Výpočet souřadnic
Publikováno 17 červen 2005 - 10:34
Publikováno 17 červen 2005 - 11:04
Publikováno 17 červen 2005 - 11:07
Myslim, ze obecna rovnice primky -> a*X + b*Y + c = 0 a pak vzdalenost dvou bodu d^2 = [Bx-Ax]^2 + [By-Ay]^2 by melo stacit k uspechu. Vse se da najit v matematicko-fyzikalnich tabulkach ze stredni skoly. ;-) Hodne stesti!Ahojky, potřeboval bych poradit. Zakládal jsem v poslední době několik kešek (zatím jsem neměl čas to sepsat až tedko) a zjistil jsem, že ve své postupující skleroze jsem zapomněl u jedné multi zaměřit souřadnice startovního bodu. Jedná se o poměrně velkou budovu, která leží +- 10 až 15 metrů na přímce spojující jiné dva body, které zaměřeny mám (od jednoho bodu cca 100 m a od druhého bodu cca 50 m). Ptám se zda jde nějakým jednoduchým způsobem vypočítat přibližné souřadnice toho startovacího bodu, abych tam zase nemusel jezdit. Moc díky za pomoc, ušetřil bych si hodinku na kole.
Publikováno 17 červen 2005 - 11:26
A neslo by to z mapy rovnou odecist? Nejlepe asi nejakym mapovym programkem. Kdyby to bylo v Praze (coz vzhledem k te hodine na kole nepredpokladam), tak mam dokonce zkalibrovanou Ortofotomapu.dala by se pouzit metoda pokus-omyl? kliknes na hledani, najdes ve formulari 'bod na mape', napises tam souradnice a odesles ...
Michal
Publikováno 17 červen 2005 - 11:13
Myslim, ze obecna rovnice primky -> a*X + b*Y + c = 0 a pak vzdalenost dvou bodu d^2 = [Bx-Ax]^2 + [By-Ay]^2 by melo stacit k uspechu. Vse se da najit v matematicko-fyzikalnich tabulkach ze stredni skoly. ;-) Hodne stesti!
asi fakt zkusím ten pokus hokus. Všechno matematické je pro mě skoro strašidelný dům... Ale i tak díky
Publikováno 17 červen 2005 - 12:09
asi fakt zkusím ten pokus hokus. Všechno matematické je pro mě skoro strašidelný dům... Ale i tak díky
Když nejde Cmuchal k matematice, musí matematika za Cmuchalem... Kam ti mám poslat prográmek, který to spočítá ze tebe? :-)
Publikováno 17 červen 2005 - 12:52
A neslo by to z mapy rovnou odecist? Nejlepe asi nejakym mapovym programkem. Kdyby to bylo v Praze (coz vzhledem k te hodine na kole nepredpokladam), tak mam dokonce zkalibrovanou Ortofotomapu.
Michal
v Praze to není je to Hraniční zámeček. Z Prahy by to asi za jeden den na kole nebylo aspoň ne pro mě... No za chvilku to balím a prchám zpátky na moravu... Díky všem za snahu...
Publikováno 17 červen 2005 - 12:47
Když nejde Cmuchal k matematice, musí matematika za Cmuchalem... Kam ti mám poslat prográmek, který to spočítá ze tebe? :-)
to bys byl moc hodnej - cmuchal@post.cz
Publikováno 17 červen 2005 - 14:18
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů