Ahoj !
Už několik let používám Geoget (GG) na třech PC (2x Win7, 1x Win XP) k plné spokojenosti, v poslední době se mně začínají množit (? falešné) hlášky o poškození sqlite databáze. Začlo to na jednom ze strojů s Win7, teď to ale začal dělat i ten stroj s Win XP. Projevuje se to tím, že po otevření GG (dělá to již několik verzí zpět, nyní verze "2.9.2.759 Unicode") mně vždy vyskočí okno s hláškou:
There was an error during the execution of this program.
The application might become unstable and even useless.
It's recommended that you save your work and close this application.
Error executing SQL statement
SQLITE_CORRUPT [11]: database disk image is malformed
INSERT OR REPLACE INTO plugcache (script, dt, label, hint, icon, flags) VALUES (:script, :dt, :label, :hint, :icon, :flags).
Ale pak se dá s databází pracovat celkem normálně ! Podobnou hláškou (a nezdarem) ale skončí i pokusy o instalaci některých (ne všech) pluginů do GG, které mně dříve fungovaly (např. LogsByUser).
Evidentně se ale nejedná o to, že by databáze byla opravdu "nějak normálně" poškozena, je to průvodní jev nějakého obecného problému. Když např. v GG dám "Databáze - Vytvořit databázi" a zadám název, nová databáze se vytvoří. Když hned vzápětí GG zavřu, (chvíli počkám) a znovu GG otevřu, už se tato fungl nová (prázdná !!) databáze otevře s uvedenou hláškou !! Když pak vyberu z GG jinou existující databázi (OK) a potom znovu otevřu z GG tu prázdnou, která se otevírala při startu GG, už se žádná hláška o poškození databáze nezobrazí atd.
Netušíte někdo s čím by to mohlo souviset ? Zkoušel jsem i vyměnit soubory c:\GeoGet\sqlite3.dll a c:\GeoGet\sqlite3.exe za jejich nejčerstvější verze stažené přímo z webu
ale je to furt stejné :-(
Díky.
P.S. Snad ještě jednu věc, která by s tím (teoreticky) mohla souviset, jsem nezmínil: Obsah složky "c:\Documents and Settings\username\Data aplikací\GeoGet" (bez podadresářů) si navzájem synchronizuju pomocí cloudové služby Synology mezi uvedenými třemi PC. Ale popsané potíže GG trvají, i když na chvíli synchronizaci vypnu ...
Tento příspěvek byl upraven od Celda: 26 May 2015 - 15:26