Presnuto do spravne sekce.
Co se tyce toho zalohovani: Potrebujes mit program pro danej cloud jak v telefonu, tak v PC. Nastavis si synchronizace na ty spravny slozky - ale v PC bacha na to, aby to nedelalo synchro v dobe, kdy pracujes s GG! Jinak bys taky moh o tu DB hodne rychle prijit. Takze pred spustenim GG vypinat synchro.
A dovolim si mensi odbocku: GG nezmeni datum aktualizace CELY kese, kdyz ji zmenis jenom WP. Aktualizujes jenom cast udaju, takze neni jisty, jeslti ty zbyly, cos neaktualizoval, jsou porad aktualni nebo ne.
Díky za přesun.
Stejně tu synchronizaci přes cloud nechápu. GG - to je jasné, prostě budu mít DB v cloudu, ale co adrake? Měl jsem za to, že android nepodporuje prostorový index a když si v adrake založím nový WP, nebo stáhnu novou keš přes live, nebude s ní schopen GG pracovat? Proto jsem se ptal na tu synchronizaci celé DB: GG -> adrake v pohodě, ale naopak už to prý nejde...
Ten datum aktualizace je záležitost, se kterou neustále bojuji. Tuhle jsem hledal v GG všechny keše, u kterých jsem si přidal WP za poslední týden. Naštěstí šlo vyhledávat podle data WP, ale zase mi vyjely jen WP, až když jsem je uložil jako seznam a znova natáhnul, objevily se i s kešemi. V adrake je ten samý problém - když si založím WP, nezmění se mi datum aktualizace keše, takže pak musím jednu po druhé otevírat a koukat, jestli nemá nový WP. Navíc tu nejde ani vyhledávat podle data aktualizace WP či keše.
Popíši znovu ve zkratce můj problém, který bych rád co nejeefektivněji vyřešil:
V terénu si do adrake přidávám waypointy, i u neodlovených keší (např. stage multin, ke kterým se chci třeba za měsíc vrátit). Do WP si píšu i různé poznámky ke keši (kód zámku, provozní dobu, atd.). Doma si pak v nezávisle na tom v GG zadávám třeba WP vyluštěných mysterek. Jako hlavní DB mám vždy GG. Takže zde si pravidelně aktualizuji keše z webu (importuji nové, aktualizuji stávající) a potřebuji sem efektivně dostat WP přidané v adrake. Adrakesync je hrozně pomalý (synchronizace 700 MB DB trvá i půl hodiny), navíc dochází k problémům s MTP (náhodné odpojování, občas se nechytne, atd.). Ideální by bylo, kdybych si mohl v adrake vyexportovat GPX s novými a změněnými WP a tento malý soubor si poslat třeba mailem a naimportoval do GG. Obráceně je to už v pohodě, prostě si do adrake nakopíruji celou DB z GG (což je kupodivu mnohem rychlejší - cca 2 min).