Přejít na obsah

Fotka

Geocaching v médiích (rozcestník)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2045 odpovědí na toto téma

#1141 KAMPJ

KAMPJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 8:54

Jacka_dominikanka napsal/a:
Revírníci totiž odmítají schvalovat keše s náboženskou tématikou, povolujou jen např. architekturu kostela, ale vadí jim už třeba poukaz na historii a současné aktivity řádu, kterému kostel patří.

Mě neprošla krabička s přesnou citací zákona ČR. Za chvíli nám zůstanou jen krabičky o ničem...
  • 0

#1142 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 02 prosinec 2012 - 8:57

Trhac napsal/a:
Snad bych byl opatrným optimistou. Když nakonec ucouvla i EUnie! http://immaculata.mi.../?m=1&idc=t-330 A to je co říct!

Já se v článku dozvěděl, že Národní banka Slovenska smetla požadavek Evropské komise ze stolu, nikdo zatím necouval...
Osobně v absenci svatozáře a kříže problém nevidím - EU zatím není teokracie, Církve jsou přeci něco jako spolek zahrádkářů, ne?B)

Ale zpět k tématu, myslím že se tu dosud neobjevil Pionýrský geocaching.
  • 0

#1143 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 9:18

KAMPJ napsal/a:
Mě neprošla krabička s přesnou citací zákona ČR. Za chvíli nám zůstanou jen krabičky o ničem...

Nene, zůstanou krabičky o ohavných prosklených budovách,supermarketech, popmusicových skupinách, mýdlových operách a fotbalových klubech. Je zajímavé, že u keše o Spartě zobrazení loga nevadí, ale běda jak dá někdo do pozadí listingu 800 let pužívaný znak řádu, který postavil dotyčný kostel, jemuž je keš věnována :D. Jsou stovky keší, věnovaných lepším i horším knihám, často i skutečným škvárům, ale běda, jak by se někdo odvážil udělat keš věnovanou Bibli. Toť obraz naší doby, co naděláš.
  • 0

#1144 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 9:41

Istvan napsal/a:

Koukám na datum založení těch jejich kešerských oddílů, a pak že geocaching nevzniknul v česku :D.
  • 0

#1145 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 02 prosinec 2012 - 10:20

KAMPJ napsal/a:

Nene, zůstanou krabičky o ohavných prosklených budovách,supermarketech, popmusicových skupinách, mýdlových operách a fotbalových klubech. Je zajímavé, že u keše o Spartě zobrazení loga nevadí, ale běda jak dá někdo do pozadí listingu 800 let pužívaný znak řádu, který postavil dotyčný kostel, jemuž je keš věnována :D. Jsou stovky keší, věnovaných lepším i horším knihám, často i skutečným škvárům, ale běda, jak by se někdo odvážil udělat keš věnovanou Bibli. Toť obraz naší doby, co naděláš.

Jedině dobře že naše hra je nekonfesijní - co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné? A že nejdou udělat keše věnované Bibli? GC193KV
Rozhodně nechci aby geocaching byl spojován s jakoukoliv církví, denominací, náboženstvím.

Viz článek: Po stopách Komenského s GPSkou
  • 0

#1146 KAMPJ

KAMPJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 11:18

KAMPJ napsal/a:

4.1. Geocache nesmejí obtežovat ci agitovat za jakýmkoliv úcelem. Geocache, u nichž je zrejmé, že byly založeny za úcelem náboženské, politické, charitativní nebo sociální agitace, nejsou povoleny.

Aneb jak mi napsal revírník "Geocaching má být snadnou a príjemnou rodinnou zábavou, ne platformou pro agitaci."

Z toho vyplývá, že tyhle krabičky můžeš nechat archivovat. Stačí napsat, že je tito téma nepříjemné a obtěžuje tě... Kromě toho fotbalové kluby - propagují konkurenční hru, obchodní centra - komerce.
  • 0

#1147 dílna u mnicha

dílna u mnicha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 11:23

Tiskar94 napsal/a:

Istvan napsal/a:

Koukám na datum založení těch jejich kešerských oddílů, a pak že geocaching nevzniknul v česku :D.

Ahoj
spíš si myslím že datum založení oddílu nemá nic společného s registrací do pionýrského geocachingu který vznikl tuším někdy v dubnu letošního roku . Ale každopádně to vypadá zajímavě takový datum 1984 leda že by hledali ještě podle kompasu,mapy a davidovo hole :D
  • 0

2yxqhqq.gif

#1148 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 11:27

Istvan napsal/a:
Jedině dobře že naše hra je nekonfesijní - co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné? A že nejdou udělat keše věnované Bibli? GC193KV
Rozhodně nechci aby geocaching byl spojován s jakoukoliv církví, denominací, náboženstvím.

Samozřejmě, že je dobře, že hra je nekonfesijní. Nikdo z nás nechce, aby byl geocaching spojován s jakoukoliv církví, náboženstvím, politickou stranou apod. Náboženství a víra je věcí svobodného rozhodnutí každého člověka a rozhodně nemá sloužit k vnucování ostatním, jakož i Bible nemá sloužit k mlácení ostatních po hlavě. Např. v USA je hromada keší, věnovaných tématům, souvisejícím s náboženstvím, dělají se tam eventy, věnované studiu Bible apod. Komu to nesedne, prostě ty keše neloví a na ty eventy nechodí. Ono totiž náboženství patří ke kultuře a tradici a o Bibli se dneska i v ČR učí i děti ve škole, neb je to součást základního vzdělání. Problém je, že v našem komunisty zformovaném (či spíše zdeformovaném) myšlení, panuje taková nervozita a strach, aby náboženské téma neurazilo city některého hluboce věřícího ateisty (ano, i ateismus je víra :D), že pro jistotu to téma vůbec nebudeme vytahovat. Stejně jako téma zločinů komunismu a jiná citlivá témata. Jak už jsem psala - kolega zakládal keš věnovanou klášteru, a před schválením musel z listingu odstranit 800 let starý znak řádu, jakož i všechny zmínky o činnosti řádu, kterému klášter patří a odkaz na internetové stránky řádu s poukazem na to, že se jedná o propagaci a listingy keší nesmějí obsahovat logo žádné společnosti. I kdyby církve byly skutečně něco podobného jako spolek zahrádkářů, pochybuju, že by revírník měl problém se schválením keše, věnující se tomuto spolku nebo nakázal smazat z listingu logo s mrkví.
  • 0

#1149 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 02 prosinec 2012 - 11:36

Istvan napsal/a:

Samozřejmě, že je dobře, že hra je nekonfesijní. Nikdo z nás nechce, aby byl geocaching spojován s jakoukoliv církví, náboženstvím, politickou stranou apod. Náboženství a víra je věcí svobodného rozhodnutí každého člověka a rozhodně nemá sloužit k vnucování ostatním, jakož i Bible nemá sloužit k mlácení ostatních po hlavě. Např. v USA je hromada keší, věnovaných tématům, souvisejícím s náboženstvím, dělají se tam eventy, věnované studiu Bible apod. Komu to nesedne, prostě ty keše neloví a na ty eventy nechodí. Ono totiž náboženství patří ke kultuře a tradici a o Bibli se dneska i v ČR učí i děti ve škole, neb je to součást základního vzdělání. Problém je, že v našem komunisty zformovaném (či spíše zdeformovaném) myšlení, panuje taková nervozita a strach, aby náboženské téma neurazilo city některého hluboce věřícího ateisty (ano, i ateismus je víra :D), že pro jistotu to téma vůbec nebudeme vytahovat. Stejně jako téma zločinů komunismu a jiná citlivá témata. Jak už jsem psala - kolega zakládal keš věnovanou klášteru, a před schválením musel z listingu odstranit 800 let starý znak řádu, jakož i všechny zmínky o činnosti řádu, kterému klášter patří a odkaz na internetové stránky řádu s poukazem na to, že se jedná o propagaci a listingy keší nesmějí obsahovat logo žádné společnosti. I kdyby církve byly skutečně něco podobného jako spolek zahrádkářů, pochybuju, že by revírník měl problém se schválením keše, věnující se tomuto spolku nebo nakázal smazat z listingu logo s mrkví.

Event věnovaný studiu Bible na geocaching.com? To bych velmi rád viděl odkaz.
Když dělám event v hospodě, taky nesmím dát aktivní odkaz na její stránky...

Ono to odmítání ani tak nemusí být komunismem, jako negativní zkušeností s církvemi, třeba s nemístnou evangelizací.
  • 0

#1150 KAMPJ

KAMPJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 12:00

Istvan napsal/a:co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné?

Myslím, že tady nechce nikdo určovat, co je a není hodnotné. Jde o to, že pravidla jsou dodržována ad absurdum. Mám z toho pocit, že někoho to baví (dělat cenzora). Myslím, že encyklopedické informace nemůžou být na škodu a je dobré znát historii.
  • 0

#1151 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 02 prosinec 2012 - 12:11

KAMPJ napsal/a:

Istvan napsal/a:co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné?

Myslím, že tady nechce nikdo určovat, co je a není hodnotné. Jde o to, že pravidla jsou dodržována ad absurdum. Mám z toho pocit, že někoho to baví (dělat cenzora). Myslím, že encyklopedické informace nemůžou být na škodu a je dobré znát historii.

Já jsem rád za každou krabičku lepší než zaokapové mikro, nebo aspoň s listingem zajímavějším než copypastovaný článek z wikipedie... ale jestli vzniká s účelem propagace / politický agitace tak je mi líto, v tom jsem zajedno s revírníky.
Na co jsem narážel bylo, že jako arbitr elegantiae se tady projevovala Jacka_dominikanka: "Jsou stovky keší, věnovaných lepším i horším knihám, často i skutečným škvárům (...)"

A nyní již prosím raději založ nové vlákno a můžeme pokračovat, tady to má být jen rozcestník.
  • 0

#1152 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 13:08

Udělat keš například u cisterciáckého kláštera a z listingu odstranit znak cisterciáků mi přijde dost uhozený.
  • 0

#1153 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2012 - 14:38

dr.vota napsal/a:
v tomto případě by neměli používat (bez povolení) logo gc, které patří Groundspeaku.

Kontaktovala jsem kamarádku, která dělá stránky brněnského biskupství. Problém s logem geocachingu vznikl tak, že mládežníci, organizující hru v rámci brněnské diecéze, ji požádali o zveřejnění aktuality o chystané hře na stránkách biskupství, ale na to, že jejich hra nebude zapojena do oficiálního systému geocachingu, ji už neupozornili. Ona pak hledala k dané aktualitě vhodný obrázek, jako to dělá u každé aktuality, a použila tedy tento. Když jsem ji upozornila na problémovost použití loga, chytila se za hlavu :D a obrázek okamžitě vyměnila. Zároveň mě požádala, abych se jménem webmastera brněnského biskupství omluvila všem pobouřeným kačerům za neoprávněné pužití loga. Tak, a teď si jdu napsat Groundspeaku o ten odznáček Mirka Dušína :D!
  • 0

#1154 Viburnus

Viburnus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 183 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2012 - 9:11

opatrně! http://www.novinky.c...neustal-to.html :o:o:o
  • 0

#1155 muerty3

muerty3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2012 - 16:10

Nevím jestli to už tady někdo psal, ale zrovna koukám na Zákon a pořádek - Zločinné úmysly IV (21) a hned na začátku jedna holka logovala jednu krabku v parku a dokonce i "borci" :-) z FBI brouzdali po stránkách Geocachingu. S manželkou jsme se jenom lehce pousmáli a koukáme dál :-)
  • 0
ARIK TRE-AC TE KEK

#1156 brouk

brouk

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2012 - 21:09

Trhac napsal/a:
Myslím, že by biskupství mělo publikovat kešky v našem herním systému - nebo odstranit logo GC z toho článku. Jsem pro první možnost. Když nám kešky může zakládat i NP Šumava nebo Brouk…

Já nesmím zakládat? Popravdě a možná bohužel se do toho nějak nehrnu :)
  • 0

#1157 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2012 - 6:55

Čerstvej článeček o geocachingu na iDNES :
http://plzen.idnes.c...plzen-zpravy_pp
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1158 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2012 - 19:12

Při brouzdání po netu mě zaujal tento článek: http://www.showbiz.c...oprve-dedeckem/
Schválně, kdo tam taky vidí něco zajímavého? :D
  • 0

#1159 gygant

gygant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 308 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2012 - 19:45

Tiskar94 napsal/a:
Při brouzdání po netu mě zaujal tento článek: http://www.showbiz.c...oprve-dedeckem/
Schválně, kdo tam taky vidí něco zajímavého? :D

No, nevím, když pominu fakt, že je zajímavé, na jaké stránky chodíš, tak snad jen to, že nahoře má Libuška na krku pěkný geocoin.
  • 0

#1160 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2012 - 19:56

A tohohle si nikdo nevšiml? :D

Přiložené miniatury

• trhala.png

• 0