[quote]
Czecho Cowboy napsal/a:
[quote]
marekl napsal/a:
Kovboji, čas a to, že jsi stále online, nestačí. Chybí ti autorita, a té nedosáhneš tím, že budeš psát příspěvky o tom, jak chceš být reviewerem a že bys to dělal dobře. Sorry, opravdu ne.[/quote]
S takovouhle odpovědí jsem počítal.
Taky jak se to vezme: autoritou jsem třeba pro moje svěřence v turistickém oddíle, těžko bych mohl být autoritou pro někoho, kdo kešuje třeba 4 roky a za tu dobu navštívil 30 eventů...
No, zrovna ja kesujem pomaly uz 4 roky a navstivil som 30 eventov, toz sa k tomu skusim vyjadrit
autoritu u mna mas ako clovek, ktory nieco zaujimave robi, ktory chce robit nieco pre ostatnych - navyse vo svojom veku, to sa da len ocenit.
Preco si vsak myslim, ze by si nemal (samozrejme teraz) robit reviewera?
Reviewer nie je cestna funkcia, nie je ani za zasluhy v geocachingu. Je to svojim sposobom rehola. Nie je to len o volnom case, ale aj o osobnosti. Osobnost sa vytvara samozrejme priebezne, tento proces konci az smrtou (mozno

), a Ty si pri vsetkej ucte najma kvoli svojmu veku este stale na niekde v prvej casti tejto cesty.
Reviewer sa stretava pocas svojej prace s roznymi "nepriatelskymi" reakciami, stresom, ktoremu musi celit. Je to aj o psychickej odolnosti, nazoroch, zazitkoch a z toho vyplyvajucich skusenostiach, a z toho vyplyva ta autorita, o ktorej sa tu hovori. Nie je to vsak iba o veku, niekto ju moze mat uz v 17tich, a niekto ju nedosiahne ani v 70tke.
Tie "zasluhy" o geocaching pomozu len v jednej veci - kedze sa o tom bavime tu na fore, prirodzene vox populi vybera ludi, ktori su niecim v komunite znami - a tu prichadza do uvahy i ta zmienovana autorita. V konecnom dosledku ma posledne slovo vo vybere Groundspeak.
Nebudem hovorit za inych, ale nevidim dovod, aby si sa raz reviewerom nestal, ked nastane vhodny cas a nastane ta potreba, momentalne su tu ini, vhodnejsi kandidati