Teď jsem dal Jílovákovi palec. Prostě nejsou všechny keše pro všechny. Máme tady v Tisé tři nové stromovky, ale neodlovím je. Jenom proto, že stromy s jumarovaním nemusím. Pokud si chci zatrénovat, je v Ústí horozezecká stěna. Je pravdou, že holky jsou menší a na vršek značky nedosáhnou. A co si pomoci smyčkou? Stačí dvoumetrovej plocháč, v úrovni pasu omotám kolem značky prusíkovej uzel a pohoda.

V centru Prahy na rušné pěší zóně v bílém hábitě omotám kolem značky prusíkovej uzel, stoupnu do smyce a pohoda... 
Pokud jsem to správně poňala, tak tu nikdo nebrojí proti keším vysoko na značce, ale proti faktu, že tyto keše jsou označeny jako T<2, ač dobrá polovina geopopulace na ně nedosáhne. V dodatku jsou to, aspoň podle mých zkušeností, většinou městské keše, u kterých je žádoucí jít kolem a nenápadně sebrat, každé nadskakování, stavění improvizovaných lešení i stoupání na záda či hlavu kolgů budí nežádoucí pozornost kolemjdoucích mudlů. Ono by opravdu stačilo do listingu zřetelně napsat, že menší lidi můžou mít problém, a dát terén odpovídající normálně vysokému člověku a ne obru Kolodějovi.. Stejně jako nebudu dávat T4 na stromovku, kam bez jištění poleze pouze totální magor, ač jsem mohla být svědkem toho, jak to totální magor bez jištění zvládl.