Tak moje názory:
1. Stejně jako MikiHamza si myslím, že jsem nějakou mysterku na tomhle principu už viděl. Ale nevzpomínám si, která to byla, takže nemůžu sloužit odkazem.
2. Sice s MikiHamzou souhlasím s tím, že nutit kačery instalovat programy třetí strany není podle pravidel, ale na druhou stranu si já osobně myslím, že nikoho k ničemu nenutíš. Každý má svobodnou volbu. Nehce instalovat, nebude luštit. Ale tady bude mít asi poslední slovo příslušný reivewer.
3. Já osobně bych proti takové mysterce nic neměl. Muselo by ale být nějak zřejmé, jak na to. Třeba hint „steganografie“ nebo tak něco. Pak není problém si dohledat informace a případně i SW.
4. Konkrétně použití programu OpenStego nemohu hodnotit, neboť jsem se s ním ještě nesetkal. Ale asi to fungovat bude, proč ne. Jenom nevím, jestli používá nějaké své vlastní metody, čili pokud do obrázku zakóduju text pomocí OpenStego, tak ho z toho dostanu zase jenom pomocí tohoto programu, nebo jestli používá nějaké standardizované algoritmy, takže k získání textu bude možné použít jiný steganografický program používající stejný algoritmus. Lepší by bylo, pokud by platila druhá varianta.
Jinak bych tě chtěl upozornit, že někteří lidé těžce nesou, pokud je mysterka, kde se způsob luštění nevztahuje k tomu, čemu je mysterka věnována. Což mi připadá, že je tvůj případ. Keš má být věnována zámku, ale finálky se budou luštit pomocí steganografie. Pokud na tom zámku žil někdo, kdo má ke steganografii vztah (třeba její „vynálezce“), tak to samozřejmě neplatí .
Mně osobně to spíš nevadí, ale připrav se na to, že někomu to vadit bude a možná ti to pak v logu vyčte. Osobně bych ale radši taky viděl steganografii použitou u keše, která se věnuje buď přímo jí, nebo metodám ukrývání textu obecně.