Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#801 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 5:32

hradnik napsal/a:
Tak dnes jsem malem zahodil to my Colorado do Jesenicky prehrady u Chebu. V aute navigovalo bez chyby skoro az ke kesce, ale pak se najednou vypnulo (bylo na kabelu zapalovac-GPS), tak jsem ho zase zapnul a...po 15 vterinach opet displej jakoby rozcarkovany a vypnuto. Kdyz necham Colorado asi tak hodku bez povsimnuti, tak potom se zapne treba i na 30 vterin, ale pak uz zase po 15 vypne. Jelikoz v nem byly vsechny listingy a souradnice, tak jsme z vyletu do Chebu a okoli prijeli bez jedineho nalezu a jeste nas.... Takze zitra jedu s milym pristrojkem na reklamaci. Zkusil jsem hi tvrdy reset (zjistil jsem alespon, ze pri tomto resetu sice prijdu o moje nastaveni jednotlivych profilu, ale kese a WP tam zustanou, ale vypinani to nevyresilo. Tak jen aby i ostatni vedli...a to mu bylo teprve 5 tydnu :@

Tohle jsem už u sebe taky viděl, stačilo jen vyměnit sadu akumulátorů a jelo se dál. Jeden z nich byl na vyhození.
  • 0

#802 MartinS

MartinS

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 5:39

Mně se stalo bohužel to samé. Došli mi baterky a po výměně už Colorado nenastartovalo, resp. na pár sekund, poté obrazovka zesvětlala a vyplo se.Volal jsem dovozci do Prahy a řekli mi, že to je pravděpodobně na výmenu. Asi to není první případ.
  • 0

#803 hradnik

hradnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 7:55

No aku na vine nejsou, dela to totiz jak na kabelu v aute, tak s alkalickymi bateriemi tak i s aku. Myslim, ze by to byla docela nahoda, kdyby vsechny tri zdroje byly naraz spatny. Uvidime, co mi reknou v Picodasu, vecer to sem napisu.
  • 0

#804 evass

evass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 13:47

Tak se musím také připojit... S novým Coloradem vše OK do té doby, co jsem chtěla nahrát druhý den další keše. V Coloradu jsou, přes Commander je vidím, ale nezobrazují se mi. Na technické pomoci Garminu mi neporadili. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Díky moc
  • 0

#805 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 15:37

evass napsal/a:
Tak se musím také připojit... S novým Coloradem vše OK do té doby, co jsem chtěla nahrát druhý den další keše. V Coloradu jsou, přes Commander je vidím, ale nezobrazují se mi. Na technické pomoci Garminu mi neporadili. Nemáte někdo stejnou zkušenost?

Díky moc

tohle delaval firmware 2.4 - pri dodatecnem nahrani kesi se nektere nezobrazovaly. obchazelo se to tim, ze se pripojilo colorado k pocitaci, vymazaly se vsechny kese, ODPOJILO SE COLORADO OD POCITACE, znovu se pripojilo a nahraly potrebne gpx.

nebo upgradnout na fw 2.5 na strankach garmin.com
  • 0

#806 evass

evass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 18:11

Tak to pomohlo, děkuji moc. Toto by mne tedy nenapadlo, FW jsem jiz obnovila dříve na radu od garminu, ale to samotné nepomohlo. Ještě jednou díky Eva
  • 0

#807 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 20:50

Dain: Ta nejnovější beta to už opravdu nedělá? I s ní totiž stále pro jistotu používám odpojovací metodu, tak bych možná nemusel :)
  • 0

#808 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2008 - 21:36

marekl napsal/a:
Dain: Ta nejnovější beta to už opravdu nedělá? I s ní totiž stále pro jistotu používám odpojovací metodu, tak bych možná nemusel :)

doufam, ze ne :) - zatím se mi to teda s 2.5 nestalo - mam ji tam asi zhruba od druheho tydne po tom, co vysla a neodpojuju.
  • 0

#809 Atip

Atip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 208 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2008 - 5:19

marekl napsal/a:
Dain: Ta nejnovější beta to už opravdu nedělá?

Taky si myslím, že beta ten problém vyřešila, ale stejně vždycky hned GPSku zapnu, abych se přesvědčil, že tam mám, co potřebuju ;), zatím tam vždycky něco bylo, pro přenos používám GSAK a exportní makro "ColoradoExport".
  • 0

#810 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2008 - 7:08

koukal jsem, ze otazka uz zaznela, ale zadna odpoved. takze znovu :): jde v coloradu projektovat bod nebo ne?
  • 0

#811 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2008 - 7:17

Ano, jde :)

Dain & Olik napsal/a:
koukal jsem, ze otazka uz zaznela, ale zadna odpoved. takze znovu :): jde v coloradu projektovat bod nebo ne?

• 0

#812 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2008 - 7:36

Bod na Coloradu se projektuje od zadané pozice.
Takže si vyhledáte na mapě šipkou konkrétní místo (případně jedním klikem do kurzorového kříže aktivujete šipku přesně na pozici šipky GPS) a
pak už jen stačí následující:
ENTER -> Volby -> Projekce bodu
  • 0

#813 Jave

Jave

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2008 - 7:46

Kupovali jste si nekdo na display Colorada nejakou ochrannou folii? Pokud ano, muzete postnout svoje zkusenosti? Predbezne jsem koukal ze si asi poridim nejakou folii pro PDA, ale zase treba zachovani citlivosti displeje neni zadne kriterium podle ktereho vybirat a treba u antireflexni folie si nejsem jisty, jestli tim nezhorsim citelnost na slunci, kdyz je displej delany formou odrazovych ploch...
  • 0

#814 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2008 - 7:52

Mion napsal/a:
Bod na Coloradu se projektuje od zadané pozice.
Takže si vyhledáte na mapě šipkou konkrétní místo (případně jedním klikem do kurzorového kříže aktivujete šipku přesně na pozici šipky GPS) a
pak už jen stačí následující:
ENTER -> Volby -> Projekce bodu

opetovne diky, mione. :)
v navodu nikde nic a takhle pres mapu by me to teda nenapadlo. ja porad zkousel waypoint manager.
  • 0

#815 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2008 - 7:55

Jave napsal/a:
Kupovali jste si nekdo na display Colorada nejakou ochrannou folii? Pokud ano, muzete postnout svoje zkusenosti? Predbezne jsem koukal ze si asi poridim nejakou folii pro PDA, ale zase treba zachovani citlivosti displeje neni zadne kriterium podle ktereho vybirat a treba u antireflexni folie si nejsem jisty, jestli tim nezhorsim citelnost na slunci, kdyz je displej delany formou odrazovych ploch...

na colorado jsem dal antireflexni brando a jsem spokojeny
  • 0

#816 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2008 - 14:37

Instaloval jsem si do Colorada další mapu, tudíž tam mám gmapsupp.img , gmapprom.img a gmapbmap.img. Mapy fungují v tom není problém. :) Co se mi nepodařilo bylo zobrazení názvu mapy. Ať jsem mapy prohazoval v instalaci jakkoliv vždy se u jedné z map a to buď u Topo nebo Atlas Czehc, název nezobrazil :( Ví někdo jak tohle ošetřit ?
  • 0

#817 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2008 - 15:00

Ahoj lidicky prosim o radu, resil jsem to s nekolika lidmi a nevedi pry to tak maji od jakteziva a ja to mam jinak. Takze situce nasledovna. Kasicky prikald je multina, kde si urcite body ukladam jako waiponty. Colorado je nastaveno na profil geocaching. Takze si v mape sipkou najedu na bod kam chci navigovat, potvrdim dotazovaci obrazovku s koleckem jdi a sup mapa se mi prepne na kompas. Takze nasleduji zkratky a prepnuti na mapu. Napr. takovy Dain ci Bafy udelaji to same a maji krasne mapu. Nerikam ze kompas se nehodi, ale mapa je mapa. Nevite nekdo jak na to? Diky.
  • 0

#818 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2008 - 15:05

Jave napsal/a:

Jak říká Dain, i já kupoval folii a jsem rád že jsem tak udělal neboť by jsem si již nadával. Kupoval jsem ji stejně jako on v sunnysoftu. Doufám že nedělám reklamu. Je potřeba si ji však oříznout jelikož na colorado žádný rozměr neodpovídá. Nevím zda je v nich rozdíl, bral jsem tu se všemi fičury jako antireflex a tak. Říkal jsem si že nemá smysl na tom šetřit a pak si nadávat že na sluníčku nic nevidím. Takže jsem spokojen a vše je OK.
  • 0

#819 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2008 - 6:50

Prosím, pro každý nový dotaz ke konkrétnímu tématu Colorada raději zakládejte nové vlákno. Toto obecné vlákno bylo původně určeno pro první informace ohledně Colorada jako novinky a dnes už je naprosto nepřehledné tím, že se tu prolínají a opakují různé otázky a odpovědi a něco v něm najít je problém.
  • 0

#820 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2008 - 6:56

Já naopak fólii už nemám. Měl jsem ji předtím asi měsíc na 60ce a nějak mi to nesedlo. Colorado nyní nosím u opasku v koženém pouzdru původně určeném pro 60ku (s přední průhlednou stranou), takže displej a vlastně celá GPS je při běžném nošeni dostatečně chráněná. Pokud je potřeba, Colorado vytáhnu jedním pohybem z pouzdra, případně mohu sejmout celé pouzdro z opasku a kouknout na mapu přes pouzdro. A není problém přes rozepnuté pouzdro ovládat roller a tlačítka. Vyhovuje mi to o dost víc, než ta fólie. Mám zkrátka větší pocit sucha a bezpečí :D

Luckyn napsal/a:
Jak říká Dain, i já kupoval folii a jsem rád že jsem tak udělal

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama