Colorado - kompas automaticky?
Publikováno 04 duben 2008 - 6:20
Publikováno 04 duben 2008 - 6:35
Publikováno 04 duben 2008 - 6:38
Publikováno 04 duben 2008 - 7:33
Atip napsal/a: Od té doby ho mám vypnutý a vypnutí pořád drží.
vypnul jsem ho okamzite a navzdy. (teda okamzite... okamzite po tom, co mi mion vysvetlil, kde to v tom prastenem ovladani najdu )
kalibrovat to po kazdem zapnuti nemam nervy
pri prvnim hledani s coloradem mi to po zapnuti ukazovalo 300 metru na opacnou stranu, nez byla kes a ja si celou cestu furt rikal, proc dandra a dorcadion jdou tak usilovne spatnym smerem
Publikováno 04 duben 2008 - 7:58
Dain & Olik napsal/a:
a ja si celou cestu furt rikal, proc dandra a dorcadion jdou tak usilovne spatnym smerem
když jdeš sám, tak to se teprve divíš, kde jsi
Publikováno 04 duben 2008 - 8:32
Publikováno 04 duben 2008 - 8:55
S kompasem lze po zastavení a bez pohybu stále poměrně přesně určit směr k cíli, obzvlášť v místech s horším příjmem z družic, kde začne šipka driftovat. A neocenitelné to je na místech s omezenou možností pohybu, např. někde na skále, kde se člověk při dohledávání kvůli okolnímu terénu může sotva pohnout.
Dokud jsem měl 60cx s bez SiRFu a bez interního kompasu, byl příruční kompas velkým přínosem. Dodnes jsem si kompas (nyní už elektronický) při dohledávání neodvykl používat, proto vždy před odlovem tu necelou minutku kalibraci věnuju.
coluberT napsal/a:
Protože ale nemám s používáním kompasu zkušenosti (má přechozí GPS ho neměla) mám dotaz:
Vyplatí se (má nějaký přínos) dohledávat keše se zapnutým zkalibrovaným kompasem?
Díky za odpověď
Publikováno 04 duben 2008 - 12:08
Mion napsal/a:
Asi jak je kdo zvyklý.
No a já jsem pravý opak, zvyklý bez kompasu, ač jsem ho vždycky měl, nikdy jsem ho nepoužíval. Jsem spíš zvyklý pohybovat se soustřednými kruhy k cíli .
Kompas používám je když je potřeba projektovat bod, to si ho i zkalibruji.
Publikováno 04 duben 2008 - 12:19
Atip napsal/a:
Mion napsal/a:
Asi jak je kdo zvyklý.
No a já jsem pravý opak, zvyklý bez kompasu, ač jsem ho vždycky měl, nikdy jsem ho nepoužíval
Díky za cenné rady
Chápu to ale dobře, jít k cíli zažitým postupem bývá obvykle nejrychlejší...
Mně se s kompasem dohledávalo příjemně, pakliže se nebude opakovat často ta situace s "rozkalibrováním" tak ho budu používat, baterky mi u mých odlovů zatím vydrží dostatečně dlouho.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů