Přejít na obsah


Fotka

Moderatizátoři


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
25 odpovědí na toto téma

#1 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 21:08

Přes víkend se nám tu vyrojila zajímavá kauza, která má počátek v pátečním odpoledni. Se zájmem sleduji její vývoj, ačkoliv jsem se zatím nijak veřejně nezapojoval, přestože se i mě osobně týká. Nakonec jsem v průběhu víkendu nasbíral dostatek poznatků a zformuloval si názor, o který jsem se s vámi přece jen rozhodl podělit.

Vždy, když se situace vyhrotí tak, že se vyprofilují My a Oni, je něco špatně. Ať už je to v zaměstnání, nebo kdekoliv jinde. Příslušníci obou táborů si o sobě myslí, že pravdu mají oni a hloupí jsou ti druzí. Zde máme na jedné straně pepu.z.pocernic a petulinku1, jakožto představitele „moci úřední“, kteří se snaží obhajovat svoje represívní kroky, a na druhé straně část běžných uživatelů, kterým se NĚKTERÉ z těch praktik nelíbí a mají proti nim výhrady.

Pepa se sice snaží tuto situaci bagatelizovat prohlášením, že „někteří jen nedokážou rozdejchat, že si je někdo dovolil upozornit na to že dělají bordel“ (viz), že „tu jsou jen ublížené nářky těch které si někdo dovolil upozornit na porušení pravidel“ (viz) a že „to co se tady teď řeší jako globální problém je problém pár jednotlivců, kteří mají neustálou potřebu něco hrotit a pak se tu řeší virtuální problém stojící na tom, že někdo má pocit že tím že byl upozorněn na pravidla mu bylo ublíženo“ (viz).
Dovolil bych si s tím nesouhlasit. Kdyby tomu tak bylo, proč se ve zmíněném vláknu objevily nesouhlasné názory i od lidí jako je Kapsa nebo Roman_Jaromer, kteří se ve vláknu „Výzvy“ nijak nerealizovali? Rozhodně ani jednoho z nich bych nepovažoval za někoho, kdo tady dělá bordel, něco hrotí nebo porušuje pravidla. A s trochou neskromnosti mezi takové uživatele považuji i sám sebe.

Ačkoliv jsou i takoví, jak je popisuje pepa.z.pocernic, většina uživatelů fóra je normálních a chápe, že některá pravidla jsou nezbytná a vynucování jejich dodržování nutné. Co se ale výše zmíněným lidem (Kapsa, Roman_Jaromer a další a mně s nimi) nelíbí, je MÍRA a ZPŮSOB tohoto vynucování, jinými slovy míra a způsob výkonu moderátorských práv. Zde je, podle mě, jádro pudla. Podívejme se tedy, kdo a jak zde tedy moderuje.

Hlavním výkonným moderátorem zde na fóru je petulinka1. Svého času moderoval ještě AJFA, ale jak se zdá, tak s tím přestal, ačkoliv moderátorská práva stále vlastní. Zaměřme se tedy na petulinku. Podle jí samé se stala moderátorkou na vlastní žádost: „Kdyz prisel novej system, pepa tu vyhlasoval, at se mu prihlasej zajemci o moderatorsky funkce. Tady vidis, jak straaasne moc jich bylo.“ (viz). Ne že by bylo něco špatného na tom se do této funkce přihlásit, asi těžko to může být jinak, pokud moderátora nevykonává sám provozovatel (vlastník). Jenže k výkonu této funkce musí mít dotyčný i jiné předpoklady, než jenom zájem to dělat. Petulinka je moderátorkou zhruba půl roku, nepletu-li se moc, a za tu dobu se již muselo ukázat, jestli na to má anebo nemá. A podle mého názoru na to nemá. Zde jsou důvody:

  • Nemá autoritu. Marná sláva, je to mladá holka. To není nic sexistického, ani machistického. To je prostě fakt. Taková holka musí být opravdu velká osobnost, aby si autoritu vydobyla. Je to možné, ne že ne. Pamatuju si na svoji učitelku matematiky na gymnáziu, která měla takovou přirozenou autoritu, že jsme si nikdo nedovolil dělat nějaký bordel. A přitom jsem neměl pocit, že by se jednalo o pouhé prosazování moci. Dalo se s ní mluvit i žertovat, ale vždy bylo jasné, kde je ta pomyslná čára, přes kterou se nikdo neodvážil. Petulinka si ale svými kroky v průběhu celé své moderátorské kariéry tuto autoritu rozhodně nevybudovala. Spíš naopak.
  • Velkým problémem moderátorky petulinky je podle mého názoru odezdikezdismus. Nejdřív na spoustu nevhodných příspěvků (a to i takových, kde se lidé navzájem urážejí) vůbec nereaguje (jakože nechce být zlá) nebo upozorňuje, aby se účastníci krotili (není náhodou v pravidlech zakázáno reagovat na nevhodné příspěvky?). Pak v ní najednou nečekaně „bouchnou saze“ a začne to střílet hlava nehlava bez toho, aby nějak výrazněji rozlišovala, kdo se jakým způsobem na vzniku situace podílel. Prostě - byl jsi na dvorku, máš poznámku. Tato nevypočítavost jejího chování je podle mě velkým problémem. Moderátor by měl být především důsledný. Jakákoliv nedůslednost jenom snižuje jeho autoritu a vede k tomu, že ti, kteří měli „tu smůlu“, že byli potrefeni, se mohou cítit poškozeni, ať už budou mít pravdu nebo ne.
  • Dalším velkým problémem petulinky je, že dost často jedná emotivně. „Teď jste mě naštvali, jdu vám rozdat varování!“ „Jestli se tady objeví ještě jeden příspěvek o ..., tak vám to zamknu / smáznu ...“ To jako má znamenat, že pokud ji účastníci nenaštvou, tak jim projde i porušování pravidel? Moderátor by měl především jednat bez emocí, racionálně a nestranně. Jedině důsledným dodržováním tohoto principu může nabýt požadované autority. Jinak pouze část lidí naštve a části je k smíchu.
  • S předchozím bodem souvisí i nejednotné posuzování konkrétních prohřešků. Například ten omílaný „off-topic“. OT je to prostě ve chvíli, kdy se petulinka rozhodne, že to OT je. Ano, má na to z titulu své funkce právo, ale to ještě neznamená, že jsou všichni povinni před jejím rozhodnutím srazit paty a kušovat. Petulinka totiž funguje tak, že pokud je ve vláknu relativní klid, tak i zjevné OT nechává bez povšimnutí. Ale běda, jak ji někdo naštve. To se pak nestačíme divit, co všechno lze za OT považovat.

Za všechno však chudák holka ani stoprocentně nemůže. Narážím zde na to diskutabilní pravidlo o zákazu OT a reakci na ně. OT se totiž dost často velmi těžko posuzuje a častokrát je to na uvážení konkrétního člověka. Jeden to může za OT považovat a druhý třeba ne. A zde je právě kámen úrazu tohoto pravidla. Co když člověk, který odpovídal na nějaký příspěvek, jej za OT nepovažoval? Proč by měl být penalizován jenom kvůli tomu, že nějaký moderátor někdy později o tomto příspěvku rozhodne, že byl OT? Je to opravdu takový prohřešek, aby se musel trestat, byť „jen“ varováním? Copak vám nedochází, že toto pravidlo může být obejito velice jednoduchým způsobem? Když každý, kdo bude chtít odpovědět na nějaký příspěvek, místo toho založí nové vlákno, kde původní příspěvek pouze ocituje, nemusí se nikdy obávat trestu za odpověď na OT. Jak sama petulinka poznamenala, „nahlasovat jako OT zakladaci prispevek tematu je hola blbost“ (viz), takže přispěvatel může být v takovém případě v klidu. Jen tu na fóru vznikne spousta vláken s pouze jedním příspěvkem, což tedy zaručeně přehlednosti nijak nepřidá.

Ano, sadmanwholikesblues poznamenal: „S pravidly pro tohle forum souhlasil kazdy pri zakladani uctu.“ (viz) Sice si nejsem jistý, jestli pravidla na původním systému jsou stoprocentně totožná s těmi současnými, ale budiž, berme to, jako že ano. Nicméně to přesto neznamená, že když jsem souhlasil s nějakými pravidly, že o nich nemohu polemizovat a snažit se přesvědčit vlastníka serveru o jejich úpravě. Jde totiž o to, kdo dělá tento server serverem. To jsou určitě lidi, kteří sem chodí a přispívají. O těch evidentně neslušných nemluvím, tam je to, myslím, jasné. Pokud ale občas nespravedlivě „jednu chytí“ i ti slušní, kteří se jenom v dobré víře někde nachomýtli, aniž by přesně tušili proč, tak se časem naštvou a odejdou. A třeba mezi nimi bude někdo podnikavý, kdo si založí konkurenční server, a pak to může dopadnout všelijak. Takže pravidla ano, jejich dodržování ano, ale pokud je některé vyloženě hloupé, je ve vlastním zájmu vlastníka jej změnit.

Pepa.z.pocernic ve vláknu nastolil otázky: „Pokud chceš něco řešit, tak věcně a konkrétně“ (viz), „konkrétní příklad?“ (viz), „Až budeš mít něco konkrétního, tak mi napiš zprávu“ (viz). Ačkoliv to nebylo směřováno na mě, já ti tedy ten konkrétní příklad poskytnu. A není to nic starého, ale celkem žhavá páteční kauza „Výzvy“. Byly smazány příspěvky a rozdána za ně varování, které se týkaly informace prazskehochytraka o splnění výzvy v počtu FP. Na to reagovali někteří námitkami, že toho dosáhl tím, že adoptoval několik keší s velkým počtem FP, takže to vlastně bylo nepoctivé. Na toto téma se tam protočilo těch petulinkou zmiňovaných 40 příspěvků. Můžeme si o tom myslet, co chceme, ale podle mého názoru to rozhodně není off-topic, protože se to stále vztahuje k obecně pojatému tématu „Výzvy“, zde ke konkrétní výzvě prazskehochytraka. Navíc, jak petulinka sama přiznala, se na toto téma zaměřila až po informaci od samotného prazskehochytraka v jiném vlákně: „To ja bych treba do vyzev taky nevlezla, kdyby na to nekdo neupozornil v 50 odstinech georuzovy“ (viz). Tedy tu máme krásný příklad tří výše zmiňovaných petulinčiných problémů: 1. Nedůslednost. 2. Emotivnost. 3. S tím související chybné posouzení OT. Kdyby totiž nejednala emotivně, ale s rozvahou, mohlo to všechno dopadnout jinak.

Takže co s tím? Podle mého názoru je jasné, že petulinka1 svou funkci moderátorky nezvládá. Tomy.22 ve svém příspěvku píše: „podle mně je tohle tvá první štace co se týče moderování. A každý dělá chyby. Někdo se z nich poučí, někdo ne. A pokud si moderátor znepřátelí lidi chodící na fórum, (jsou případy, kdy to jinak nejde ale to je mizivé procento) je to špatné a většinou to i špatně dopadne.“ (viz) S druhou částí lze souhlasit beze zbytku. K té první bych poznamenal, že půl roku už je dost dlouhá doba, bohatě přesahující obvyklých 100 dnů hájení, takže k poučení už mohlo, resp. mělo dávno dojít. Myslím, že by se nad tím měli pepa.z.pocernic i petulinka1 sama zamyslet a vyvodit z toho nějaké závěry. Neumím si představit, že by po tomto víkendu autorita petulinky jako moderátorky nějak posílila, spíš naopak. Myslím si, že i pro ni samotnou by bylo vzdání se této funkce spíš vysvobozením, protože ten psychický tlak, který je na ni v současné době vyvíjen, musí být enormní. Ale může si za to, bohužel, sama.

------------
P.S.1: Pokud by se někomu zdál název tématu „Moderatizátoři“ hanlivý a urážlivý, vězte, že takto sami sebe nazývali moderátoři kdysi legendárního, dnes již zaniklého Rádia Limonádový Joe, mezi něž patřili např. Tomáš Hanák, David Vávra, Jiří Macháček, Ester Kočičková a další.
P.S.2: Prosím, abyste se v případných komentářích zdrželi jakéhokoliv OT a diskutovali výhradně o tématu. Všechny OT příspěvky a ty, které budou i jinak závadné, budu nahlašovat pomocí k tomu určené funkce. Pokud si nejste jistí, jestli je váš příspěvek OT, či nikoliv, založte si preventivně nové vlákno. Tak je to tady totiž jedině správně.


  • 23

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#2 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 21:47

Moderátor je také jenom člověk. Měli byste být k jeho zásahům chápavější. Většinou je dělá až po stížnostech od vás samotných.  ;)


  • 1

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 22:11

mh.mail -> Ackoliv to na prvni pohled muze vypadat, ze tvuj dlouhy prispevek ma hlavu a patu, musim z vlastni zkusenosti rict, ze si to moderovani predstavujes jak Hurvinek valku.

 

Chces-li spravedliveho moderatora, pak by musel cist a analyzovat uplne vse, co se tu napise. A to ti nikdo ve svem volnem case delat nebude. Proto se to pak muze jevit jako odezdikezdismus, protoze neco projde bez uhony, neco je trestano. Neduslednost? Kdepak, tak dopadne uplne kazdy moderator! Smir se s tim.

 

Emotivnost? Jo, pravda, v jinych diskuzich jsem to nevidel. Jenze tam to bylo dano tim, ze mnohem driv, nez bys mel prilezitost moderatora nastvat, mel jsi na krku ban (nebo prinejmensim read-only).

 

Zkuste se chovat jako dospeli a nebudete mit s moderatory problem.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 09 únor 2014 - 22:34

  • 9

#4 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 22:24

ad nemá autoritu - troufám si tvrdit, že autoritu jako moderátor u některých jedinců se kterými jsou většinou potíže nebude mít vůbec nikdo. Co jsem si všiml, tak pro část geocacherů je problém respektovat jakoukoliv autoritu a pravidlo, které jde proti nim. Ať už jde o pravidla geocachingu, zákony, reviewery a nejsou ochotní rozhodnutí takové autority přijmout. BTW pokud jsem sám na jiném fóru a naprosto neznámý moderátor mě upozorní na OT, tak s tim přestanu, protože tou autoritou jsou v první řadě pravidla která bych měl respektovat, protože jsem na návštěvě a je z mé strany neslušné je úmyslně porušovat a moderátor je jen ten kdo mě na to upozornil a jeho autoritu neřešim. 

ad nedůslednost - další problém, na jednu stranu stížnost že moderátor není dusledný, na druhou stranu stížnosti, že moderátor až příliš lpí na pravidlech. Takže je to někde mezi a není reálné, aby to bylo jinak. Totální benevolence nefungovala, na totální důslednost nejsou lidi a většina by to nerozdejchala.

 

Pokud má někdo problém s konkrétním zásahem, má se obrátit na vyšší autoritu. Za celou dobu to udělal jeden člověk a k neoprávněnému zásahu v tomto případě nedošlo. Těžko si brát poučení z problému který nikdo nehlásil.

 


  • 2

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#5 sadmanwholikesblues

sadmanwholikesblues

    Copak jmelí, ale jmelí!

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 22:33

Ackoliv to na prvni pohled muze vypadat, ze tvuj dlouhy prispevek ma hlavu a patu, musim z vlastni zkusenosti rict, ze si to moderovani predstavujes jak Hurvinek valku.

 

Chces-li spravedliveho moderatora, pak by musel cist a analyzovat uplne vse, co se tu napise. A to ti nikdo ve svem volnem case delat nebude. Proto se to pak muze jevit jako odezdikezdismus, protoze neco projde bez uhony, neco je trestano. Neduslednost? Kdepak, tak dopadne uplne kazdy moderator! Smir se s tim.

 

Emotivnost? Jo, pravda, v jinych diskuzich jsem to nevidel. Jenze tam to bylo dano tim, ze mnohem driv, nez bys mel prilezitost moderatora nastvat, mel jsi na krku ban (nebo prinejmensim read-only).

 

Zkuste se chovat jako dospeli a nebudete mit s moderatory problem.

Podepsano v plnem rozsahu...


  • -2

#6 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 22:41

Pokud má někdo problém s konkrétním zásahem, má se obrátit na vyšší autoritu. Za celou dobu to udělal jeden člověk a k neoprávněnému zásahu v tomto případě nedošlo. Těžko si brát poučení z problému který nikdo nehlásil.

 

Jsi tedy ty ta vyšší autorita, jako administrátor? Jestli ano, tak to ber jako nahlášení. Nevím, jak to ale budeš posuzovat, když petulinka hbitě diskuzi promazala.


  • 1

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#7 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 22:53

Emotivnost? Jo, pravda, v jinych diskuzich jsem to nevidel. Jenze tam to bylo dano tim, ze mnohem driv, nez bys mel prilezitost moderatora nastvat, mel jsi na krku ban (nebo prinejmensim read-only).

 

Ale to je v pořádku. S tím já naprosto souhlasím. Kdo tu dělá bordel, toho chytit za límec a vyhodit, jak píše v jiném vlákně ssva. Kdyby se to dělalo pořádně a důsledně, nemusela by se pak rozdávat varování za pseudo-OT, protože ti, co tu dělají bordel, by byli dávno pryč.

 

Zkuste se chovat jako dospeli a nebudete mit s moderatory problem.

 

Já se tedy jako dospělý choval a přesto jsem varování chytil, a to jenom, protože se slečna moderátorka naštvala. To je, myslím, špatně.


  • 1

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#8 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 22:56

Jo, mas v nekterejch vecech pravdu. Ale ne ve vsech. To s tim zakladanim novyho tematu pri OT sis upravil nadherne pro sebe, aby to vypadalo, jako ze ja jsem blbec. Nuz, prosim.

Ja tu jednam podle tebe emotivne, ale tys kvuli jednomu varovani, o kterym si myslis, ze neni opravneny, hned mazes svuj blog o wigu. Jednas uplne stejne jako ja. To si uvedom.

A znovu rikam: Neni to o tom, kdo byl na dvore, ale o tom, ze se k nim ten nekdo pripojil! Mezitim se tam objevilo i par prispevku, ktery se dohadu/hadky netykaly a svete div se, autori za ne varovani nedostali!

 

Jo a k tomu, ze si to pepa neprecte: precte, moderator ma nejakou dobu pristup ke vsem prispevkum co byly smazany... 


  • -2

#9 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 23:00

Ta podobnost s hospodou, jak o ní vedle psal tuším Kapsa, je mnohem větší než by se někomu mohlo zdát. Majitel zajišťuje provoz, obsluha roznáší pivo a spolu s hosty vytváří atmosféru, která v dobrém případě přiláká další hosty. I v hospodě se občas zvednou emoce, přiletí nějaká facka, ale policie se volá až když dojde na krev a někdy ani to ne. Hosté se znají a dokážou se mezi sebou srovnat - buď dotyčnému vyšilujícímu nějakou strčí nebo na něj prostě nereagují, na každého platí něco jiného. A je úplně normální, že se semele páté přes deváté, ale když dojde řeč na opravu kapajícího kohoutku, tak se ta rada k věci najde. Moudrý hostinský hosty neokřikuje, protože dobře ví, že mu nosí peníze.

Znám spoustu hospod, kde si otrávili, naštvali a potažmo vyhnali i ty bezproblémové hosty a teď se tam večer co večer upíjí majitel se servírkou  a když přijde náhodný host, tak vychlemtá jedno a protože tam chybí ta atmosféra, tak zaplatí a zmizí.

A taky znám servery, dřív hojně navštěvované a dnes mrtvé z podobných příčin - z necitlivého vynucování pravidel, z otrávení návštěvníků. A do mrtvého serveru zadavatelé reklamy neinvestují.

 

Za sebe bych byl opravdu nerad, kdyby to tady dopadlo taky tak...


  • 6

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 23:03

Já se tedy jako dospělý choval a přesto jsem varování chytil, a to jenom, protože se slečna moderátorka naštvala. To je, myslím, špatně.

 

Opravdu si myslis, ze jednas jako dospely, ze na to jedno jedine moderatorske upozorneni, ktere jsi kdy dostal, reagujes adekvatne?


  • 2

#11 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 23:27

To, co napsali kolegové od Frettieho přes Modráka, Mh.maila až teď po phrkt něco signalizuje. Podobně nás to cítí víc - dřív jsme se kolikrát usměrnili k návratu k tématu mezi sebou, teď je to podle nových pravidel nepřípustné a místo toho bychom měli nahlašovat. Nepředpokládají už pravidla, že nejsme dospělí?  Sama jsem uvažovala po změně, jestli se odsud nemám stáhnout ( všimli jste si, kolik kačerů to udělalo ? ), ale protože je tu dost fajn lidí, které bych jinde nepotkala a dozvím se tu i v onom růžovém vlákně hodně užitečného ( zamyslel se někdo trochu víc nad jeho smyslem? ), zatím jsem zůstala. ALE schválně jsem se podívala na pár vláken 4-5 let starých, kde se i vážná témata probírala s humorem a občasnými OT - vše v pohodě, postupný návrat tématu bez zásahů moderátora. Prosím, popřemýšlejte o atmosféře a onom pro některé neoblíbeném přirovnání k hospodě.


  • 6

#12 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 23:29

Opravdu si myslis, ze jednas jako dospely, ze na to jedno jedine moderatorske upozorneni, ktere jsi kdy dostal, reagujes adekvatne?

A ty si opravdu myslíš, že moderátoři jednají jako dopělí a bez emocí ? Přečti si co píšu o kousek výš, je to pozorování za celých 25 let co tady zase jsou soukromé podniky. A týká se to nejenom těch hospod.


  • 0

#13 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 23:35

Podobně nás to cítí víc - dřív jsme se kolikrát usměrnili k návratu k tématu mezi sebou, teď je to podle nových pravidel nepřípustné a místo toho bychom měli nahlašovat. 

Taky jsem z toho nějak zmatená. Měla jsem za to, že především zakladatel vlákna by měl dát najevo, že mu nějak vadí, že se jeho původní téma úplně vytratilo, ale pokud se jen odbočí od tématu, něco jiného se probere a zase se debata zpět stočí k hlavnímu tématu, nevidím v tom problém, aby musela být vydávána varování, nebo aby se vlákno dokonce zamklo, pokud samotní diskutující, event. zakladatel vlákna neprojeví znepokojení nad situací. Pak je asi zásah na místě. 

Samozřejmě pokud je příspěvek OT a navíc vulgární nebo urážlivý, tak je to o něčem jiném, to se rozumí.  ;)


  • 3

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

 

 

 


#14 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 23:46

To, co napsali kolegové od Frettieho přes Modráka, Mh.maila až teď po phrkt něco signalizuje. Podobně nás to cítí víc - dřív jsme se kolikrát usměrnili k návratu k tématu mezi sebou, teď je to podle nových pravidel nepřípustné a místo toho bychom měli nahlašovat. Nepředpokládají už pravidla, že nejsme dospělí?  Sama jsem uvažovala po změně, jestli se odsud nemám stáhnout ( všimli jste si, kolik kačerů to udělalo ? ), ale protože je tu dost fajn lidí, které bych jinde nepotkala a dozvím se tu i v onom růžovém vlákně hodně užitečného ( zamyslel se někdo trochu víc nad jeho smyslem? ), zatím jsem zůstala. ALE schválně jsem se podívala na pár vláken 4-5 let starých, kde se i vážná témata probírala s humorem a občasnými OT - vše v pohodě, postupný návrat tématu bez zásahů moderátora. Prosím, popřemýšlejte o atmosféře a onom pro některé neoblíbeném přirovnání k hospodě.

Dřív nikdo mezi sebou neusměrňoval, původní diskutující se raději z vlákna vytratili a přenechali ho těm co rozbili diskuzi. A kupodivu i tenkrát lidi mizeli z diskuze, jenže kvůli tomu binci co tu byl.

Já mám hlavně dojem, že se to tu někteří jedinci snaží hrotit a snaží se vytvořit dojem něčeho co neni pravda. I v současnosti se vážná témata probírají s humorem a občasným OT. A i ve vláknech starých 4-5 let moderovalo a zamykalo (technicky přidělit "varování" nebylo možné). Ten odezdikezdismus co je vyčítán moderátorům tady používají i jejich oponenti a v regulérní diskuzi, pokud o tom chtějí opravdu diskutovat, si to nemohou dovolit ani oni. 

Nemůžu vyloučit, že při moderování dojde k omylum, jenže jednak v množství příspěvků jde o zanedbatelné množství a pokud si někdo myslí, že moderátorem na gc.cz se stala jediná neomylná osoba v celém vesmíru, tak je lehce mimo a taky to lze řešit lépe než hysterickou reakcí.


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#15 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 23:57

Nemůžu vyloučit, že při moderování dojde k omylum, jenže jednak v množství příspěvků jde o zanedbatelné množství a pokud si někdo myslí, že moderátorem na gc.cz se stala jediná neomylná osoba v celém vesmíru, tak je lehce mimo a taky to lze řešit lépe než hysterickou reakcí.

 

Takže oblíbené: „Když se kácí les, tak létají třísky?“ Promiň, ale tohle úsloví se mi protiví. Ono se na to jinak hledí, když ta tříska trefí zrovna tebe.

A co se „hysterické“ reakce týká: Ona snaha o vyřešení té reakci předcházela. Bezúspěšně.


  • 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#16 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 0:05

Hm... jak to tu čtu, mám pocit, že by nám všem prospělo si připomenout skutečný problémy a trápení, který lidi mají v reálným životě, možná by nás to vrátilo na zem a neřešili bychom zas až tolik pseudoproblémy. V zásadě se ztotožňuju s Modrákem, Zvědavkou, phrkt, mh.mailem, Kapsou a dalšíma. Ale, kurníkšopa, dyk je to jenom fórum! Nezdá se vám, že tý diskusi o banánech věnujeme až moc sil, energie a času? Není to škoda? Chodíme sem občas se na něco zeptat a většinou se pobavit a zasmát nebo se nějakým způsobem setkat s lidma, kteří jsou nám milí. Opravdu těch pár černejch puntíků, co tu padlo (jo, taky mi jich pár bylo doručeno za připitomínky a rejpání ve Výzvách :D), stojí za takovou plamennou diskusi? Nepřeháníme to už kapku, a to na obou stranách?


  • 7

#17 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 0:07

Hm, zajímavé, já si třeba vybavuji, že na lehlé naťuknutí i takový Láďa Appl uznal že, je OT a vrátil se k tématu....Všimla jsem si něčeho podobného na jemné naznačení od někoho z diskutujících víckrát.

Nikdo nejsme ideální, ale moderátor by měl SNAŽIT být nestranný a neměl by na FÓRU dávat najevo, kdo je mu jak (ne)sympatický. 


  • 1

#18 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 0:09

Teda čumim co se tu všechno rozjelo. Ale je to jen vyvrcholení toho, jakou tu někteří vytvořili atmosféru. Drvota tu praží jednoho nováčka za druhym bez kouska přátelského ducha, kamo_cz se sem chodí s ostatníma jen pošťuchovat, frettie evidentně taky a tak by se dalo pokračovat. Třeba vůbec nechápu, co je provokativního na tom, že do vlákna výzvy napíšu, že bych rád dělal přiběhové kešky. Teď mi tu každý předhazuje, že jsem šel provokovat, ale tento příspěvek tak vůbec neměl působit, to až atmosféra která na tomto fóru panuje z něj udělala provokativní. Sám se starám o několik diskuzí a nikdo mě nenapadá, že bych nějak provokoval.
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy


#19 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 0:21

Takže oblíbené: „Když se kácí les, tak létají třísky?“ Promiň, ale tohle úsloví se mi protiví. Ono se na to jinak hledí, když ta tříska trefí zrovna tebe.

A co se „hysterické“ reakce týká: Ona snaha o vyřešení té reakci předcházela. Bezúspěšně.

mazání blogu jako odveta za nijak fatální opatření moderátora je jaká reakce? A jak si to řešil? Pokud máš s někým problém, tak se to snad řeší s "nadřízeným", což je v tomto případě administrátor jako zástupce provozovatele. Navíc pokud sepíšeš tak dlouhý elaborát na téma nevhodnosti osoby na určitou pozici, tak snad problém z toho vyplývající neřešíš s tou osobou, ale s tím kdo jí delegoval.


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#20 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2014 - 0:41

Pro samou práci na Statoru jsem tu už delší dobu nebyl. A koukám, že se zde dějou věci! Když to tak zběžně pročítám, nemohu se ubránit dojmu, že se nám z fóra o geocachingu stalo fórum o fóru... :huh:


  • 5




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama