Přejít na obsah


Fotka

Ztracené TB,GC


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
14 odpovědí na toto téma

#1 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 1:22

Před několika hodinami jsem se vrátil z terénu a chtěl napsat plamenný příspěvek. Potom večeře, fotbálek a v tu ránu jsem klidnější. Tečkovat ale stejně nebudu. Jsem nasranej... Toto je na fóru můj první příspěvek a hned negativního rázu. Vím, je tu spousta vláken, která problematiku řešila, ale mně to stejně nedá. Chci založit dost velkou sérii keší, a tak jsem se rozhodl posbírat v okolí GC a TB pro jejich zatraktivnění. A co se stalo? Dva půldny chození po mnou již nalezených keškách a chcete znát výsledek? Dost tristní! Z osmi kešek, kde byl avizován TB, GC, jsem nalezl pouze pět kousků. To vám - zlodějům - opravdu nevadí, že ostatním kazíte hru? To vám - ownerům - opravdu nevadí, že máte v kešce třeba rok TB, GC, které tam fyzicky pochopitelně není a nic s tím neděláte?Např.:http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=40b2c66f-91ab-4854-aa2b-326ceb7a0781 Ano, jsem nasranej. Vlastně jsem si myslel, že geocaching je záležitost inteligentních lidí, asi i byl, ale mutace je mutace, a to je škoda. Obávám se, že tuto krásnou "hru" bude brzy oplodňovat kdejaký kretén. Dejte někdo vědět, jak probíhá geocaching v okolních zemích, tady jsem např. četl, že v Německu je v tom dost bordel, to se mi nechce ani věřit. Znovu se omlouvám za možná zbytečné založení nového vlákna, ale prostě jsem musel. Nebojte se, v případě hlášek typu "už s tím dej pokoj" okamžitě uzamykám. Zatím se mějte, dachmh, Roman.
  • 0

#2 Qnik

Qnik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 7:04

Po včerejším přečtení článku od atlasky na serveru poklady.com jsem toho názoru, že jsme tady na tom se staráním se o keše celkem dobře. Ovšem na druhou stranu je to na popud cacherů, kteří se hned rozčilují nad tím, když keš není přesně zaměřená, nebo je již několik měsíců ukradená a nikdo s tím nic nedělá. Zejména tyto příspěvky ve mě vzbudili pousmání se nad CZ kačerama celkově: že jsou tam keše disablovaný skoro rok a nikdo netlačí na jejich obnovu nebo archivaci (přitom owner vesele zakládá dál)... že ani po x DNF k disablování nebo kontrole nedojde... že souřadnice uvedené v listingu mohou být občas ulítlé i o 45m a přesné, na kterých to někdo nalezl a ostátní se jimi řídí, jsou zašity pouze v logu, nikoli opraveny v listingu.. ..jasně i já patřím k těm kteří "nadávaj", když keš chybí, upozorňují na to, že by se s tím mělo něco udělat, ale to je daný tím jací jsme. A je to všude jinak..řekl bych. To co jsem napsal je sice OT, ale bylo to to první co jsem měl na jazyku, při přečtení tohoto příspěvku. To že se TB, GC ztrácej je holý fakt a nic s tím neuděláme. Určitě ne psaním vzkaů pro zloděje. Osobně si nemylsím, že mnoho těch, kteří se podílí na ztrátě TI vědí, že nějaký web GC.cz existuje, pokud se pletu a oni to vědí, tak určitě nečtou...
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#3 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 7:24

Chtěl bych k tomu dodat dvě věci: - v GCRJK1 se toho ztratilo myslím víc, je to v místě kde se motá dost lidí a je tudíž spíše podezření na to že ji někdo chodí vybírat, zvlášť když po výměně obalu za větší není tak dobře maskovaná. A takových cachí je víc, o GCW53V podle všeho také někteří místní vědí. - to že je v inventáři coin který v cachi fyzicky není je problém majitele coinu a ne ownera cache, ten může jenom majitele coinu vyzvat aby ho virtuálně grabnul a přemístil jinam. A s tím zase někdo nechce spěchat, už se pár coinů po několika měsících zase vynořilo.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#4 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 7:31

Každému, kdo plamenně hlásá, jak na to ti vlastníci keší kašlou, bych nejdříve doporučil udělat několik keší a asi tak 1/2 roku se o ně pečlivě starat.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#5 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 8:50

dachmh napsal/a:
...
Chci založit dost velkou sérii keší, a tak jsem se rozhodl posbírat v okolí GC a TB pro jejich zatraktivnění. A co se stalo? Dva půldny chození po mnou již nalezených keškách a chcete znát výsledek? Dost tristní! Z osmi kešek, kde byl avizován TB, GC, jsem nalezl pouze pět kousků...
...
Zatím se mějte, dachmh, Roman.


Doporučoval bych před tím než se vydáš na další obchůzku již nalezených cache za účelem získání nějakých trackovacích předmětů pro vložení do zakládaných cache, přečíst pořádně logy nejenom cache samotné, ale i trackovaných předmětů, které jsou v ní uložené.
Z těchto údajů je možné usoudit, jaká je pravděpodobnost, že tam trackovací předmět skutečně je.
Stejně dobře si můžeš koupit vlastní trackovací předměty a ty pak vložit do zakládaných cache.
  • 0

#6 galdra

galdra

    Advanced Member

  • Validating
  • PipPipPip
  • 442 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 8:51

dachmh napsal/a:
To vám - ownerům - opravdu nevadí, že máte v kešce třeba rok TB, GC, které tam fyzicky pochopitelně není a nic s tím neděláte?


Pokud se ztratí GC nebo TB z keše, či zmizí celá keš i s TB, GC, jako se stalo i mně ,owner s tím nic nenadělá. Když mně zmizela keš i s TB ze SRN, keš jsem udělal novou, majiteli keše jsem napsal, že je TB v pr... a ten mi odepsal, že je to smutné... a to je vše. A dodnes, po cca 2 měsících, v nové keši TB ještě je, i když tam není.
Co se týče keší v SRN (jezdím tam dost často) tak alespoň tady v Krušných horách jsou v pořádku po fyzické stránce, ale se zaměřením je velký problém. Němci na to prostě asi kašlou. Setkal jsem se s micro ve městě, která je zaměřená s přesností 65m. To byla už fakt síla, tak jsem nelenil a použil fotohint. Pak jsem se dotazoval autora a ten mi napsal, že keš byla uložena a zaměřena podle mapy. To se týká celé série keší v SRN pod názvem Gotteshauser (Boží domy - kostely), kdy se skupina kešerů ze SRN domluvila na eventu, že u všech významných kostelů v SRN budou microkeše (nebo i keše). Takže teď jezdí po SRN s kufrem plným krabiček od filmů, a když vidí kostel, někam fláknou keš a pak dodatečně podle mapy zaměří. Všude dávají fotohinty, tak aspoň podle toho se to dá najít - ale taky ne vždy. O ty micro se ani moc nestarají, např. v Marienbergu byla v krabičce voda (minimálně půl roku - našel jsem ji a po půl roce jsem tam byl znova s kámošem, v jakém stavu byla, si dovedete představit - autor mi napsal, že se na to podívá, jestli tam byl, to už nevím), listing úplně rozpadlý...atd. mohl bych psát více o německých keších. Celkově to mohu shrnout - buďmě rádi za to co máme tady.
  • 0
Galdra

#7 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 18:21

Qnik napsal/a:
Po včerejším přečtení článku od atlasky na serveru poklady.com jsem toho názoru, že jsme tady na tom se staráním se o keše celkem dobře. Ovšem na druhou stranu je to na popud cacherů, kteří se hned rozčilují nad tím, když keš není přesně zaměřená, nebo je již několik měsíců ukradená a nikdo s tím nic nedělá. Zejména tyto příspěvky ve mě vzbudili pousmání se nad CZ kačerama celkově:
že jsou tam keše disablovaný skoro rok a nikdo netlačí na jejich obnovu nebo archivaci (přitom owner vesele zakládá dál)...

že ani po x DNF k disablování nebo kontrole nedojde...

že souřadnice uvedené v listingu mohou být občas ulítlé i o 45m a přesné, na kterých to někdo nalezl a ostátní se jimi řídí, jsou zašity pouze v logu, nikoli opraveny v listingu..

..jasně i já patřím k těm kteří "nadávaj", když keš chybí, upozorňují na to, že by se s tím mělo něco udělat, ale to je daný tím jací jsme. A je to všude jinak..řekl bych.
To co jsem napsal je sice OT, ale bylo to to první co jsem měl na jazyku, při přečtení tohoto příspěvku. To že se TB, GC ztrácej je holý fakt a nic s tím neuděláme. Určitě ne psaním vzkaů pro zloděje. Osobně si nemylsím, že mnoho těch, kteří se podílí na ztrátě TI vědí, že nějaký web GC.cz existuje, pokud se pletu a oni to vědí, tak určitě nečtou...




No a já jsem zrovna jiného názoru. Ti. co se podílejí na ztrátě TB, GC moc dobře vědí o co jde, jenom nevím, co je k tomu vede! Podívej se na to takto: téměř nepřístupný úkryt, schránka řádně ukrytá a zamaskovaná, ale jen ten TB, GC chybí - je to práce někoho zvenčí???
  • 0

#8 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 18:32

kolombo napsal/a:
Každému, kdo plamenně hlásá, jak na to ti vlastníci keší kašlou, bych nejdříve doporučil udělat několik keší a asi tak 1/2 roku se o ně pečlivě starat.



Nezlob se, ale plamenný příspěvek ode mne by vypadal zcela jinak. Opakuji, byl jsem po večeři atd. a tím pádem lehce smířen se situací . Jak jsem předem zmínil, chystám založit několik keší a snad se o ně dokážu i postarat. Znovu opakuji - přijde mi divné mít v keši např. coin cca 1 rok, aniž by ho někdo vyzvedl a ownerovi je to fuk, že tam fyzicky vůbec není. Nebo Tobě to jedno je a nevadilo by Ti to?
  • 0

#9 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 18:46

Aviatik napsal/a:
Chtěl bych k tomu dodat dvě věci:
- v GCRJK1 se toho ztratilo myslím víc, je to v místě kde se motá dost lidí a je tudíž spíše podezření na to že ji někdo chodí vybírat, zvlášť když po výměně obalu za větší není tak dobře maskovaná. A takových cachí je víc, o GCW53V podle všeho také někteří místní vědí.
- to že je v inventáři coin který v cachi fyzicky není je problém majitele coinu a ne ownera cache, ten může jenom majitele coinu vyzvat aby ho virtuálně grabnul a přemístil jinam. A s tím zase někdo nechce spěchat, už se pár coinů po několika měsících zase vynořilo.



Asi máš trochu pravdu. Navíc jsem se zaměřil na místo, kde jsem (včera) TB, GC vůbec nehledal. Ale jelikož jde o schránku, se kterou jsem geocacing de facto skoro začínal, a už v tu dobu byl zklamán, že se zde coin nevyskytuje, sledoval jsem jeho další pohyb. a co dál? Coin je stále na místě. proč ho nikdo nevyzvedne, je tak odporný? Zaběhni si pro něj, máš to kousek cesty, ale co když ho chce někdo opravdu mít? Je to podle mne zbytečné zklamání.
  • 0

#10 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 19:38

galdra napsal/a:

dachmh napsal/a:
To vám - ownerům - opravdu nevadí, že máte v kešce třeba rok TB, GC, které tam fyzicky pochopitelně není a nic s tím neděláte?


Pokud se ztratí GC nebo TB z keše, či zmizí celá keš i s TB, GC, jako se stalo i mně ,owner s tím nic nenadělá. Když mně zmizela keš i s TB ze SRN, keš jsem udělal novou, majiteli keše jsem napsal, že je TB v pr... a ten mi odepsal, že je to smutné... a to je vše. A dodnes, po cca 2 měsících, v nové keši TB ještě je, i když tam není.
Co se týče keší v SRN (jezdím tam dost často) tak alespoň tady v Krušných horách jsou v pořádku po fyzické stránce, ale se zaměřením je velký problém. Němci na to prostě asi kašlou. Setkal jsem se s micro ve městě, která je zaměřená s přesností 65m. To byla už fakt síla, tak jsem nelenil a použil fotohint. Pak jsem se dotazoval autora a ten mi napsal, že keš byla uložena a zaměřena podle mapy. To se týká celé série keší v SRN pod názvem Gotteshauser (Boží domy - kostely), kdy se skupina kešerů ze SRN domluvila na eventu, že u všech významných kostelů v SRN budou microkeše (nebo i keše). Takže teď jezdí po SRN s kufrem plným krabiček od filmů, a když vidí kostel, někam fláknou keš a pak dodatečně podle mapy zaměří. Všude dávají fotohinty, tak aspoň podle toho se to dá najít - ale taky ne vždy. O ty micro se ani moc nestarají, např. v Marienbergu byla v krabičce voda (minimálně půl roku - našel jsem ji a po půl roce jsem tam byl znova s kámošem, v jakém stavu byla, si dovedete představit - autor mi napsal, že se na to podívá, jestli tam byl, to už nevím), listing úplně rozpadlý...atd. mohl bych psát více o německých keších. Celkově to mohu shrnout - buďmě rádi za to co máme tady.



Hmmm, takže jsi vlastně vše potvrdil. Díky moc za příspěvek. Mám v Německu známé, takže budu alespoň psychicky připraven. Dík, R.
  • 0

#11 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 20:58

Bo.T.L. napsal/a:

dachmh napsal/a:
...
Chci založit dost velkou sérii keší, a tak jsem se rozhodl posbírat v okolí GC a TB pro jejich zatraktivnění. A co se stalo? Dva půldny chození po mnou již nalezených keškách a chcete znát výsledek? Dost tristní! Z osmi kešek, kde byl avizován TB, GC, jsem nalezl pouze pět kousků...
...
Zatím se mějte, dachmh, Roman.


Doporučoval bych před tím než se vydáš na další obchůzku již nalezených cache za účelem získání nějakých trackovacích předmětů pro vložení do zakládaných cache, přečíst pořádně logy nejenom cache samotné, ale i trackovaných předmětů, které jsou v ní uložené.
Z těchto údajů je možné usoudit, jaká je pravděpodobnost, že tam trackovací předmět skutečně je.
Stejně dobře si můžeš koupit vlastní trackovací předměty a ty pak vložit do zakládaných cache.



To co píšeš je mi zcela jasné. Je fakt, že jsem si cestu všech hledaných TB, GC nehledal. Moje blbost. Na druhé straně - nepočítal jsem s takovou úmrtností těchto předmětů. Nikdy jsem speciálně pro ně nikam nešel, takže jsem se domníval, že prostě jsou. No vida, nejsou! Jsem jen lehce zklamán a už nikdy nebudu TB, GC hledat pro, abych tak řekl, vlastní potřebu. Spíše bych chtěl poradit ostatním, kteří si toto přečtou, aby při svém hledání nebyli zbytečně zklamaní.
  • 0

#12 chemic77

chemic77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 21:23

To, že se ztrácí coiny, jsem zjistil záhy poté co jsme vypustili svoje první dva coiny. Druhý se ztratil po pouhých 150km své cesty. Mě spíš zaráží fakt, že by majitel cache neměl možnost tento coin ve své cache označit za ztracený. Mám založené nějaké cache, ale zkoušet to nechci (musím zaklepat, zatím se mi ze žádné cache neztratil žádný coin). Myslím, že tato funkce pro majitele cache by se měla nějak doplnit (nenapadá mě její zneužívání).
  • 0

#13 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 567 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2007 - 21:33

chemic77 napsal/a:
To, že se ztrácí coiny, jsem zjistil záhy poté co jsme vypustili svoje první dva coiny. Druhý se ztratil po pouhých 150km své cesty.
Mě spíš zaráží fakt, že by majitel cache neměl možnost tento coin ve své cache označit za ztracený. Mám založené nějaké cache, ale zkoušet to nechci (musím zaklepat, zatím se mi ze žádné cache neztratil žádný coin).
Myslím, že tato funkce pro majitele cache by se měla nějak doplnit (nenapadá mě její zneužívání).



Jj, přesně tak s tím souhlasím. mně se také "ztratil" záhy coin, podařilo se mi ho dohledat, nynější majitel přislíbil posunutí o fous a teď čekám. Říkam si : "snad po pár kilometrech nechceš chcípnout!".
A tak co mi zbývá - čekat.
  • 0

#14 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2007 - 7:17

dachmh napsal/a:

kolombo napsal/a:
Každému, kdo plamenně hlásá, jak na to ti vlastníci keší kašlou, bych nejdříve doporučil udělat několik keší a asi tak 1/2 roku se o ně pečlivě starat.



Nezlob se, ale plamenný příspěvek ode mne by vypadal zcela jinak. Opakuji, byl jsem po večeři atd. a tím pádem lehce smířen se situací . Jak jsem předem zmínil, chystám založit několik keší a snad se o ně dokážu i postarat. Znovu opakuji - přijde mi divné mít v keši např. coin cca 1 rok, aniž by ho někdo vyzvedl a ownerovi je to fuk, že tam fyzicky vůbec není. Nebo Tobě to jedno je a nevadilo by Ti to?


Řekl bych, že vlastní zkušenost s provozem keše je v tomhle k nezaplacení.

A spousta keší je umístěna tak, že kontrola znamená výlet na celý den. Takovou keš prostě nejde kontrolovat pokaždé, když je tam podezřele dlouho coin nebo TB.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#15 Autacek

Autacek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2007 - 9:30

chemic77 napsal/a:
To, že se ztrácí coiny, jsem zjistil záhy poté co jsme vypustili svoje první dva coiny. Druhý se ztratil po pouhých 150km své cesty.
Mě spíš zaráží fakt, že by majitel cache neměl možnost tento coin ve své cache označit za ztracený. Mám založené nějaké cache, ale zkoušet to nechci (musím zaklepat, zatím se mi ze žádné cache neztratil žádný coin).
Myslím, že tato funkce pro majitele cache by se měla nějak doplnit (nenapadá mě její zneužívání).


Jako majitel kešky coin za ztracený /tedy takový, že není v keši/ označit můžeš, automaticky se pak přemístí do "unknown location",
pokud jej někdo najde, normálně ho zaloguje a vloží tam kam ho dal. (alespoň mám ten pocit, že to tak fungovalo, protože jsem pár svých keší už takto byl nucen pročistit)

Je smutné, že o této možnosti mnozí owneři nevědí, na druhou stranu, je otázka, jestli tam coin nenechávají nakonec schválně, pro zatraktivnění kešky samotné, či též jako určité varování....

Já mám taky svých pár ztracených coinů ale do "unknown" je většinou sám od sebe nepřesouvám, nechávám je tam jako vzpomínku jak v keši můj coin či TB dopadl, že to byla jeho poslední "stanice".

Je stejně s podivem, jak málo lidí se v logu ozve... že tam coin není, pak ti to přijde, že je to každému jedno, a o to hůře se dohledá, kdo jej viděl naposled.. atd...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama