Přímý import dat z GPS do MS EXCEL
Vytvořeno od
Anonymous
, Dec 06 2004 14:51
2 odpovědí na toto téma
Publikováno 06 December 2004 - 14:51
Informace uvedené na tamté stránce mě přivedly na myšlenku, že by něco takového nemuselo být nerealizovatelné ani v případě GPS, zejména pro záznam a vyhodnocení tracku, výškového profilu, rychlosti apod. Nezkoušel to už někdo?
(Vím, že to umí každý pořádný soft, ale...)
Publikováno 06 December 2004 - 20:08
Do excelu se da naimportovat hodne veci, ted jsem zkusil treba .plt a nebo pcx5 tracklog - slo to celkem hladce, udelani grafu vyskoveho profilu byla otazka chvilky. na rychlost, vzdalenost bys potreboval nejake mensi pocty, abys je vysosnul ze souradnic a casu, ale slo by to.. btw nebylo by rychlejsi kochat se tracklogama treba pres http://www.gpsvisualizer.com/ ? ;-))Informace uvedené na tamté stránce mě přivedly na myšlenku, že by něco takového nemuselo být nerealizovatelné ani v případě GPS, zejména pro záznam a vyhodnocení tracku, výškového profilu, rychlosti apod. Nezkoušel to už někdo?
(Vím, že to umí každý pořádný soft, ale...)
Publikováno 07 December 2004 - 8:35
Aho, napsal jsem to asi nejasně. Nemyslel jsem import z nějakého již hotového souboru, ale přímo z GPS přístroje, připojeného přes RS232 k pecku. Na odkazované stránce popisují makro, které umí v Excelu číst data přímo na portu a posílat je to tabulky.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů