Legend HCx nebo Vista HCx Poraďte
Publikováno 04 únor 2008 - 18:24
Publikováno 04 únor 2008 - 18:37
Publikováno 04 únor 2008 - 18:38
Publikováno 04 únor 2008 - 18:47
Publikováno 19 březen 2008 - 17:06
Publikováno 21 březen 2008 - 20:40
Publikováno 22 březen 2008 - 0:08
Já měl dříve starého eTrex Legenda, který mi připadal naprosto fantastický oproti PDAčkům a founům s GPS modulem. Když jsem o něj přišel, pořídil jsem si Vistu HCx a jsem úplně nadšen. Díky kompasu je hledání s ním oproti modelům bez kompasu jako nebe a dudy. Naprosto odpadá to bláznivé popocházení sem a tam (i když to mělo taky své kouzlo).Basin napsal/a:
Sám mám Legenda. Před jeho koupí jsem se taky rozmýšlel a zatím mi ani kompas ani barometrický výškoměr nechybí. Jinak jsou oba přístroje stejný.
edit: Jsem rád, že jsem si vyzkoušel všechno, ale o Garmina s kompasem bych už nechtěl přijít. Vista HCx rulez! :-)
Publikováno 22 březen 2008 - 6:59
Publikováno 22 březen 2008 - 8:12
Legend má očesané funkce, chybí elktromagnetický kompas, tj. přesný směr se dá určit za pohybu, další fungcí která chybí je barometrický výškoměr, s tím potom GPS ukazuje i výškový profil prošlé trasy.
Nema Legend misto jen an 500WPT ? Vista zvalda 1000WPT.
vyskovy profil trasy mapsource udela, pokud neni barometr, z udaju od druzic.
oba maji stejne waypointu.
krome elektronickeho kompasu a barometrujsou to naprosto totozne pristroje.
no takze pokud ti nevadi, ze vysku i svetovou stranu ti museji "rict" druzice, muzes par stovek usetrit a vzit legenda.
Publikováno 22 duben 2008 - 20:23
[quote]...krome elektronickeho kompasu a barometru jsou to naprosto totozne pristroje.
no takze pokud ti nevadi, ze vysku i svetovou stranu ti museji "rict" druzice, muzes par stovek usetrit a vzit legenda.[/quote]
Družice (s dobrým signálem) hovoří velmi přesně už od dob starého Legenda;)
No a jak už bylo řečeno, přesnost barometrického výškoměru (podle četných uživatelů) je horší než údaj z družic. Kalibrovat barometrický výškoměr každou hodinu (podle Garmina), aby byl přesný, je silně nepraktické. Kalibrace navíc probíhá podle mapy ručně a nebo častěji automaticky podle družic:D Kompas se musí často kalibrovat také, neb ho ovlivňuje hodně civilizačních vymožeností (i takové ty kapesní věci...) a přírodních anomálií atd. Takže 100% také není. U údaje z družice se musí popojít, ale je jasno. Z hlediska spekulativní přesnosti těch dvou funkcí jasně vítězí Legend HCx. PS: Ale když zhasnou družice, tak:o
Publikováno 06 červenec 2008 - 6:39
junet napsal/a:
Legend má očesané funkce, chybí elktromagnetický kompas, tj. přesný směr se dá určit za pohybu, další fungcí která chybí je barometrický výškoměr, s tím potom GPS ukazuje i výškový profil prošlé trasy. Já bych neváhal a s těchto dvou bych šel do visty (v CX verzi sem ji měl, než jsem o ní přišel).
Výškový profil trasy je skutečně perfektní. Po kliknutí na určitý bod tohoto profilu se zobrazí jeho místo na mapě. Bohužel jen přímo v GPS. Nepodařilo se mi tento profil však stáhnout do Mapsource. Tam se sice výškový profil prošlé trasy také pak podle mapy zobrazí, ale dost nouzově a bez možnosti kliknutím přejít na mapu. Existuje prosím nějaká možnost plnohodnotného stáhnoutí výškového profilu z GPS? Dík.
Publikováno 06 červenec 2008 - 13:46
Publikováno 10 červenec 2008 - 7:41
Publikováno 10 červenec 2008 - 14:03
Já myslím, že stáhnutí samo plnohodnotné je. Časy, souřadnice i výšky ve stopě v MapSource jsou.zlobr napsal/a:
[Výškový profil trasy je skutečně perfektní. Po kliknutí na určitý bod tohoto profilu se zobrazí jeho místo na mapě. Bohužel jen přímo v GPS. Nepodařilo se mi tento profil však stáhnout do Mapsource. Tam se sice výškový profil prošlé trasy také pak podle mapy zobrazí, ale dost nouzově a bez možnosti kliknutím přejít na mapu. Existuje prosím nějaká možnost plnohodnotného stáhnoutí výškového profilu z GPS? Dík.
Jen MapSource má trochu archaické rozhrani plné modálních dialogů, které toho moc neumožňují. Vertikální profil v MapSource prostě funkci "Ukázat na mapě" nemá.
Je ostudné, že SW v GPS má vyšší funkčnost než PC program.
Nejlepší výškový profil umí http://cyklotrasy.info/
Publikováno 17 červenec 2008 - 15:20
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů