Ti co byli na 2. Plzeneckém geopotlachu již ví a vám ostatním si dovolím oznámit novou sérii CPG. Czech Personal Geocoin.
Katalog série je na webu: ZDE
Informace o CPG ( Co? Proč? a Jak?) najdete ZDE
Ponik & team
JPAgeo
Publikováno 08 listopad 2006 - 16:11
Ponik & team
JPAgeo
Publikováno 08 listopad 2006 - 20:48
nekesovat a pracovat?No prima. A kde na to všechno vzít a nekrást???
Publikováno 09 listopad 2006 - 13:25
Zkus třeba po večerech vykládat vagony... nic moc zábava, ale po měsíci budeš mít nejen na geocoiny, ale zbyde ti i na limonádu.... :-)No prima. A kde na to všechno vzít a nekrást???
Publikováno 09 listopad 2006 - 13:18
Publikováno 09 listopad 2006 - 13:41
Publikováno 09 listopad 2006 - 14:41
Poníku, co je teď tvoje preferovaná věcička do keší? CWG nebo CPG?
Tak nějak mi připadá, že když se začaly rozjíždět CWG, tak jsi to hodil přes palubu a začal vytvářet CPG. Nebo se mýlím? Budeš mít čas se ještě taky zabývat CWG? Přece jen je problém si nechat CWG dělat sám, protže je problém se sukama...
Chtěl jsem v Brně založit tématickou CWG kešku a teď teda nevím, jestli bych nepropagoval mrtvolu ;o)
Nebo to už někdo v Brně umíte i bez Poníka?
btw: nechat si razit svoje CPG je celkem nákladná záležitost a přestože jsem pro každou špatnost a CPG se mi líbí, tak už mi to připadá za hranicí snesitelnosti (aspoň teda pro mě). Myslím, že Tom to vyjádřil přesně )
Publikováno 09 listopad 2006 - 17:13
Publikováno 09 listopad 2006 - 18:13
Publikováno 09 listopad 2006 - 19:04
Jojo, zkus to prosím, najdi si čas a oběhni to. Vše je o zeptání se. Těším se až bude u tebe pobočka :-)Ty jo, asi bych si to tady v Praze vzal na triko, ale zatim netusim, kde by se tu dalo palit, ale vsechno je jenom otazkou toho to zjistit.
Ano, stačí je jen objednat, jsou ze sraženou hranou z 250 by si 50 vybrat mohl. Snažte se vybírat pečlivě, kolikrát mají skryté vady a jdou v ruce snadno zlomit, nebo mají suky..., které při vypalování dělají ošklivé černé vypáleniny, také na letokruhy pozor. Všechno, co důkladně vyselektujete před výpalem, vám ušetří peníze a případné zklamání z nehezkých CWG.Jinac ty sukovniky, staci jenom objednat, maji uz srazenou tu hranu? Neb ose s nima musi jeste neco provadet?
Publikováno 09 listopad 2006 - 18:50
ééé...moment to si asi nějak nerozumíme jakejch 100ks? Jestli myslíš CPG tak ty si můžeš udělat třeba dva.... platíš raznici přední strany.... a pak je na tobě, jestli si necháš bouchnout jeden, dva, tři nebo tisíc.Takže jde o to vyčlenit, vydělat či jak to nazvu...cca 4000kč do startu... přiznám se, že tolik jsem již "vrazil" do CWG také, Obzvlášť, když jich bylo donedávna 50 za 1000korun. Pravda, dnes při 500korunách za 50 CWG je situace jiná. Jinak samozřejmě při výměnách mají tyto mince jinou váhu než CWG, za který ti nikdo nedá víc než niklák,(přesto, že kolikrát naše CWG mají mnohonásobně větší estetickou hodnotu) nebo jinou sigitem drobnost. Pokud chceš měnit za kovové geocoiny tak jinou možnost než kov nemáš. Překvapilo mě, že přesto, že zatím nejsou trackovatelné na gc. com, spousty sběratelů tohle vůbec neřeší a klidně nabízí výměnu i za gc.com trackovatelnou minci.Na prvních 100ks (btw, co s tolika budu dělat??) je potřeba investovat cca 8.000 Kč, což už je docela hodně peněz. Nevím jaký máte kdo ostatní měřítka, ale priority nepriority, cíle a ochota a podobný věci jdou od určitých částek stranou a myslím, že těch 8.000 je už za touto hranicí. Pokud bych ty kolečka dál prodával (něco jako geocoiny) a byla by nějaká i když dlouhodobá návratnost, tak by se to dalo zkousnout. Ale vzhledem k tomu, že je praktický rozdám... hmmm.
Publikováno 09 listopad 2006 - 18:55
Ano je to tak a je fajn, že to tak půjde, protože materiál a to materiál kvalitní, je základní problém CWG. Pokud to někdo dokáže zajišťovat za nás, ušetří nám tím spousty času, který budeme moci věnovat do jiných geoprojektů :-).Takže pokud to dobře chápu, tak postup při dopalování bude:
1. Objednat si sukovníky na uvedené adrese.
2. Doma si je protřídit.
3. Ty správné odeslat Honzovi.
4. Ten to nechá udělat.
5. Pošle hotové na moji adresu.
Sice je to trochu kostrbaté, ale v podstatě to půjde.
Publikováno 09 listopad 2006 - 20:05
ééé...moment to si asi nějak nerozumíme jakejch 100ks? Jestli myslíš CPG tak ty si můžeš udělat třeba dva.... platíš raznici přední strany.... a pak je na tobě, jestli si necháš bouchnout jeden, dva, tři nebo tisíc.
Publikováno 09 listopad 2006 - 20:14
To me neprekvapuje vubec, vzdyt na co je ti trackovaci cislo, kdyz si chces coin zaradit do sbirky a dal ho neposilat? Snad jen pro toho, kdo sbira spis ikonky nez ty realne mince.... no nevim.Překvapilo mě, že přesto, že zatím nejsou trackovatelné na gc. com, spousty sběratelů tohle vůbec neřeší a klidně nabízí výměnu i za gc.com trackovatelnou minci.
Nemusis psat roman, ale velmi rad si prectu aspon strucne shrnuti, o co zhruba jde :]. Diky.Naopak i pro ty, kterým se CWG zdají stále drahé, mám ještě alternativu hliněných koleček.... Návštevníci na geopotlachu mohli vidět a i si vzít na památku. Pokud by měl někdo zájem o sigitem za cca 3kč/ks a chtěl by návod jak se dělají tak se ozvěte, rád to tu napíši.
Publikováno 13 listopad 2006 - 12:47
To ja o kovu zacinam premyslet Mam u logo, ale nevim, jak to bude vypadat na minci, ono je to docela jednoduchy.Ale to je vlastně jedno, tahle možnost tu je, pokud někdo touží po kovu, tak mu rád pomůžu a poradím, popřípadě se může přidat k nám do série podobně jako je to s CWG o nic víc nejde.
urcite pokud existuje nejakej navod sem s nim, jsem pro kazdou spatnost )Naopak i pro ty, kterým se CWG zdají stále drahé, mám ještě alternativu hliněných koleček.... Návštevníci na geopotlachu mohli vidět a i si vzít na památku. Pokud by měl někdo zájem o sigitem za cca 3kč/ks a chtěl by návod jak se dělají tak se ozvěte, rád to tu napíši.
Publikováno 13 listopad 2006 - 12:43
Jojo zkusim to pozjistovat. Myslism ,ze pehta si to nejak nechaval palit v Praze, ne? Tak asi mozna zacnu vyzvidanim u nejJojo, zkus to prosím, najdi si čas a oběhni to. Vše je o zeptání se. Těším se až bude u tebe pobočka :-)
Jsme moc rádi, že se tenhle nápad ujal, ale faktem je, že potřebujeme pomoct.
Tak si pro zkousku zkusim objednat nekay sukovniky a uvidi se Preci jenom obcas pracovat rukama pri prebirani mi nevadi, kdyz v praci musim zas porad myslet )Ano, stačí je jen objednat, jsou ze sraženou hranou z 250 by si 50 vybrat mohl. Snažte se vybírat pečlivě, kolikrát mají skryté vady a jdou v ruce snadno zlomit, nebo mají suky..., které při vypalování dělají ošklivé černé vypáleniny, také na letokruhy pozor. Všechno, co důkladně vyselektujete před výpalem, vám ušetří peníze a případné zklamání z nehezkých CWG.
Publikováno 09 listopad 2006 - 21:24
Jo táááák ) No jo, dá se to brát jako dlouhodobá investice, tedy pokud neplánuješ za rok měnit logo ) nechat si udělat 50 za rok zase a tak... raznice je tvoje.No tak já jsem vzal nějaký množství, u kterýho by byla cena za jednu minci snesitelná. Kdybych si nechal udělat 10 mincí, tak by mě jedna vyšla na cca 450 korun a to je trošku síla. Při dvou kusech ani nemluvě )
Publikováno 13 listopad 2006 - 17:45
Ahoj vsichni!Puvodni Ponikuv plan byl, ze v ramci 2. Plzeneckeho Geopotlachu predstavime spolecne CCG - Czech Ceramic Geocoin, ktery se hrde hlasi k myslence Czech Wood Geocoin (byl jsem pri jeho vyrobe inspirovan prave Ponikovou a JPAgeovou sbirkou drevenych minci CWG - tenkrat jeste malou :-) ). Bohuzel k tomu nedoslo, prestoze jsem jel do Plzence hlavne kvuli tomu a mel s sebou i material, aby si to vsichni vyzkouseli... Asi to bylo dano i poctem ucastniku - fakt mraveniste a organizatori chudaci nevedeli, kde jim hlavy stoji!To ja o kovu zacinam premyslet Mam u logo, ale nevim, jak to bude vypadat na minci, ono je to docela jednoduchy.urcite pokud existuje nejakej navod sem s nim, jsem pro kazdou spatnost )
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů