Prosim vás, já už asi tak dva dny koukam tady na ty vaše KPZky do města i ven, vrtím hlavou a marně dumám nad tím, na co ty krámy potřebujete . Nemohli byste mi to, prosím, blíže vysvětlit, abych se poučila a zdokonalila v geocachingu?
Ještě tak chápu tu sichrhajcku, kdyby vám někomu praskly kalhoty při lezení na T4,5 v městském parku. To já holt nepotřebuju, dlouhá sukně je volná a při lezení na stromy obvykle nepraská. Ale na co třeba ty sirky? Fakt záhada. Když nepočítám případy, kdy jdu se svíčkou na hřbitov či na nějaký "pietní" event, tak sirky jsem snad venku naposledy potřebovala, když mi bylo asi 20 a v báglu jsem nosila výbavu na 14 dní včetně ešusu a vařiče na pevnej líh. Pokud jdu někam dělat táborák, přibalím obvykle k buřtům celou krabičku a nespoléhám na KPZ, ne? A už vůbec netuším, na co bych asi tak mohla sirky a všechny ty přidružený tampóny a jiný serepetičky potřebovat uprostřed města. Leda snad k podpalování popelnic?
Moje "městská" KPZ, totiž jediný "zavazadlo", který obvykle do města nosím, obsahuje:
občanku, průkazku ZP, někdy i přenosnou průkazku MHD (máme společnou do komunity), někdy řidičák (když jedu autem), mobil, klíče, někdy klíče od auta, několik rezervních lístků na MHD, 200Kč (někdy víc, podle toho, co jdu v tom městě provádět) a tužku z Ikey. Tohle nosím v koženým futrálu 11x6x2 cm v jedný kapse mikiny, případně spolu s plátěnou taškou patřičné velikosti na to, co do toho města jdu pořizovat. V druhé kapse mám obvykle látkový (sic!) kapesník, navigaci a případně papírek s vypsanejma hintama, D/T a jinejma poznámkama ke keším, vyskytujícím se na cestě. Nechápu, co dalšího bych měla tahat. Neni nad to, mít volný ruce.
Moje "outdoorová" KPZ, totiž brašna na kole, obsahuje jednu velice podstatnou věc- náhradní duši a potřebný vercajk k její výměně a dalším případným opravám. Ta mě už zachránila opravdu mnohokrát a je to de facto ta jediná nutná věc, kterou s sebou vozím. Pak tam mám propisku, zámek na kolo, malinkou tenkou jakž takž nepromokavou větrovku, zadní a přední světlo (použitelné jako baterka do menších kanálů a různých děr) a asi dva gumicuky (vhodné např. k upevnění náruče kopretin na nosič ). Jo, a tady teda mívám obvykle i sichrhajcku a pár papírovejch kapesníků, hodí se, když člověk potřebuje nahodit spadlej řetěz a nechce se moc ušmudlat. Že bych venku potřebovala nějaký čepelky nebo párátka, to jsem fakt ještě nezažila . No, zřejmě nebudu dostatečně "outdoorová", co nadělám !