Tak jsem to taky nemyslel - jen se musí vzít v úvahu hlavně to, že tady je slyšet poměrně malá množina kačerů - ostatní povídají.
A zrovna Geospy zas moc nezaujalo mě, ač Waymarky se mi líbí. Ale jako jo, taky bych měl X nápadů jak udělat stránky GC jinak a lépe, jsem celkem od fochu, tak některý věci mě dost iritujou. Ale zas chápu, že na systému, kterej používá X set lidí naráz a přístupy do DB jsou v obrovským množství to zas tak snadno nejde.
Waymarking jsem si zkusil a nějak na tom nechápu proč jsou waymarky třeba telefonní budky, "restaurace" strejdy Donalda apod. Čekal bych to spíš třeba na zajímavý místa kde například nejde umístit keška nebo tak něco.
Mě zaujal jak Waymarking tak GeoSpy.
Oba systémy mají své plusy i mínusy.
Waymarking
+ daleko lepší třídění do kategorií
+ každý si může najít "své" kategorie, které navštěvuje a ostatní ignorovat
+ waymarky mohou být chápány i jako databázi objektů, když něco hledám (hledám telefonní budky - jsou tam, i když osobně je budu mít většinou vypnuté, aby neotravovaly...)
- obtížné, zdlouhavé zakládání, vyhledávání a práce se serverem.
- GS na to kašle
- pramalá naděje na zlepšení či změnu (malý ekonomický přínos pro GS).
GeoSpy
+ rozvíjející se systém
+ vnáší do toho prvky hry, která může lidi bavit a přece jen snad trochu pozvednout
+ podle nastavení "testování" snaha autorů vycházet vstříc hráčům
- pár kategorií, do kterých spadne většina objektů i hodně různých, nemožnost podrobného filtrování dle kategorií a hlavně zatřídění objektů do přesných kategorií
Bohužel ani na jedno nemám moc čas :-(