Přejít na obsah

Fotka

Zlatý fond českých keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
410 odpovědí na toto téma

#301 gerdik

gerdik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:39

Jen by bylo potřeba ještě nějak matematicky rozlišit keše, které jsou jen pro PM a ostatní. PM keší začíná dost přibývat - alespoň u nás.
  • 0

#302 gerdik

gerdik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:43

Roman_Jaromer napsal/a:
I když u těch procent jsou ještě dost v nevýhodě kešky, které vznikaly před zavedením FP. Řekl bych, že hodně PM neohodnotilo starší kešky, které našli předtím, než byly zavedeny FP, takže by to chtělo zavést ještě nějaký menší koeficient ;-)

Před tím existoval seznam od malcoma. Ten by zůstal.
  • 0

#303 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:43

gerdik napsal/a:
Jen by bylo potřeba ještě nějak matematicky rozlišit keše, které jsou jen pro PM a ostatní. PM keší začíná dost přibývat - alespoň u nás.

Proč by to bylo zapotřebí rozlišit? Procento FP se počítá jen z návštěv PM... Nebo je jiný důvod?
  • 0

#304 gerdik

gerdik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:44

Smrk napsal/a:

gerdik napsal/a:

Proč by to bylo zapotřebí rozlišit? Procento FP se počítá jen z návštěv PM... Nebo je jiný důvod?

A ták! Já myslel, že ze všech návštěv. Pak je to O.K.
Jdeš do toho?;)
  • 0

#305 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1199 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:45

Teď ale důležitá otázka? Jak ty údaje budete sbírat? V PQ to není a GJ to snad? zatím také neřeší.
  • 0

#306 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:49

Tak se klidně dohadujte, ale již s diskuze patrné je těch proměných více než dvě. Čily pouze dvě čísla nestačí. Jde jen o objektivní výběr. Nevěřím, že v každém kraji je to jinak. Pokud by teoreticky byly dvě hodně podobné krabky s různou obtížností, tak po prvních dvaceti návštěvách (stejní lidé) by měly stejné %, ale ta lehčí bude mít po čase více návštěv a tím i méně %. To je přece jednoduchá metematika. Ještě by šel udělat nějaký výběr zasloužilých kačerů různého věku a priorit a jejich hodnocení by se průměrovalo nebo se hold bude muset použít složitější matematiky než jen dělení ze základní školy (rozhodně tato komunita má na víc).
  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#307 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1350 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:52

V PQ to je, pokud je stazeno prez GC.com Live - umí to GSAK a mám pocit že i GeoGet
  • 0
Užívej života...

#308 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:53

Proč by měla mít víc navštěvovaná keš méně FP bodů? Navíc stoprocentně ani devadesátiprocentně to stejně nevypočítáš.
  • 0

#309 gerdik

gerdik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:58

puczmeloun napsal/a:
V PQ to je, pokud je stazeno prez GC.com Live - umí to GSAK a mám pocit že i GeoGet

Ale i tak, těch keší s 50+ snad zase tolik není. Dokážu si i představit, že by se to nominovalo ve fóru.
  • 0

#310 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:58

Smrk napsal/a:
Proč by měla mít víc navštěvovaná keš méně FP bodů? Navíc stoprocentně ani devadesátiprocentně to stejně nevypočítáš.

To určitě nikdy přesně nespočteš. To je stejné jako u každého průzkumu. Jenom se snažím upozornit, že je tu více názorů na přidělování bodů. Taky si myslím a to zcela objektivně, že ne všichni PM dávají FP. Osobně by mne zajímalo % kolik nedává. Předpokládám, že ti kteří nedávají ani složitější krabky neloví, takže při větší návštěvnosti lehčí cache se ty procenta rozmělní.
Proto si myslím, že těch informací by bylo potřeba trochu více, ale na druhou stranu neobjektivní přehled je taky lepší než žádný.
  • 0

#311 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1199 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 22:59

perchCZ napsal/a:
...by měly stejné %, ale ta lehčí bude mít po čase více návštěv a tím i méně %. To je přece jednoduchá matematika.

No tak nám to matematicky dokaž, když je to tak jednoduché.
Já tvrdím, že to je sice možné, ale ne nutně. Protože i keš s více nálezy může mít stejné nebo lepší % procento než u keše méně nálezy.
Že samozřejmě těžší keš bude mít pravděpodobně lepší procento, je pravda, ale ne díky tomu, že má méně návštěv.
  • 0

#312 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 23:06

LudaL napsal/a:

perchCZ napsal/a:
...by měly stejné %, ale ta lehčí bude mít po čase více návštěv a tím i méně %. To je přece jednoduchá matematika.

Já tvrdím, že to je sice možné, ale ne nutně. Protože i keš s více nálezy může mít stejné nebo lepší % procento než u keše méně nálezy.
Že samozřejmě těžší keš bude mít pravděpodobně lepší procento, je pravda, ale ne díky tomu, že má méně návštěv.

Ukázat to teď nelze, pokud se nestanový proměné. Taky jsem nikdy netvrdil, že tato matematika je jednoduchá. A co se týká počtu návštěv, tak to má rozhodně vliv, už jenom pro to, že ti kteří se věnují hře jako jedinému a výhradnímu koníčku budou vyhledávat výzvy a obtížnost a pak tu budou rekreační turisti, kteří to spojují s GC. Takže je ten rozdíl skupin jasný. První bude všude, kdežto druhá pouze někde a taky mezi druhou skupinou bude mnohom více PM, kteří body nedávají.
  • 0

#313 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1199 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2012 - 23:52

perchCZ napsal/a:

LudaL napsal/a:

perchCZ napsal/a:

Ukázat to teď nelze, pokud se nestanový proměné. Taky jsem nikdy netvrdil, že tato matematika je jednoduchá. A co se týká počtu návštěv, tak to má rozhodně vliv, už jenom pro to, že ti kteří se věnují hře jako jedinému a výhradnímu koníčku budou vyhledávat výzvy a obtížnost a pak tu budou rekreační turisti, kteří to spojují s GC. Takže je ten rozdíl skupin jasný. První bude všude, kdežto druhá pouze někde a taky mezi druhou skupinou bude mnohom více PM, kteří body nedávají.

No tak, no tak. Nemám rád slovíčkaření, ale ty si o to vyloženě říkáš.B)
Tvoje další tvrzení jsou jen tvé subjektivní pocity. A kdyby jsi měl pravdu, tak se s tím stejně nedá nic rozumného dělat. Takže prostě toho necháme, použijeme ty procenta a pokud má někdo pocit, že to není tak košer, tak si provede nějakou svoji korekci, která zahrne jeho subjektivní názory.
  • 0

#314 brundi

brundi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 484 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2012 - 1:49

Jak říkám, mně se % zdají plus minus objektivní a jediná jednoduchá varianta, jak z toho nedělat matfyz... pak bysme taky mohli brát, že kde min prší, tam maj lovci lepší náladu a dávají víc fp atd atd... jestli by nebylo lepší, aby se někdo šikovný ujmul grafického návrhu ať už třeba jedné, třeba nad těch 40, nebo tři 50,40,30% zlato stříbro bronz, a hotovo. Nominace ať jsou třeba zde na foru a jede to...
  • 0

brundi

#315 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2012 - 6:38

perchCZ napsal/a:
...Taky si myslím a to zcela objektivně, že ne všichni PM dávají FP. ...

Takových je poměrně dost, už tady na to někde bylo vlákno. Odhaduju to podle tehdejší diskuze tak na pětinu.
  • 0

#316 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2012 - 6:39

brundi napsal/a:
... Nominace ať jsou třeba zde na foru a jede to...

A jak je pak velký problém, aby se ty medaile dostaly do listingu keší? Dávají je tam sami owneři?
  • 0

#317 gerdik

gerdik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2012 - 7:42

Smrk napsal/a:
A jak je pak velký problém, aby se ty medaile dostaly do listingu keší? Dávají je tam sami owneři?

ANO. Je to ikona (obrázek), který je na webu někde nahraný a owneři do listingu mohou vložit odkaz = obrázek v listingu.
Navíc by nějaký DOBROVOLNÍK udělal bookmark list = kdo chce (tuším jen PM), může si keše jednoduše stáhnout.
  • 0

#318 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4547 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2012 - 8:24

Ještě mě napadlo, že by pak byly keše, které by měly medaile a pak keše, u kterých by dál bylo Zlatý fond českých keší.
  • 0

#319 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2012 - 8:43

perchCZ: Bohužel tvá tvrzení jsou bez důkazů a na první pohled nepravdivá. Nezlob se, ale matematiku jsem studoval opravdu hodně odborně, takže i statistika kolem mě prošla. S čím lze souhlasit, je pouze to, že starší keše jsou znevýhodněny, protože mnozí nepřidělují body zpětně. Co se týká tvých výtek na obtížné či terénně náročné, většina z nich má vysokou oblíbenost oprávněně. Jsou to právě výzvy, které lidi přitahují, a příjemný pocit, když je zdolají. A nic nemění na tom to, že někteří to nedokáží. Pokud by se jim to podařilo, tak jim taky přidělí FP. Co jiného by mělo získat FP, než právě zážitek ze zdolání velké výzvy ? :o Pokud s tím máš problém, můžeš si vyfiltrovat ze seznamu jen keše, které padnou do limitů tvého zájmu, a zůstane nezměněn. Pouze z něj zmizí ty, které vidět nechceš. Ohledně tvé výtky na počet hodnotících - 10 hodnotících přidělí FP se stejnou pravděpodobností jako 1000 hodnotících, pouze těch 10 je zatíženo větší statistickou chybou, nic víc v tom není. Pokud by někdo dostal svolení reinkarnovat systém legend, doporučoval bych zachovat maximálně jednoduché pravidlo pro zařazení. % FP od PM mi přijdou ideální. A stálo by za zvážení i trochu zatlačit na fóru GS - jestli si dobře vzpomínám, slibovali, že FP přidají do svých .GPX. Pak by už snad nebyl takový problém tyto seznamy jednoduše generovat.
  • 0

#320 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2012 - 8:54

Smrk napsal/a:
Ještě mě napadlo, že by pak byly keše, které by měly medaile a pak keše, u kterých by dál bylo Zlatý fond českých keší.

no nevim nevim, prijde mi, ze cim vic bude ruznych druhu medaili a fondu, tim vic v tom bude podle me zmatek a neprehlednost :). a tim vic se budou pomerovat pindiky, kdo ma zlato a ktery looser jen bronz a jak je to mozne kdyz .... atd atd, no uz vidim ty vlakna na foru :D.

a vzhledem k tomu, ze ty procenta budou kolisat, tak to budete ty medaile presouvat z bronzu na zlato a naopak, kdyz uz to chcete takhle rozsekavat? mne by prislo jednodussi (i s ohledem na vasi praci - nezapomente, ze se nejedna ted o jednorazovou cinnost, ale cca po 3 mesicich stale opakovanou), kdyz uz chcete tohle delat, dat tomu proste jednu jedinou ikonu, jednu kategorii, jeden bookmark .....

a jeste co je teda podle me dulezitejsi nez medaile do listingu - nacpat kese do toho uz gerdikem zminovaneho bookmarku. ikonu si kazdy pridava sam (napr ja jsem je tam krome plzenske kese mesice nedal) ovsem bookmark funguje jako seznam pro toho, kdo si chce neco z toho vyhledat. ikona je spis jen ozdobu listingu a ega :).
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama