Občas mi přijde, že nejsme schopní v klidu diskutovat.
Z mého pohledu Kulhal poslal docela konstruktivní příspěvek na GS, který vycházel z názorů spousty lidí tady. Řekl bych, že to byl nějaký kompromis, žádné "hardcore" jádro. To, že nakonec GS spolupráci úplně zrušil bylo rozhodnutí GS. Kdyby se GS a Seznam zachovali podle Kulhalova dopisu, nejspíše z toho mohl být životaschopný projekt.
Jenže - tu nebyla ani z jedné strany ochota jednat. A to je nejdůležitější!!!
A ty diskuze tady, kdo za to může? Docela mi hlava nebere, jak se obviňujeme navzájem. Ano, každý máme jiný názor, ale proč nemůžete diskutovat v klidu... Proč to sklouzává k osobním útokům... Proč neumíme přiznat, že názory ostatních mohou být také dobré a že pravda je prostě někde uprostřed - v kompromisu! Jako v každé komunitě jsou zde názory z jedné strany, z druhé strany a je prostě potřeba se domluvit.
Nechápu třeba jednání některých, například zde:
A je to tady!!!
Najednou jsou mapy.cz super.
Čech se prostě nezapře...
Vážení "hardcore kačeři". To co jste zde někteří předvedli je na blití.
Z rozhodnutí seznamu je mi smutno, ale plně ho chápu. Nemá cenu házet perly.....
Drazí "hardcoři". Svými nenávistnými plky jste možná promarnili novou šanci, minimálně jste obrali o spoustu času lidi, kteří mají "naší" hru možná raději než vy!
Trochu tě nechápu. Pokud nesneseš, že jiní mají opačný názor tak nediskutuj.
Osobně se mi nelíbil způsob, jakým na mapy.cz minulý víkend keše SEZNAM prezentoval. Nevadilo by mi nějaké zobrazení na mapy.cz, ale v určitých mezích. Např. navázané buď na přihlášení přes live.api, nebo bez přihlášení bez souřadnic, nápovědy, jen se základními informacemi (název, typ, hodně přibližná poloha - min. 50 metrů).
To, že spolupráce byla úplně na obou stranách ukončena nepovažuji za dobré řešení, ale určitě se mi líbí víc, než současný stav - tj. zobrazení na mapy.cz se skoro úplně přesnými souřadnicemi v řádu metrů, s nápovědami a podrobnými základními informacemi..
...
Útoky na pansy1 jsou mimo moje chápání. Z toho čiší nějaká osobní nevraživost.
...
Vážení a milí.
Než se uzamkne toto vlákno, pár větami si dovolím shrnout své účinkování zde.
Z počtu mých příspěvků jasně vyplývá, že nejsem žádný diskutér. Na toto vlákno jsem narazil náhodou a nemohl pochopit o co vám tu vlastně jde. Seznam nám nabídl jedinečnou možnost spolupráce, ti kluci to dělali zadarmo a o svoje volno z pouhého nadšení. Za to ale patří na hranici!
Pochopil jsem. Lež a nenávist v našich končinách prostě musí zvítězit nad pravdou a láskou...
Pošetilé názory některých z vás chápu, ale nerozumím tomu, co vás k nim vede. Jistě, z některých příspěvků zcela jasně vyplývá zamindrákovanost, to se dá pochopit, ale nerozumím tomu, proč si jako "komunita" jak se hrdě nazýváte, pod sebou řežete větev...
Tak seznam jste otrávili, mě a spoustu ostatních také, takže kam příště namíříte svou pozornost? Že by do Seattlu či rovnou na hrad?
Je mi vás líto..
Honza
Honzo, proč napíšeš útočný příspěvek, kde ostatní napadáš a pak se divíš, že lidé s tebou nesouhlasí?
A to platí i pro spoustu ostatních. Kteří po chvíli začnou sklouzávat k osobním útokům. Lidi, zkuste se nad sebou trochu zamyslet.
Např. ty výlevy na téma ČAGeo, když Kulhal, který hlavně psal myslím moc dobrou výzvu, a i někteří další co tu diskutují jsou v této organizaci, nebo výlevy zesměšňující druhé kvůli jinému názoru ohledně plánování tras v Mapách.cz. Sice si taky myslím, že to, jak to nyní chtěli na mapy.cz zavést mělo k užitečnému plánování daleko, ale kvůli tomu nebudu urážet ty, co si to nemyslí.