Nahrání mapy do GPS?
Publikováno 27 listopad 2004 - 23:27
Publikováno 28 listopad 2004 - 12:17
http://www.geocaching.cz/Vlakno.aspx?id=24,2
Publikováno 28 listopad 2004 - 22:59
Publikováno 29 listopad 2004 - 0:57
Tak jsem to konečně rozchodil. Sendmap i G7towin. Už se mi nějaký mapy přenesly, ale ...... To ale. Přenesl jsem pro začátek TOPO 50 západních Čech. Oproti té vestavěné mapě se mi v okolí Plzně rozvinula Berounka, ale vrstevnice nikde. V podstatě jsem žádnou velkou změnu nepozoroval. Přitom v nastavení mapy je uvedeno, že používám TOPO50. Pak jsem zkusil nahrát TOPO20 a zmizela i Berounka. Musím tu mapu ještě nějak aktivovat? Může to způsobit třeba to, že GPS nemá patřičný výhled? Sedím doma u stroje. Jinak jsem dneska navštívil Týřovskou cache. Pěkné, oceňuju.
Otázky jedna po druhé:
- TOPO50 je vlastně turistická mapa, takže by se mělo objevit víc než jen řeka. Nicméně řeka se nedá vyjmout a zobrazit samostatně, takže jsi na dobré cestě - data jsou přenesena. Při větším zoomu by se Ti mělo zobrazovat víc detailů, takže v malém zoomu může být vidět "jen" řeka. Vrstevnice v druhé verzi mapy (v prodeji / ke stažení od srpna) jsou odděleny od místopisu, takže abys viděl i cesty i vrstevnice jedné oblasti, musíš zvolit dva soubory. V MAPSOURCE na PC to vypadá tak, že zvolíš šišoid oblasti (okres nebo jiný celek) - to jsou data místopisu, a k tomu dalším kliknutím rovnoběžník (občas obdélník, většinou čtverec) - ten obsahuje vrstevnice.
- TOPO20 (tedy jen vrstevnice) lze přihrát dohromady s TOPO50 místopisem a vidíš tak místopis s vrstevnicemi a 20 výškových metrů. Měj však na paměti že každé nahrání znamená smazání paměti a začít znovu, takže vlastně nejde mapu přihrát, musíš tedy zvolit všechny mapy, které chceš v GPS mít NAJEDNOU. U Visty je to nahrání plné paměti práce na hodinu.
- Ani jednu z map už není třeba aktivovat, TOPO50 je vázané na SN GPS, ale když už vidíš řeku ... . Spíš bych si hrál se zoomem ... .
- Zobrazení dat nezávisí na místě pobytu nebo přítomnosti signálu. GPS ukazuje kurzor tam, kde naposledy "viděla" signál. V případě ztráty signálu je kurzor propsaný otazníkem. Kdykoliv je možné procházet mapu pomocí režimu procházení (v angl. Pan map). Nejlepší je si najet v malém rozlišení na oblast kterou chceš vidět a prozoomovat se k detailům.
Hodně štěstí a zábavy.
Publikováno 29 listopad 2004 - 12:08
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů