Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Jake Kesky ve Skotsku


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 ClarissaMaryse

ClarissaMaryse

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)
  • LocationDomažlice a Plzeň

Publikováno 30 červenec 2015 - 17:25

Vazeni mám na vás prosbu. Příští týden odjíždím na zájezd do Skotska a ráda bych od Vás tipy a rady na lovení kesek.
Jelikož se jedná o autobusový zájezd, moc nepočítám že tak budou i lovci (pokud mezi vámi někdo pojede se Zbirohem ráda vás uvidím) a tedy že bude i nějaký čas někam zaběhnout. Proto bych Prosila o kesky přímo na miste a jednoduché, bez vybavení.

Náš program - historická CAMBRIDGE , PETERBOROUGH - katedrála, HADRIANůV VAL, JEDBURG ABBEY, EDINBURGH - prohlídka hradu, ulice „Královská míle“, katedrála St. Giles, Princess Street, GLASGOW, LOCH NESS, CULLODEN MOOR, INVERNESS - museum na výrobu sukna, DRUMNADROCHIT, PITLOCHRY - palírna whisky, BLAIR CASTLE, DUNKELD - katedrála, SCONE PALACE, STIRLING - hrad a památník, FALKIRK WHEEL, GRETNA GREEN, BIRMINGHEM, LONDÝN – WESTMINSTER - Parlament, Westminsterské opatství, Whitehall, Downing Street – s domem č. 10, Buckinghamský palác, Trafalgarské náměstí, Piccadilly Circus, Soho a čínská čtvrť

v LONDÝNĚ je možnost i vlastního programu, pokud by tedy někdo měl doporučení na návštěvu něčeho zajímavého, krásného i když turisticky nedůležitého budu ráda . Nemám ráda moc lidí kolem sebe a raději menší uličky.

Děkuji moc za příspěvky a rady
  • 0

#2 MiTi1

MiTi1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2015 - 23:44

Skotsko je nase zamilovana zeme cislo jedna. Anglie a Londyn podobne. Po CR a SR mame britskych kesi asi nejvic. Ale jezdime tam na vlastni pest a zastavime si, kde chceme. Mate hodne nabitej program. Nektere pojmy jsou hodne rozsahle a nekonkretni (Glasgow). Pokud pojedete se zajezdem, tak doporucuji primarne se venovat programu, a kdyz bude nekde mikrovka u cesty, tak si vysrafujete mapu a je to v pohode a vic bych to neresil.

Je to tam uzasny i bez kesi. V Inverness je zajimave usti Caledonian kanalu do more, jinak nic moc, hrad je umelej. Drumnadrochit - tam je kulovy, jen navstevnicke centrum s figurkama LochNess priserky. Pitlochry - velmi draha palirna, cista komerce, nekoupili jsme si ani panaka. Falkirk - uzasna technicka atrakce, ale doporucuji misto jizdy lodi za 8 GBP projit si trasu nahoru a tunelem pesky zdarma. Jizda trva dlouho a nic jinyho pak nestihnes. Venku muzes lip fotit. V Edinburghu jsou pekny mista s kesemi, ale zalezi, kolik bude casu. Pekna mene frekventovana je prochazka na Calton Hill (kousek od centra). Na hrad je to hodne drahy, ale prvni nadvori je zdarma. Nejstylovejsi hospoda v EDI je Jekyll & Hyde (najdes pres Google). Na hajzl vedou tajne dvere pres knihovnu.

V Londyne jsou moji favorite - kriznik Belfast kotvici pod Tower Bridge (2-3 hodiny), Science Museum (nekolik hodin), Grenwich park, muzeum casu a nulty polednik (pohoda, min lidi), pesi podchod pod Temzi z Grenwich do Docklands (jak z dob Jacka Rozparovace), ulicky v Soho a CoventGarden, samotne londynske metro kdekoliv a taky koupit si celodenni jizdenku a jen tak nazdarbuh naskocit na doubledecker, jet a koukat a pak zase prestoupit na jinej atd.

Kese bych lovil jen tak by the way.

Takze tak v rychlosti. Jdu spat.


  • 0

#3 MiTi1

MiTi1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2015 - 23:47

Jo a v Londyne jeste muzeum dopravy, ktere je hned vedle Covent Garden a Soho a taky Imperial War Museum. Ale je to vsechno nadlouho. Spis ochutnas a vratis se jindy ;-).


  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama