Náhled na druhou stranu barikády
Co se týká Modrákova matrixu, tak je to asi jediná challenge ze série (ostatní mi přijdou na jedno brdo), která mně zaujala, jen mi tam chybí podmínka, že po X matrixech už počet nálezů nehraje roli - v téhle podobě sice podmínku můžu splňovat v době odlovu (díky cílenému vyhledání určitých kombinací), ale pravděpodobně ji nebudu splňovat v budoucnu.
Podmínku, aby musel mít splněno owner, bych uvítal - jinak nevím, proč to plnit, když to nebaví ani ownera (a jak sám Modrák napsal, to, co se mně samotnému nelíbí, bych neměl zakládat). Ale tak snad kvůli objektivnosti Groundspeak zveřejní výsledky ankety, kde tahle otázka byla.
Obecně nelze než souhlasit s Jackou - jde o "rozšlapané bábovičky". Třeba já si v klidu vylovoval kraj a byl nadšený z každé extrémní kešky (D5, T5, challenge), které pro mne byly svátkem. Jenže za poslední rok se jich objevilo na můj vkus až moc (do 40 km od bydliště těsně pod 100, tedy asi čtvrtina všech nových keší)* - obzvlášť ty challenge jako by mi říkaly "my nejsme pro rekreační kačery, nás odlovit nesmíš", a tak mě geocaching přestal bavit (už nemůžu "vylovit" okolí). Ale znám řadu dalších kačerů, které to baví a postupně vyplňují kalendář(e). Takže proč ne, mě to odradilo, jiné to naopak u geocachingu udrží.
*Ani by mi nevadilo, že je jich tolik, jako spíš, že jsou na jedno brdo: strom, steganografický program, challenge na kalendář a počet. Naopak skála výjimečně, žádné potápění, minimum šifer (tedy bez steganografické vložky), žádná challenge např. na odlov keší u památných stromů (atd.).
Tento příspěvek byl upraven od Joe Tramp: 03 March 2016 - 14:52