Makra GSAK
Publikováno 25 duben 2008 - 19:28
Publikováno 25 duben 2008 - 20:19
Publikováno 25 duben 2008 - 20:46
Dovolím si odpovědět na tvou otázku do fóra GSAKu ohledně vybarvení navštívených krajů
Mapa Evropy, světa atd. je totiž jednoduše získána z world66.com, např. mapa s mými nalezenými kešemi v Evropě se získá takhle: http://www.world66.c...ited=CZHUPOROSV. Pro CZ to samozřejmě nejde. Ale snad se s tím v budoucnu Mike nějak porve... Pořád má nějaké nápady na vylepšování statistik...
Publikováno 26 duben 2008 - 12:52
v makru NastavKraje je nutno přidat diakritiku také do vyjmenovaných keší. Jinak potom počty nesedí a FSG hlásí "You have an unrecognized Czech Republic State name in your database".
Možná by se dal běh makra ještě urychlit, kdyby se provedla na počátku kontrola na UserData2="" a současně Country="Czech Republic".
Ve FindStatGenMapCzech.dat by se mi více líbil překlad
$RegionName = "kraji"
$RegionNamePlural = "krajích"
Ve foru GSAKu zřízen library thread pro mapové soubory.
Díky
Publikováno 27 duben 2008 - 20:36
moravan napsal/a:
To Suplere:
v makru NastavKraje je nutno přidat diakritiku také do vyjmenovaných keší. Jinak potom počty nesedí a FSG hlásí "You have an unrecognized Czech Republic State name in your database".
Možná by se dal běh makra ještě urychlit, kdyby se provedla na počátku kontrola na UserData2="" a současně Country="Czech Republic".
Ve FindStatGenMapCzech.dat by se mi více líbil překlad
$RegionName = "kraji"
$RegionNamePlural = "krajích"
Ve foru GSAKu zřízen library thread pro mapové soubory.
Díky
Az budu mit trosku casu tak na to mrknu....
Jinak budu spoustet nas web o GC, a planuju, ze tam budu mit clanky o makrech a vubec o moznostech GSAKu....
Az to bude, tak dam vedet.....
Publikováno 27 duben 2008 - 21:45
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x
Publikováno 28 duben 2008 - 7:38
Mejstro napsal/a:
Ahoj
O vikendu jsem se snazil rozbehat "pocestenou" verzi makra NastavKraje (s diakritikou), ale bohuzel bezuspesne. Porad se mi u stredoceskeho kraje nezobrazuji korektne hacky a carky (viz obrazek). Ackoliv jsem spokojeny s verzi bez diakritiky, nemam rad kdyz neco nefunguje , proto jsem se chtel zeptat, zda to zlobi jeste nekoho jineho a jestli nekdo nevi co s tim? Diky za odpoved.
Zkus hodit dotaz do fora na GSAK...
Jinak je vydana nova verze makra Nastav kraje. Změny jsou tyto:
#-------------------------------------------------------------------------------------- # ver 2.0 27.4.2008 # - aktualni filtr je pouze na kese z Czech Republic (zrychleni prace) # - makro pokazde vrati polozku State na hodnotu v UserData2 (i kdyz neupravuje zadnou kes) # - opravena diakritika u kesi mimo region #--------------------------------------------------------------------------------------
Makro najdete zde http://gsak.mioncz.n...Kraje/index.htm
Publikováno 28 duben 2008 - 9:36
Zkus hodit dotaz do fora na GSAK...
Tak jsem to zkusil a Clyde mi odpovedel toto:
Unfortunately the GSAK database is Windows ANSI (refer to an ANSI character chart for the characters you can get in there) and does not support Unicode.
When unicoded characters are encountered they are converted to their closest ANSI equivalent.
ANSI reference:
http://www.designwes...ansii/index.pdf
Jestli tomu dobre rozumim, tak hacky a carky v polich databaze proste GSAK nezvladne (konkretne "Středočeský", "Jihočeský", "Plzeňský", "Vysočina" => "ř", "š", "ň" a "č" ). Jak je tedy mozne, ze s tim mam problem jen ja? Co delam spatne? Poradi nekdo? Dekuji
Beroun
Publikováno 28 duben 2008 - 10:31
Publikováno 28 duben 2008 - 11:36
Beroun
Publikováno 28 duben 2008 - 11:45
Publikováno 28 duben 2008 - 17:06
PLAJ family napsal/a:
Možná trochu blbá otázka.
A nemáš náhodou anglická wokna?
Tak tupy snad jeste nejsem...
Ne vazne...mam naprosto standardni, legalni , ceska Windows XP PRO SP2, se standardnim jazykovym nastavenim. Nikde jinde, krome GSAKu, zadne problemy s cestinou nepozoruji...vazne uz nevim cim by to mohlo byt...
Beroun
Publikováno 01 květen 2008 - 10:27
Publikováno 18 květen 2008 - 10:41
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 18 květen 2008 - 11:16
Publikováno 18 květen 2008 - 11:38
Díkysuplere napsal/a:
Staci ulozit do adresare Macros (nebo tam, kde mas ulozeny ostatni makra).
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 18 květen 2008 - 22:51
Publikováno 28 květen 2008 - 5:04
Tak tupy snad jeste nejsem...
Ne vazne...mam naprosto standardni, legalni , ceska Windows XP PRO SP2, se standardnim jazykovym nastavenim. Nikde jinde, krome GSAKu, zadne problemy s cestinou nepozoruji...vazne uz nevim cim by to mohlo byt...
Mam podobny problem ovsem podivny. Na Win XP se mi zobrazuje vse OK - mysleno diakritika, ale na druhem PC se stejnyma souborama v adresari makros a stejnyma verzema maker na Win Vista cestinu take nemam (Stredocesky)
Jinak bych mel take dotaz, da se nejak vytisknout podoba Full_Mapy.cz na A4, klidne i na sirku? Pri tisku z GSAKu mi to dava na vyber pouze dve varianty 1. seznam, ktery mi u jedne cache moc nepomuze a 2. HTML, kde je jen textova podoba bez map.
Na kesovani si tisknu podklady, protoze v PDA me nebavi stale prepinat navigacni mapu a Geoscout.
Diky za info
FS Loox C550 + BT GPS evolve - vhodne do lesa, na mista kde neni moc vyhled na satelity
Nokia 6131 + Handy Geocaching 2.7 - nouzovka kdyz dojde fuel v PDA a neni signal pro Garmina
Publikováno 31 květen 2008 - 18:12
Publikováno 31 květen 2008 - 22:55
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů