Ne, to je navyk z autostatu! Stator statistiky jenom generuje, zadny dalsi udelatka, co ti doplnej data, nespousti. Jestlize chces, aby se to delalo automaticky, tak si stahni davku pro Combine z araratu

Stator (betatest)
Publikováno 04 duben 2014 - 13:17
Publikováno 04 duben 2014 - 13:27
To s těmi FTF mi dělalo taky. Mám nějaké v Polsku a ty se nezobrazovaly. Jakmile jsem odebral tag CZ okresy, je to OK.
Publikováno 04 duben 2014 - 13:37
Ne, to je navyk z autostatu! Stator statistiky jenom generuje, zadny dalsi udelatka, co ti doplnej data, nespousti. Jestlize chces, aby se to delalo automaticky, tak si stahni davku pro Combine z araratu
Jéé, ona je pro to už dávka? Zrovna jsem se chystal si nějakou napsat. To mám z toho, že jsem flink a nečtu dokumentaci (a nedešifruju až do konce, viď Eriku )
Publikováno 04 duben 2014 - 13:42
Btw. GgStat delal to samy, jako Stator - taky si zadnej Divider nepoustel. To jenom se vznikem Autostatu dostalo ten nadech "automatizace", kterej se ted ke Statoru tim padem musel taky nejakym pridat. A ver mi, ze to s gordem nebylo lehky, nebot jeho predstava o tom, kdy se jaky data aktualizujou, je absolutne jina, nez tvoje
Publikováno 04 duben 2014 - 18:13
Ne, bere to jenom z tagu. Takze je nekde neco spatne. Maj ty kese tag pro okres?
Aha, takže zahraniční FTF se v defaultním přednastavení nepředpokládají.Odebral jsem TAG CZokres a už se vypisují i přeshraniční FTF. Je možné ty CustomizedTable pojmout tak, že se vypíše řádek i v případě null hodnoty některého ze sloupců ?
Je tam někde chyba, protože do celkového počtu údajů (FTF) je to napočteno dobře, ale zobrazeno ne (jen podmnožina řádků), jako by tam byl jiný datový zdroj,
Jinak díky za úsilí při vývoji, vypadá to dost dobře, teď to jen prozkoumat a začít používat.
Tento příspěvek byl upraven od pozorjed: 04 duben 2014 - 18:14
Publikováno 04 duben 2014 - 18:14
Na oprave se pracuje (aby to dokazalo ignorovat neexistenci hodnoty ze sloupce, kterej chces). Ale kdyz tem kesim tag nastavis a bude mit prazdnou hodnotu, tak by se to vypsat melo, Otazka je, jestli si tim nezprznis databazi. To bych spis na tvym miste pockala, jak se to vyvrbi, az se gord vrati z drsnocachingu.
Publikováno 04 duben 2014 - 18:22
Petulinko, použil jsem tu tvoji pěknou combine dávku pro nahrání na profil (mimochodem opravdu krásně blbuvzdorná) a v nahrané statistice mi to okleštilo diakritiku (tak jako to dříve ořezávalo listingy). Už jsem si na sviňárny od gc.com zvykl, ale vidím že ty máš v profilu statistiky se správnou diakritikou, jaké kódování mám ve statoru nastavit? Mám tam UTF-8.
Publikováno 04 duben 2014 - 18:27
No, u me je to tim, ze mam statistiky vkladany pres <object> ze svejch stranek. Takze Gc.com mi na to nesaha.
Publikováno 04 duben 2014 - 19:00
Petulinko, použil jsem tu tvoji pěknou combine dávku pro nahrání na profil (mimochodem opravdu krásně blbuvzdorná) a v nahrané statistice mi to okleštilo diakritiku (tak jako to dříve ořezávalo listingy). Už jsem si na sviňárny od gc.com zvykl, ale vidím že ty máš v profilu statistiky se správnou diakritikou, jaké kódování mám ve statoru nastavit? Mám tam UTF-8.
Mě pomohlo toto - v souboru \Stator\Common\Replace_CS.ini jdou nastavit náhrady textu, tak aby byly znaky s diakritikou správně zobrazeny i v profilu GC.COM (více info v souboru Replace_CS_demo.ini je uveden příklad). Já si také pomocí toho nastavil diakritiku i u slov, kde původně není (např. názvy krajů).
Publikováno 04 duben 2014 - 19:01
EDIT: Byl jsem pomalej.
Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 04 duben 2014 - 19:03
Publikováno 04 duben 2014 - 19:10
Když chci smazat ve Statoru profil, začnou na mě padat chyby.
ERR: Soubor neexistuje
...Styles.ini
...Colors.ini
-
GeoGet - geoget - application error
-
There was an error during the execution of this program.
The application might become unstable and even useless.
It's recommended that you save your work and close this application.
Index seznamu je mimo hranice (-1).
Profil je po zavření Statoru smazán.
GeoVysočina ...geocaching nejen na Vysočině
Copy - nový klon Dropboxu
Publikováno 04 duben 2014 - 20:37
Mě pomohlo toto - v souboru \Stator\Common\Replace_CS.ini jdou nastavit náhrady textu, tak aby byly znaky s diakritikou správně zobrazeny i v profilu GC.COM (více info v souboru Replace_CS_demo.ini je uveden příklad). Já si také pomocí toho nastavil diakritiku i u slov, kde původně není (např. názvy krajů).
to je přesně ono, díky!
Publikováno 04 duben 2014 - 21:04
Když chci smazat ve Statoru profil, začnou na mě padat chyby.
...
Profil je po zavření Statoru smazán.
Mazání profilu se pravda moc netestovalo. Pokusím se to napravit...
Publikováno 05 duben 2014 - 9:28
Také jsem si nainstaloval Stator a musím také vyjádřit hlubokou úctu před vývojářským týmem - moc díky!
Zkusil jsem vygenerovat statistiky hned s výchozím nastavením a problém dělá pouze modul MapGenFromState (Kraje ČR) na tabu "Mapy", je to obdobné jako u thomass.mb, ale text je:
CHYBA ERROR ------------------------------------------ ERR: chld, unknown region '??'
Spustil jsem předtím ručně Divider a ještě u nalezených keší v Geogetu raději vizuálně ověřil, že u žádné kraj nechybí nebo nemá divný název - jsou OK.
Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 05 duben 2014 - 9:32
SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 05 duben 2014 - 10:46
O tom vime, uz se to tu i resilo. Jen nevime, proc to dela.
Publikováno 05 duben 2014 - 10:48
Je někde soupis a popis proměnných, např. %ColorMainBkg%, %FoundCachesCount% apod.?
Ono to možná bude přímo ve Statoru, že? Jdu hledat.
SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 05 duben 2014 - 10:49
CO se tyce promennejch, tak ty jsou videt v Debug rezimu. U barev nevim, jeslti je na araratu popis. Kazdopadne barvy mas na zalozce barvy podl me celkem dobre popsany, co jsou zac, ne?
Publikováno 05 duben 2014 - 11:01
Děkuji všem za práci na Statoru i technickou podporu, kterou poskytují.
Při mém testování a ladění statistik jsem narazil ještě na následující:
1) Překvapilo mě rozdílné datum u Nejvíce nálezů během víkendu při generování ze dvou databází (pracovní a nalezené). Jednou je vložen datum soboty, u druhé databáze datum neděle. Čekal bych stejné datum a to buď vždy sobota nebo vždy neděle. Eventuálně den kdy nálezů bylo více. Teď jako by to volilo datum (den) z víkendu náhodně.
2) Zobrazení aktuálního stavu keší v tabulkách (Pár zajímavých čísel, FTF, milníky). Nešlo by aktuální stav ignorovat? Jednak je nutné stav keší v databázi aktualizovat, přeškrtnutý text se špatně čte, a pak to není moc hezké, když je polovina vypsaných keší přeškrtaná (zajímavá čísla). Cílem je přeci vypsat keše, které jsou nej.... (zajímavá čísla), či byly odloveny v nějakém pořadí (FTF, milníky). Informace o jejich aktuálním stavu není důležitá.
3) Grafy a tabulky v malém nenašel jsem možnost pro tabulku nálezů podle autorů. U koláčů se některé z vypisovaných hodnot při dvou sloupcích vedle sebe nevejdou (alespoň v náhledech).
4) Mapa nálezů podle krajů v ČR - generovaná z pracovní databáze je v pořádku, z databáze nálezů je chyba. Netuším, kde problém hledat. (Jak již hlásili jiní - naposledy Pontiac_CZ)
5) Stator Combine - pomocná dávka pro Stator - Opět problém se @ v nicku. Nahlásí chybějící soubory, přesto ale pracuje, výsledek ovšem nikde nevidím.
Díky.
GeoVysočina ...geocaching nejen na Vysočině
Copy - nový klon Dropboxu
Publikováno 05 duben 2014 - 11:04
Jenze s tim tvym zavinacem je problem proto, ze nemuze bejt v nazvu slozky s profilem Statoru. Oprav si to v davce na tvrdo a bued to OK.
Co se tyce tabulky podle autoru, tak na tu je preddefinovanej blok.
Publikováno 05 duben 2014 - 12:05
Konečně jsem měl čas na to, abych si pohrál se Statorem a vygeneroval si z něj první statistiky na gc.com. Žádné "zákeřnosti" jsem na Stator ještě nevymýšlel, takže na mě byl hodnej a žádným errorem mě neobdaroval. Chtělo by to ještě dopilovat modul "Vlastní keše". Ale na betaverzi je to funkční až až.
Chtěl bych si ještě do zápatí vedle ikonek "Generated by Stator , GeoGet" vložit svou ikonku s návštěvností stránky (Flag Counter). Ale nevím kde bych si odkaz na ní mohl vložit.
Díky.
Tento příspěvek byl upraven od georabbits.cz: 05 duben 2014 - 12:06
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů