Přejít na obsah

Fotka

Odstranění projektu GeoGet z gc.cz

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
237 odpovědí na toto téma

#161 labid

labid

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 20:22

Tak tady je ten dotyčný, kterému můžete poděkovat...

jarry napsal/a:
Tvuj program jsem si taky stahnul a az bude chvilka, tak si pro klid sveho svedomi napisu na Groundspeak o povoleni ho pouzivat a to jmenovite se vsemi funkcemi ktere nabizi a s adresou, kde si ho kazdy muze stahnout. Jiste ti to nebude vadit, vzdyt ho tvoris pro komunitu. Treba daj link i na svoje stranky, to by bylo neco. Kdyz mi to povolej, poslu ti dekovnej e-mail.

Viz. vlákno http://www.geocachin...4681#post_54681
  • 0

#162 mitak

mitak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1277 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 20:33

a vida ho :) labid je práskač číslo dvě !
  • 0

#163 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1159 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:01

Velmi zajímavé. Mimo jiné to ukazuje, že nejpozději 19.09.2007 ve 14:00 si byl HaLuMa vědom, že jeho program pravděpodobně provádí nelegální činnost. A pokud si toho nebyl vědom i přes přesnou jarryho citaci podmínek užití gc.com, tak pak nechápu, jak vůbec dokázal něco naprogramovat. Je mi líto, že to musím napsat, ale musím si poopravit názor na HaLuMu. Fakt, že upravit GG ho donutilo až pozastavení kompletní podpory GG ze strany gc.cz má z mého pohledu dva výsledky. 1. HaLuMa na stupnici čestnosti u mě dost poklesl (což neznamená, že jsem mu přestal fandit při vývoji GG) a 2. Okamžité pozastavení podpory GG nebylo až tak netušitelné a hlavně bylo užitečné. Teprve v této chvíli dokážu plně ocenit čin administrátorů gc.cz. Admini, díky!
  • 0

#164 labid

labid

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:21

Na základě toho bych HaLuMu vsadil na doživotí do těžkého žaláře pouze o chlebu a vodě, popřípadě by možná bylo jistější ho za účasti zdejšího čestného koncilu spravedlivých dozorců morálky rovnou upálit aby již nikdy nic nemohl naprogramovat
  • 0

#165 Solipso

Solipso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:22

jarry napsal/a:

B) Tak se nechci chválit, ale můj odhad byl zcela přesný. Navrhuji sázku na to, kdo nabonzuje Skrýšotlač. Teda jestli se nebojíte, že přijdete i o spodní prádlo :D

abakus: No jasně, jak na nás udělají bububu fízlové, tak se hned máme jít schovat, že? Pro jistotu hned i obrátíme kapsy naruby jak Vlk v Jen počkej. Ejhle, kdo je podle tebe svrchovanou autoritou rozhodující o tom, co se smí a co nesmí: ne gc.com, ne gc.cz, ale fízl a udavač. Gratuluju Ti k hrdému občanskému postoji. Kdyby HaLuMa zareagoval na Jarryho udání o udání jinak než nijak, musel by si sám naplivat do xichtu.
  • 0

#166 Dokopec

Dokopec

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:24

Abych to uplne pochopil muze mi prosim nekdo ze zucastnenych odpovedet GC CZ je oficielni web podporovany GC.com nebo skupina ktera si proste zaregistrovala tuto domenu ?
  • 0

#167 Basin

Basin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:25

Hmmmm, program ožil a začal provídět nelegální činnost. Doufám, že programy na mém počítači se takhle nechovají. :) Chápu, proč se to tady oficiálně přestalo podporovat. Práskače nepochopím. Obvykle si tím léčí nějaké komplexy.
  • 0

#168 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:40

A je to tady znovu. Skutečnost, že program je postaven v rozporu s licenci Groundspeaku, se přehlíží. Nejsou špatní ti, kteří ho takhle udělali a používali - špatný je ten, kdo na to upozornil. Co na tom, že to napřed udělal zde v diskuzi a až potom se obrátil na Groundspeak (pokud to vůbec byl on). Opravdu úžasné.
  • 0

#169 Harwey

Harwey

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 208 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:43

Nechce se mi zde číst celou tu žumpu sraček. Uvedený program jsem zatím nezkoušel. Umím ocenit něčí snahu a práci, ale musí to být v mezích pravidel, což asi toto nebylo. Nechápu zde ovšem nějaké výkřiky do tmy o nějakých práskačích apod...:( Předpokládám, že nikdo nikoho nebonzoval. GC.com určitě má své nástroje, aby poznali, že se někdo snaží strojově stahovat data. To je stejné, jako když si někdo platí přístup na internet pro jedno PC a pak si tam dá router a za něj další PC. To se dá taky poznat. Myslím si, že když někdo chce něco víc, než má podle "pravidel", tak si to PM může zaplatit. Když měl na GPSku, tak už těch pár korun na to najde taky. HOWGH
  • 0

#170 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:43

Promin, Abakusi, ale takovehle reci fakt nemam rad. Uvedom si, ze to cele bylo v dobe, kdy se na tomto serveru tise trpel napriklad Skrysotlac, ktery na stranky gc.com pristupuje mnohem intenzivneji a ve vetsim rozsahu. Ten nejak nevadil, byt zjevne porusuje uplne stejne ujednani v 'terms of use'. Proc bych se mel tedy v tu chvili domnivat, ze stary GeoGet nebude trpen uplne stejne? Mylis se take v tom, ze mne prerusena podpora GeoGetu k necemu donutila. Predne se podivej, co ze to ta podpora ze strany gc.cz vlastne je. Odkaz na webu a diskuzni fora. Myslis, ze bych bez teto podpory nedokazal existovat? Nemyslis, ze kdybych opravdu usiloval o porusovani pravidel, ze bych v tom vesele nepokracoval proste nekde jinde? Duvody meho jednani byly zcela jine, a to ciste jen moje vule nedelat tomuto serveru a jeho uzivatelum problemy a maximalne pomoci s napravenim situace. Jestli se kvuli tomu valim na dne tve stupnice cestnosti, tak to je mi opravdu lito.
  • 0

#171 Solipso

Solipso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:47

marekl napsal/a:
A je to tady znovu. Skutečnost, že program je postaven v rozporu s licenci Groundspeaku, se přehlíží. Nejsou špatní ti, kteří ho takhle udělali a používali - špatný je ten, kdo na to upozornil. Co na tom, že to napřed udělal zde v diskuzi a až potom se obrátil na Groundspeak (pokud to vůbec byl on).

Opravdu úžasné.

Jestli je to na mě, tak jsem taky proti porušování smluv, s nimiž jsem dříve vyjádřil souhlas, ať už jakýmkoliv způsobem. Proto sám ani skrýšotlač ani gg nepoužívám (ok, zkusil jsem ho, ale jen jednou :-) Ale z toho, že někdo sprostě udává své kolegy a kamarády je mi fakt na blití. Si představ, že seš v práci, a dáš si nohy nohy na stůl. Tvůj kolega tě vyfotí a dá to tvýmu šéfovi. Ten tě seřve a vyrazí. Jistě, něměls mít nohy na stole a měls makat. Ale svině teda aspoň u mě nejseš ty, ale ten tvůj kolega.
  • 0

#172 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:49

Je to trochu off topic, ale řekl bych, že bez podpory gc.cz a jeho diskuzních fór by tvůj program používalo výrazně méně lidí. Je výborný, sám ti trochu přispěji k jeho propagaci. Nepodceňuj ale tento web. Ty jinak fakt nebereš argument, že grabování stránek GC.com je proti pravidlům? EDIT: Solipso - máš trochu pokřivený smysl pro spravedlnost. Tvůj příklad trochu upravím: pokud něco ukradneš a někdo na to upozorní, tak z mého pohledu je svině stále a pouze zloděj.
  • 0

#173 Solipso

Solipso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:49

Harwey napsal/a:
Nechce se mi zde číst celou tu žumpu sraček.
HOWGH

Možná sis měl ty sračky přece jen přečíst, a to dřív, než tady začneš blábolit o tom, že nikdo nikoho neudával a že GC.COM ví všechno co se kde šustne.
  • 0

#174 Dokopec

Dokopec

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:53

hmmm zrejme mi nikdo neodpovi, ale na mne to pusobi tak ze ac tim ze jsem se zaregistroval u GC.com a souhlasil s jejich podminkami ja z pro me nepochopitelnych duvodu se za me kdosi stara o to jestli ja porusuji nebo neporusuji pravidla ktera jsem si sjednal s nekym jinym ... do ted jsem GC.cz nepotreboval a u toho koukam zustanu protoze aby kdokoliv rozjizdel ''svaty boj'' za cistotu ostatnich je netolerance a nesvoboda prvniho radu a nepotrebuji ke svemu svedomi zpovednika .... pro pripadne dotazy odpovim predem : cache si vypisuju rucne a pokud dojdu k tomu ze je lepsi zivot s PM zaridim si ho ......
  • 0

#175 Solipso

Solipso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:55

No přesně! Souhlas.
  • 0

#176 michal_a_jana

michal_a_jana

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 421 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 21:56

Harwey napsal/a:
Předpokládám, že nikdo nikoho nebonzoval. GC.com určitě má své nástroje, aby poznali, že se někdo snaží strojově stahovat data.

Ale bonzoval. Kdyby GS robota detekoval, tak ho nabanuje. GS neumi detekovat ani petihodinovy prasacky stahovani listing po listingu treba pet hodin pres skrysotlac s datovym objemem pro 800kesi treba 40MB, natoz aby zdetekoval, ze GG stahl 300 locu o objemu 1MB za celou CR.

GG rozhodne nekdo nabonzoval.
  • 0

#177 Basin

Basin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 169 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 22:01

Pšššššš. Třeba teď poslouchá a nabonzuje všechny. Co kdyby prováděli něco nekalého :)
  • 0

#178 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 22:01

Harwey napsal/a:
Předpokládám, že nikdo nikoho nebonzoval. GC.com určitě má své nástroje, aby poznali, že se někdo snaží strojově stahovat data.

Vtip je v tom, ze Geoget sice umoznoval stahovani dat, ale v nekolikanasobne mensi mire, nez to delaji jine programy, a navic dusledne simuloval clovekem ovladany webovy prohlizec, vcetne nahodnych casovych prodlev mezi pozadavky. (ktery sam o sobe plne spada do definice 'strojoveho stahovani dat', to jen tak mimochodem.) Takovy provoz se bez problemy ztrati mezi beznym provozem na jejich webovem serveru.

Kdyby opravdu meli nastroj na odhalovani robotu, pak by museli driv prijit na jine programy, ktere stahovaly mnohem intenzivneji a mnohem vice okate, nemyslis? Ze si z tech tri programu, ktere tu v te dobe byly a vsichni tri porusovaly stejne ujednani, ze si vybrali zrovna a prave jen ten jeden, ktery ze svech tri pristupoval strojove na web nejmene (!), to ti neprijde divne?

Harwey napsal/a:
Myslím si, že když někdo chce něco víc, než má podle "pravidel", tak si to PM může zaplatit. Když měl na GPSku, tak už těch pár korun na to najde taky.

Vsak si muze PM zaplatit a pouzivat si Geoget vesele dal k plne spokojenosti. Ja sam to tak delam uz dlouho. Vzdyt Geoget je alternativa ke GSAK. Problematicka byla jen jedna z jeho mnoha funkci, ne vsak cely program.
  • 0

#179 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1159 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 22:03

HaLuMa napsal/a:
Promin, Abakusi, ale takovehle reci fakt nemam rad. Uvedom si, ze to cele bylo v

Upřímně řečeno, taky nechápu, jak je možné, že Skrýšotlač ještě funguje, když jiné věci už byly zakázány. A nehodlám do to rýpat. Nicméně to není omluva pro to, aby vznikaly i další podobně rozporuplné projekty. To, že někdo krade auta a prochází mu to ještě neznamená, je to můžu dělat taky, ne? (Nejde konkrétně o kradení, dosaď si jakoukoli jinou negativní činnost)

Možná se mýlím v tom, že te něco donutilo změnit GG, mohl jsem napsat přinutilo, přivedlo k a ještě spoustu jiných výrazů lehce se lišících svým významem, ale ne důsledky. Posloupnost prostě byla GG se stahováním - blokování na gc.cz - GG bez stahování. Možná jsi to udělal z ušlechtilých důvodů, chtěl jsi podporu pro uživatele. Fakt je ale ten, že tu změnu inicializovala blokace na gc.cz. Tečka.

Na dně čestnosti se u mně neválíš, ale rozhodně nejsi žádné neviňátko ;)

P.S. Sám pro sebe používáš dál verzi se stahováním. A stejně tak ji možná poskytneš každému, kdo o ni individuálně požádá, že? Je mi to jedno, spát kvůli tomu budu, jen jsem rád, že GG dostal legální podobu.
  • 0

#180 Solipso

Solipso

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 05 October 2007 - 22:04

marekl napsal/a:
Je to trochu off topic, ale řekl bych, že bez podpory gc.cz a jeho diskuzních fór by tvůj program používalo výrazně méně lidí. Je výborný, sám ti trochu přispěji k jeho propagaci. Nepodceňuj ale tento web.

Ty jinak fakt nebereš argument, že grabování stránek GC.com je proti pravidlům?

EDIT: Solipso - máš trochu pokřivený smysl pro spravedlnost. Tvůj příklad trochu upravím: pokud něco ukradneš a někdo na to upozorní, tak z mého pohledu je svině stále a pouze zloděj.

Můj smysl pro spravedlnost není otázkou diskuze, zkus argumentovat: Kdo je tady zloděj? HaLuMa, který vymyslel nástroj, který se, OK, dá použít i v rozporu s pravidly kohosi? Jako by někdo vyrobil nůž, kterým se dá mj. i podřezávat. Zakážeš proto nože a zavřeš obchody, kde je prodávají, dokud budou mít nože ostří?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama