Publikováno 04 October 2007 - 10:22
Primární zdroj dat byl, je a bude gc.com kontrolovaný Groundspeakem. To, co se děje na gc.cz je jen jakási nadstavba.
Stejně jako platím za PM, tak si kupuju věci, které finančně podporují gc.cz (mince, kalendáře, trička), protože ani gc.cz neůže běžet úplně zadarmo. Myslím, že si hodně lidí neuvědomuje, že princip je stejný, akorát gc.cz zvolil jinou formu financování. Rozdíl je taky v tom, že za financování gc.com mám něco navíc, zatímco za financování gc.cz nemám nic. Přeberte si to jak chcete, na nikoho neútočím a nic by nedokázalo změnit můj postoj (= příspěvky), protože mně jak gc.com tak i gc.cz poskytují služby, kterých si vážím a nechci, aby skončily z nějakého "malicherného" finančního důvodu.
Do dalšího informačního systému (oc.cz, gc.cz, ...) nic poskytovat nebudu, i tak je se zakládáním a správou keší dost práce. Mimochodem, co takhle disablování a enablování keší? Změna souřadnic? Taky by se to muselo dělat v obou systémech. Jak u blbejch. Tento přístup není obecně průchozí.
Myslím si, že menší problém než přidělávat ownerům další práci, je smířit se s tím, že mapa keší nebude úplně přesná. Geocaching je primárně zábava pro majitele GPS, kteří se bez přesné mapy obejdou a ti kteří GPS nepoužívají, holt musí víc klikat. To je vše.