Odstranění map z mapsource
Publikováno 10 červen 2007 - 21:22
Publikováno 10 červen 2007 - 22:28
Publikováno 11 červen 2007 - 11:22
Publikováno 11 červen 2007 - 17:55
Publikováno 11 červen 2007 - 18:18
ok1in: ještě to jde provést i skvělým SW M3 Mapsource Mapset Manager. Vyžaduje ale registraci (zadarmo).
M3 je dobry, ale ma mouchy - problem je napriklad, kdyz mate Mapsource nainstalovany v ceste obsahujici mezeru (napr. C:\Program Files\Garmin\ ) namisto v defaultni ceste C:\Garmin\ - pak M3 generuje ne vzdy spravne klice registru - vypada to, ze mezeru bere jako ukoncovac parametru a klic registru pro mapu je tak spatny. Proto radsi vkladam mapy rucne (cGPSmapper) a odstraneni z registru je take v pohode (klic registru viditelny pod odkazem...).
Publikováno 12 červen 2007 - 17:06
Díky všem za tipy, vyzkouším[] Možná by to šlo i vymazat adresář s mapou a záznam v registrech?
Na CGPSmapper si zatím moc netroufám , ale vyzkoušet se to musí.
Publikováno 12 červen 2007 - 18:00
Publikováno 14 červen 2007 - 1:27
jarry: Mapy instalovane do Mapsource instalatorem se daji ve Windows odinstalovat stejne jako ostatni programy (Start - ovladaci panely - pridat/odebrat programy.)
To jo, ale to plati hlavne pro mapy komercni (ty tvori "rodiny" a v registru jsou ve slozce Families). Ty co jsou pridane rucne ci programem M3 (cili zejmena free ci vlastnimi silami vytvorene mapy) nejsou klasicky instalovane (nemaji instalator a tedy ani zaznam v uninstall casti registru), ale jedna se jen o nakopirovani mapy do urciteho adresare a pak zapis do registru do slozky Products - zaznam o nove mape.
Cili ano, pro odstraneni takto pridane mapy staci najit a odstranit z registru slozku HKLM/Software/Garmin/Mapsource/Products/mapa (mapa je bud jmeno ci cislo mazane mapy-ktere, to je poznat z klicu slozky registru) a pak tu slozku s mapou (uvedena v klici LOC mazane slozky registru) klidne smazat z disku (uprava registru pochopitelne pri vypnutem Mapsource)
Publikováno 14 červen 2007 - 17:25
minarjo:
M3 je dobry, ale ma mouchy - problem je napriklad, kdyz mate Mapsource nainstalovany v ceste obsahujici mezeru (napr. C:\Program Files\Garmin\ ) namisto v defaultni ceste C:\Garmin\ - pak M3 generuje ne vzdy spravne klice registru - vypada to, ze mezeru bere jako ukoncovac parametru a klic registru pro mapu je tak spatny. Proto radsi vkladam mapy rucne (cGPSmapper) a odstraneni z registru je take v pohode (klic registru viditelny pod odkazem...).
Tenhle příspěvěk mi hrozně pomohl - před časem jsem si nainstaloval program M3 a od té doby se nechtěl spustit MapSource, jenom házel hlášku o přeinstalování, což ale nepomáhalo. A když už jsem se tu chtěl ve fóru zeptat, narazil jsem na tohle možné vysvětlení, zkusil to - a už funguje! Díky, díky, díky! Už mě to ruční zadávání souřadnic a absence mapy dost štvaly...
Publikováno 14 červen 2007 - 18:23
Publikováno 19 červen 2007 - 1:48
Viburnus:
Tenhle příspěvěk mi hrozně pomohl - před časem jsem si nainstaloval program M3 a od té doby se nechtěl spustit MapSource, jenom házel hlášku o přeinstalování, což ale nepomáhalo. A když už jsem se tu chtěl ve fóru zeptat, narazil jsem na tohle možné vysvětlení, zkusil to - a už funguje! Díky, díky, díky! Už mě to ruční zadávání souřadnic a absence mapy dost štvaly...
Prave na podobny problem jsem narazil tez - odinstalovani Mapsource pote, co M3 zapise do registru koninu nepomuze-pri odinstalaci mapsource se z registru udaje o doinstalovanych mapach (vetev Products) nemaze, cili rucni zasah do registrove slozky (typicky smazani ci oprava klicu) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\MapSource\Products je nutny...
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů