Zlatý fond českých keší
Publikováno 12 leden 2012 - 22:39
Publikováno 12 leden 2012 - 22:43
Před tím existoval seznam od malcoma. Ten by zůstal.Roman_Jaromer napsal/a:
I když u těch procent jsou ještě dost v nevýhodě kešky, které vznikaly před zavedením FP. Řekl bych, že hodně PM neohodnotilo starší kešky, které našli předtím, než byly zavedeny FP, takže by to chtělo zavést ještě nějaký menší koeficient ;-)
Publikováno 12 leden 2012 - 22:43
gerdik napsal/a:
Jen by bylo potřeba ještě nějak matematicky rozlišit keše, které jsou jen pro PM a ostatní. PM keší začíná dost přibývat - alespoň u nás.
Proč by to bylo zapotřebí rozlišit? Procento FP se počítá jen z návštěv PM... Nebo je jiný důvod?
Publikováno 12 leden 2012 - 22:44
A ták! Já myslel, že ze všech návštěv. Pak je to O.K.Smrk napsal/a:
gerdik napsal/a:
Jen by bylo potřeba ještě nějak matematicky rozlišit keše, které jsou jen pro PM a ostatní. PM keší začíná dost přibývat - alespoň u nás.
Proč by to bylo zapotřebí rozlišit? Procento FP se počítá jen z návštěv PM... Nebo je jiný důvod?
Jdeš do toho?

Publikováno 12 leden 2012 - 22:45
Publikováno 12 leden 2012 - 22:49
Publikováno 12 leden 2012 - 22:52
Publikováno 12 leden 2012 - 22:53
Publikováno 12 leden 2012 - 22:58
Ale i tak, těch keší s 50+ snad zase tolik není. Dokážu si i představit, že by se to nominovalo ve fóru.puczmeloun napsal/a:
V PQ to je, pokud je stazeno prez GC.com Live - umí to GSAK a mám pocit že i GeoGet
Publikováno 12 leden 2012 - 22:58
Smrk napsal/a:
Proč by měla mít víc navštěvovaná keš méně FP bodů? Navíc stoprocentně ani devadesátiprocentně to stejně nevypočítáš.
To určitě nikdy přesně nespočteš. To je stejné jako u každého průzkumu. Jenom se snažím upozornit, že je tu více názorů na přidělování bodů. Taky si myslím a to zcela objektivně, že ne všichni PM dávají FP. Osobně by mne zajímalo % kolik nedává. Předpokládám, že ti kteří nedávají ani složitější krabky neloví, takže při větší návštěvnosti lehčí cache se ty procenta rozmělní.
Proto si myslím, že těch informací by bylo potřeba trochu více, ale na druhou stranu neobjektivní přehled je taky lepší než žádný.
Publikováno 12 leden 2012 - 22:59
No tak nám to matematicky dokaž, když je to tak jednoduché.perchCZ napsal/a:
...by měly stejné %, ale ta lehčí bude mít po čase více návštěv a tím i méně %. To je přece jednoduchá matematika.
Já tvrdím, že to je sice možné, ale ne nutně. Protože i keš s více nálezy může mít stejné nebo lepší % procento než u keše méně nálezy.
Že samozřejmě těžší keš bude mít pravděpodobně lepší procento, je pravda, ale ne díky tomu, že má méně návštěv.
Publikováno 12 leden 2012 - 23:06
LudaL napsal/a:
...by měly stejné %, ale ta lehčí bude mít po čase více návštěv a tím i méně %. To je přece jednoduchá matematika.
Já tvrdím, že to je sice možné, ale ne nutně. Protože i keš s více nálezy může mít stejné nebo lepší % procento než u keše méně nálezy.
Že samozřejmě těžší keš bude mít pravděpodobně lepší procento, je pravda, ale ne díky tomu, že má méně návštěv.
Ukázat to teď nelze, pokud se nestanový proměné. Taky jsem nikdy netvrdil, že tato matematika je jednoduchá. A co se týká počtu návštěv, tak to má rozhodně vliv, už jenom pro to, že ti kteří se věnují hře jako jedinému a výhradnímu koníčku budou vyhledávat výzvy a obtížnost a pak tu budou rekreační turisti, kteří to spojují s GC. Takže je ten rozdíl skupin jasný. První bude všude, kdežto druhá pouze někde a taky mezi druhou skupinou bude mnohom více PM, kteří body nedávají.
Publikováno 12 leden 2012 - 23:52
No tak, no tak. Nemám rád slovíčkaření, ale ty si o to vyloženě říkáš.perchCZ napsal/a:
Ukázat to teď nelze, pokud se nestanový proměné. Taky jsem nikdy netvrdil, že tato matematika je jednoduchá. A co se týká počtu návštěv, tak to má rozhodně vliv, už jenom pro to, že ti kteří se věnují hře jako jedinému a výhradnímu koníčku budou vyhledávat výzvy a obtížnost a pak tu budou rekreační turisti, kteří to spojují s GC. Takže je ten rozdíl skupin jasný. První bude všude, kdežto druhá pouze někde a taky mezi druhou skupinou bude mnohom více PM, kteří body nedávají.LudaL napsal/a:

Tvoje další tvrzení jsou jen tvé subjektivní pocity. A kdyby jsi měl pravdu, tak se s tím stejně nedá nic rozumného dělat. Takže prostě toho necháme, použijeme ty procenta a pokud má někdo pocit, že to není tak košer, tak si provede nějakou svoji korekci, která zahrne jeho subjektivní názory.
Publikováno 13 leden 2012 - 1:49
brundi
Publikováno 13 leden 2012 - 6:38
perchCZ napsal/a:
...Taky si myslím a to zcela objektivně, že ne všichni PM dávají FP. ...
Takových je poměrně dost, už tady na to někde bylo vlákno. Odhaduju to podle tehdejší diskuze tak na pětinu.
Publikováno 13 leden 2012 - 6:39
brundi napsal/a:
... Nominace ať jsou třeba zde na foru a jede to...
A jak je pak velký problém, aby se ty medaile dostaly do listingu keší? Dávají je tam sami owneři?
Publikováno 13 leden 2012 - 7:42
ANO. Je to ikona (obrázek), který je na webu někde nahraný a owneři do listingu mohou vložit odkaz = obrázek v listingu.Smrk napsal/a:
A jak je pak velký problém, aby se ty medaile dostaly do listingu keší? Dávají je tam sami owneři?
Navíc by nějaký DOBROVOLNÍK udělal bookmark list = kdo chce (tuším jen PM), může si keše jednoduše stáhnout.
Publikováno 13 leden 2012 - 8:24
Publikováno 13 leden 2012 - 8:43

Publikováno 13 leden 2012 - 8:54
Smrk napsal/a:
Ještě mě napadlo, že by pak byly keše, které by měly medaile a pak keše, u kterých by dál bylo Zlatý fond českých keší.
no nevim nevim, prijde mi, ze cim vic bude ruznych druhu medaili a fondu, tim vic v tom bude podle me zmatek a neprehlednost

a vzhledem k tomu, ze ty procenta budou kolisat, tak to budete ty medaile presouvat z bronzu na zlato a naopak, kdyz uz to chcete takhle rozsekavat? mne by prislo jednodussi (i s ohledem na vasi praci - nezapomente, ze se nejedna ted o jednorazovou cinnost, ale cca po 3 mesicich stale opakovanou), kdyz uz chcete tohle delat, dat tomu proste jednu jedinou ikonu, jednu kategorii, jeden bookmark .....
a jeste co je teda podle me dulezitejsi nez medaile do listingu - nacpat kese do toho uz gerdikem zminovaneho bookmarku. ikonu si kazdy pridava sam (napr ja jsem je tam krome plzenske kese mesice nedal) ovsem bookmark funguje jako seznam pro toho, kdo si chce neco z toho vyhledat. ikona je spis jen ozdobu listingu a ega

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů