Odstranění projektu GeoGet z gc.cz
Publikováno 05 October 2007 - 20:22
jarry napsal/a:
Tvuj program jsem si taky stahnul a az bude chvilka, tak si pro klid sveho svedomi napisu na Groundspeak o povoleni ho pouzivat a to jmenovite se vsemi funkcemi ktere nabizi a s adresou, kde si ho kazdy muze stahnout. Jiste ti to nebude vadit, vzdyt ho tvoris pro komunitu. Treba daj link i na svoje stranky, to by bylo neco. Kdyz mi to povolej, poslu ti dekovnej e-mail.
Viz. vlákno http://www.geocachin...4681#post_54681
Publikováno 05 October 2007 - 21:01
Publikováno 05 October 2007 - 21:21
Publikováno 05 October 2007 - 21:22
jarry napsal/a:

abakus: No jasně, jak na nás udělají bububu fízlové, tak se hned máme jít schovat, že? Pro jistotu hned i obrátíme kapsy naruby jak Vlk v Jen počkej. Ejhle, kdo je podle tebe svrchovanou autoritou rozhodující o tom, co se smí a co nesmí: ne gc.com, ne gc.cz, ale fízl a udavač. Gratuluju Ti k hrdému občanskému postoji. Kdyby HaLuMa zareagoval na Jarryho udání o udání jinak než nijak, musel by si sám naplivat do xichtu.
Publikováno 05 October 2007 - 21:24
Publikováno 05 October 2007 - 21:25

Publikováno 05 October 2007 - 21:40
Publikováno 05 October 2007 - 21:43

Publikováno 05 October 2007 - 21:43
Publikováno 05 October 2007 - 21:47
marekl napsal/a:
A je to tady znovu. Skutečnost, že program je postaven v rozporu s licenci Groundspeaku, se přehlíží. Nejsou špatní ti, kteří ho takhle udělali a používali - špatný je ten, kdo na to upozornil. Co na tom, že to napřed udělal zde v diskuzi a až potom se obrátil na Groundspeak (pokud to vůbec byl on).
Opravdu úžasné.
Jestli je to na mě, tak jsem taky proti porušování smluv, s nimiž jsem dříve vyjádřil souhlas, ať už jakýmkoliv způsobem. Proto sám ani skrýšotlač ani gg nepoužívám (ok, zkusil jsem ho, ale jen jednou :-) Ale z toho, že někdo sprostě udává své kolegy a kamarády je mi fakt na blití. Si představ, že seš v práci, a dáš si nohy nohy na stůl. Tvůj kolega tě vyfotí a dá to tvýmu šéfovi. Ten tě seřve a vyrazí. Jistě, něměls mít nohy na stole a měls makat. Ale svině teda aspoň u mě nejseš ty, ale ten tvůj kolega.
Publikováno 05 October 2007 - 21:49
Publikováno 05 October 2007 - 21:49
Harwey napsal/a:
Nechce se mi zde číst celou tu žumpu sraček.
HOWGH
Možná sis měl ty sračky přece jen přečíst, a to dřív, než tady začneš blábolit o tom, že nikdo nikoho neudával a že GC.COM ví všechno co se kde šustne.
Publikováno 05 October 2007 - 21:53
Publikováno 05 October 2007 - 21:56
Harwey napsal/a:
Předpokládám, že nikdo nikoho nebonzoval. GC.com určitě má své nástroje, aby poznali, že se někdo snaží strojově stahovat data.
Ale bonzoval. Kdyby GS robota detekoval, tak ho nabanuje. GS neumi detekovat ani petihodinovy prasacky stahovani listing po listingu treba pet hodin pres skrysotlac s datovym objemem pro 800kesi treba 40MB, natoz aby zdetekoval, ze GG stahl 300 locu o objemu 1MB za celou CR.
GG rozhodne nekdo nabonzoval.
Publikováno 05 October 2007 - 22:01

Publikováno 05 October 2007 - 22:01
Harwey napsal/a:
Předpokládám, že nikdo nikoho nebonzoval. GC.com určitě má své nástroje, aby poznali, že se někdo snaží strojově stahovat data.
Vtip je v tom, ze Geoget sice umoznoval stahovani dat, ale v nekolikanasobne mensi mire, nez to delaji jine programy, a navic dusledne simuloval clovekem ovladany webovy prohlizec, vcetne nahodnych casovych prodlev mezi pozadavky. (ktery sam o sobe plne spada do definice 'strojoveho stahovani dat', to jen tak mimochodem.) Takovy provoz se bez problemy ztrati mezi beznym provozem na jejich webovem serveru.
Kdyby opravdu meli nastroj na odhalovani robotu, pak by museli driv prijit na jine programy, ktere stahovaly mnohem intenzivneji a mnohem vice okate, nemyslis? Ze si z tech tri programu, ktere tu v te dobe byly a vsichni tri porusovaly stejne ujednani, ze si vybrali zrovna a prave jen ten jeden, ktery ze svech tri pristupoval strojove na web nejmene (!), to ti neprijde divne?
Harwey napsal/a:
Myslím si, že když někdo chce něco víc, než má podle "pravidel", tak si to PM může zaplatit. Když měl na GPSku, tak už těch pár korun na to najde taky.
Vsak si muze PM zaplatit a pouzivat si Geoget vesele dal k plne spokojenosti. Ja sam to tak delam uz dlouho. Vzdyt Geoget je alternativa ke GSAK. Problematicka byla jen jedna z jeho mnoha funkci, ne vsak cely program.
Publikováno 05 October 2007 - 22:03
HaLuMa napsal/a:
Promin, Abakusi, ale takovehle reci fakt nemam rad. Uvedom si, ze to cele bylo v
Upřímně řečeno, taky nechápu, jak je možné, že Skrýšotlač ještě funguje, když jiné věci už byly zakázány. A nehodlám do to rýpat. Nicméně to není omluva pro to, aby vznikaly i další podobně rozporuplné projekty. To, že někdo krade auta a prochází mu to ještě neznamená, je to můžu dělat taky, ne? (Nejde konkrétně o kradení, dosaď si jakoukoli jinou negativní činnost)
Možná se mýlím v tom, že te něco donutilo změnit GG, mohl jsem napsat přinutilo, přivedlo k a ještě spoustu jiných výrazů lehce se lišících svým významem, ale ne důsledky. Posloupnost prostě byla GG se stahováním - blokování na gc.cz - GG bez stahování. Možná jsi to udělal z ušlechtilých důvodů, chtěl jsi podporu pro uživatele. Fakt je ale ten, že tu změnu inicializovala blokace na gc.cz. Tečka.
Na dně čestnosti se u mně neválíš, ale rozhodně nejsi žádné neviňátko

P.S. Sám pro sebe používáš dál verzi se stahováním. A stejně tak ji možná poskytneš každému, kdo o ni individuálně požádá, že? Je mi to jedno, spát kvůli tomu budu, jen jsem rád, že GG dostal legální podobu.
Publikováno 05 October 2007 - 22:04
marekl napsal/a:
Je to trochu off topic, ale řekl bych, že bez podpory gc.cz a jeho diskuzních fór by tvůj program používalo výrazně méně lidí. Je výborný, sám ti trochu přispěji k jeho propagaci. Nepodceňuj ale tento web.
Ty jinak fakt nebereš argument, že grabování stránek GC.com je proti pravidlům?
EDIT: Solipso - máš trochu pokřivený smysl pro spravedlnost. Tvůj příklad trochu upravím: pokud něco ukradneš a někdo na to upozorní, tak z mého pohledu je svině stále a pouze zloděj.
Můj smysl pro spravedlnost není otázkou diskuze, zkus argumentovat: Kdo je tady zloděj? HaLuMa, který vymyslel nástroj, který se, OK, dá použít i v rozporu s pravidly kohosi? Jako by někdo vyrobil nůž, kterým se dá mj. i podřezávat. Zakážeš proto nože a zavřeš obchody, kde je prodávají, dokud budou mít nože ostří?
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů