poznatky nebo jen tak se pozdravit...  To je v dnešní době úžasná přidaná hodnota! 

• 4
1.

#1987 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 17:58

Nechtěl by si někdo přečíst listing mé další kešky? :P (samozřejmě bez souřadnic...)

• 0

#1988 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 19:19

Moc ráda si počtu :wub: , klidně pošli text na mail. Mám si zahrát na češtinářku? Nebo mám jen pochválit nápad?  :D

• 0

#1989 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 20:03

Poslána SZ s listingem. :) Jde mi o češtinu, ale samozřejmě si rád vyslechnu i nějakou tu pochvalu. :D ;)

• 0

#1990 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2015 - 21:33

Kdyby byl potřeba druhý korektor, tak se hlásím... Zrovna dnes mne v práci jeden ze skladník počastoval označením "paní učitelko"... tak ho trochu podezírám, že to nemyslel úplně kladně :) ...

• 0

#1991 Ivank

Ivank

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2015 - 21:48

Checht! Taky jsem občas pro své trvání na správné češtině podezírána, že jsem kantorka, naposledy před dvěma týdny na Policii ČR při svědecké výpovědi. "Orgán" se tvářil poněkud otráveně, když jsem chtěla opravit či nahradit některé výrazy, hrubky tam ale neměl. :D

Občas trpím nad logy, v nichž nacházím perly typu "vílet, vyděly sme, pižamo, mi jsme chtěli, děti skákali", ale když podobné perly čtu i v listinzích, tak to už fakt "slintám"! :angry:

No jo no, každej jsme ňákej! :D

• 3
1.

#1992 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2015 - 22:06

Jo, tohle mi rve taky oči... I když trochu to nechápu... Míval jsem z diktátů pětky, čeština byla můj neoblíbený předmět a byl jsem rád, když jsem na vysvědčení měl trojky... Občas byl v pololetí i čtverec... Dnes si ale myslím, že češtinu umím docela dobře (i když sem tam nějakou tu hrubku taky v rychlosti asi zapomenu :-) ). Ovšem když pak vidím ty hrubky všude možně, tak taky dost trpím...

I když někdo za to úplně nemůže. Jsou i tací, kteří prostě trpí dyslexií.

• 1

#1993 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 966 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2015 - 22:09

Občas trpím nad logy, v nichž nacházím perly typu "vílet, vyděly sme, pižamo, mi jsme chtěli, děti skákali", ale když podobné perly čtu i v listinzích, tak to už fakt "slintám"! :angry:

No jo no, každej jsme ňákej! :D

Že půlka národa neumí česky, na to už jsem si jakžtakž zvykl.

Že se podobnému procentu blíží i novináři (zatím jenom internetoví), tak to mě opravdu dožírá.

• 2

#1994 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2015 - 23:01

Mám to podobně jako Ivank, docela mě projev některých expertů tahá za oči. Každému z nás se někdy něco "povede" napsat a pak zírá, ale když má někdo ve větě víc hrubic než slov.... Sice jsem zatím nezačala používat ignore list pro keše, ale listingy pár ownerů se opravdu číst nedají, ve dvou případech mě odradily i od keší jako takových. 

A co mi občas přijde za mail ze sousedního okresu  :o , to by bylo skoro do Dikobrazu. Ano, říkám si, že každý máme nějaké slabší místo, ale proč se nezapnout alespoň kontrolu textu? 

I na PČR mám při svědectví podobný zážitek, dotyčný pán si byl svých slabin asi vědom, vždycky když kousek napsal, mrkl na mě a zeptal se, jak bych pokračovala.....moc hezky se nám protokol povedl. :D

Jinak kdo jste si nevšimli a máte volno a náladu na procházku 7.2., podívejte se na Čerchov na další event od CarlosChica. Bude i s tradiční účastí kačerů z Německa, někteří už i mají pěkná CWG. :)

• 3

#1995 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2015 - 7:31

Taky trpím, když čtu některé listingy. Dokáží mi zkazit dojem z jinak dokonalé keše do té míry, že jí FP nedám. Ale třeba mám jenom pokřivený pohled na věc. Teď je moderní, čím víc "y", tím tvrdší "chlapy"! :D

Tento příspěvek byl upraven od Pnov: 30 leden 2015 - 7:40

• 0

P%C5%88ov.png

#1996 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2015 - 7:39

...

I když někdo za to úplně nemůže. Jsou i tací, kteří prostě trpí dyslexií.

jj, pár takových znám - ovšem, když chtějí nějaký text "veřejně" publikovat, nechají si ho od někoho přečíst.

Co jsem si všimla v jiné diskusi, kam chodím, tak ve slovenské gramatice je občas to y/i také jinak - např. "Inak deti sa uz dali ako tak dokopy"

Ad Pňov - o překlepech v listingu se snažím slušně informovat ownera, je pak na něm, jestli si opraví nebo ne.

Zvědavko, já mám v kalendáři rezervovaný 7. březen, tak doufám, že MDŽ bude :)

• 1

#1997 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2015 - 7:46

Taky mi jednou někdo poslal mail, slovensky, kde všechna i byla měkká. Pak ale dopsal, že bydlí v Chorvatsku a na jejich klávesnici y chybí. Dobrá řeč. I když mě to u moře docela tahalo za oči, když jsem četl "riba" a podobná slova. V českém listingu mě to za oči tahá dost, myslím si, že i když nejsem učitel, že česky umím a třeba shodu s podmětem poznám vždycky. Každý jsme nějaký a řešením je opravdu dát to před publikováním někomu přečíst. Automatické opravy chytí něco, ale naopak mohou zprasit něco jiného, třeba zeměpisná jména, která se často gramatikou neřídí.

A slyšel jsem případ, kdy doktor do zprávy místo "Nutno sledovat krizi" napsal "Nutno sledovat krysy"

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 30 leden 2015 - 7:53

• 2

#1998 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2015 - 9:42

Ad Pňov - o překlepech v listingu se snažím slušně informovat ownera, je pak na něm, jestli si opraví nebo ne.

On se ten problém týká hlavně dvou velmi plodných ownerů. Toho jednomu už na regionálním serveru slušně nabízela spolupráci na korektuře textů spousta lidí a je to marné. Nepovažuje to za důležité a strašně rychle se uráží a "končí s GC". Toho druhého jsem zase podle jeho projevu na tomtéž serveru z kategorie slušných lidích vyškrtl, takže to zkoušet ani nechci.

Zvědavka nejspíš bude vědět. ;)

Tento příspěvek byl upraven od Pnov: 30 leden 2015 - 9:42

• 1

P%C5%88ov.png

#1999 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2015 - 10:17

To je pak samozřejmě jiná...

• 0

#2000 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2015 - 14:50

A je venku GC564CM... :rolleyes: :)

Mimo keš, zobrazuje se vám na panelu nástrojů při psaní tady na fóru nabídka emotikonů? Mně se vytratila...

EDIT: Problém vyřešen, stačilo znovu načíst stránku. :P

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 01 únor 2015 - 14:52

• 1

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama