Přejít na obsah

Fotka

Geocaching v médiích (rozcestník)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2045 odpovědí na toto téma

#1021 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2012 - 23:22

shaman3 napsal/a:

Keres napsal/a:
Další článek
http://www.denik.cz/...u-20120812.html

A je v něm i zajímavá myšlenka. B)

Zakládání podprůměrných keší celou hru prostě kazí.

Hm, sportovče a co si tím chtěl říct a co jsi pro to aby tomu tak nebylo, udělal?
  • 0

#1022 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 6:35

Prostě neděkuji za každou keš. B)
  • 0

#1023 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 7:53

shaman3 napsal/a:
Prostě neděkuji za každou keš. B)

Ty si fakt úplně mimo. :D Ani to provokování ti moc nejde.
  • 0

#1024 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 8:18

To věčné děkováni bez rozmyslu je takové kontraproduktivní, owner podprůměrné kešky díky tomu může mylně nabýt dojmu, že jeho keška je nadprůměrná. ;)
  • 0

#1025 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 8:27

shaman3 napsal/a:
To věčné děkováni bez rozmyslu je takové kontraproduktivní, owner podprůměrné kešky díky tomu může mylně nabýt dojmu, že jeho keška je nadprůměrná. ;)

Jenže ty neděkuješ za žádnou keš. Takže si tě pouze zařadím mezi ostatní co logují automaticky tečkou, mezerou, datumem apod. a zpětná vazba nulová, kapišto? ;)
  • 0

#1026 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 8:31

To není pravda, u některých jsem děkoval. Ostatní keše můžou být rády, že jsem je nezkritizoval.
  • 0

#1027 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 8:42

shaman3 napsal/a:
To není pravda, u některých jsem děkoval. Ostatní keše můžou být rády, že jsem je nezkritizoval.

Třeba tady viď? http://www.geocachin...d6-a9b2098490e0 Autor vytvoří sérii 17 keší a ty mu v souhrnu poděkuješ datumem. To jsi teda borec, sportovče.
  • 0

#1028 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 8:57

Však to byl také pěknej humus, já bych ty mikrokešky do lesa vůbec zakázal dávat. Když tam neumí umístit pořádnou krabici, tak ať to nedělá! A on to udělal hned 16x. Tohle nebylo vůbec o geocachingu, to bylo o plašení zvěře v lese za účelem honění bodů, bohužel jsem to poznal až na konci, jinak bych se toho snad ani nezúčastnil. :@ A když si představím, jak to někteří borečkové v honbě za body objíždějí autem, na motorkách, a nebo na čtyřkolkách, tak bych blil.:( Za takovéto chujoviny fakt nikdy děkovat nebudu, owner může být rád, že jsem tam psal jen datum a čas, kdybych měl do logů vyjádřit své pocity, tak si to určitě za rámeček nedá. :|
  • 0

#1029 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 9:07

Pane vrchní ! Vyhoďte je z lokálu...ať se jdou hádat ven.
  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#1030 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 9:07

shaman3 napsal/a:
Však to byl také pěknej humus, já bych ty mikrokešky do lesa vůbec zakázal dávat. Když tam neumí umístit pořádnou krabici, tak ať to nedělá! A on to udělal hned 16x. Tohle nebylo vůbec o geocachingu, to bylo o plašení zvěře v lese za účelem honění bodů, bohužel jsem to poznal až na konci, jinak bych se toho snad ani nezúčastnil. :@

Ty nemáš co zakazovat. Když koukám na logy dotyčné keše, tak zjišťuji že má 87 FP, naprosté většině se série líbí a jen nějaký shaman si zde na fóru léčí své zakrnělé ego. Když jsi takovej hrdina, proč k té sérii místo datumu nenapíšeš jakej je to humus, internetovej hrdino.
  • 0

#1031 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 670 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 9:14

Tak tak, jen datum je o ničem, když se ti něco nelíbí, máš to tam napsat;)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
prazskychytrak.cz
web o zajímavostech Prahy

#1032 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 9:16

Nevím, co to je 87 FP, ale tohle byly typické podprůměrné keše. Je to ale jen můj subjektivní názor, nebudu to tedy v logu hanit, můžou existovat jiní, kterým se to líbí, nalézat v lese cca 300 m od sebe mikrokešky. ;) Za pohanu považují někteří jedinci už log s datem a časem nálezu, což teprve kdybych si dovolil tam napsat, že to je docela humus tohle? :D
  • 0

#1033 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 9:23

shaman3 napsal/a:
Nevím, co to je 87 FP, ale tohle byly typické podprůměrné keše. Je to ale jen můj subjektivní názor, nebudu to tedy v logu hanit, můžou existovat jiní, kterým se to líbí, nalézat v lese cca 300 m od sebe mikrokešky. ;) Za pohanu považují někteří jedinci už log s datem a časem nálezu, což teprve kdybych si dovolil tam napsat, že to je docela humus tohle? :D

Tohle prostě neokecáš. Znám dost lidí co umí perfektně za rohem pomlouvat, ale když to mají říct někomu do očí, tak nemají slov a jen melou, že to tak nemyslí. Jsi jedním z nich.
  • 0

#1034 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 9:27

No dobře, tak ukončeme OT, já na to mám prostě jiný názor, souhlasím s tou citovanou větou, vyslovenou v tom článku. Ten váš názor také beru, i když s ním nesouhlasím, tak berte i vy ten můj názor, souhlasit s ním nemusíte, jen mě kvůli tomu hned neodsuzujte.
  • 0

#1035 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2012 - 9:31

Obvykle se snažím v logu rozepsat, ale včera jsme v Jizerkách našli jednu keš, u které opravdu nevím co napsat. Na to že je tam jen něco přes měsíc, má 4 body oblíbenosti. Mně se nelíbila, jiným zase zjevně ano. Prostě takové keše jsou, a je na každém jak se k nim postaví. Log typu "je to humus" ownera obvykle nepostrčí k předělání, ale k archivaci... A není pak škoda, že kvůli nějakému kecalovi zanikne keš, která se ostatním líbila? Tak se laskavě starejte o svoje ;). Pokud má hradnik zájem, mohu určit průměr keší, následně archivovat ty podprůměrné, znovu určit průměr (neboť archivováním všech podprůměrných keší opět vzniknou poprůměrné, které byly dříve průměrné) a archivovat a takhle ještě několikrát, dokud nezbydou jen ty jeho :). A běžte se hádat jinam, tady to nechte dle názvu jako rozcestník ;)
  • 0

#1036 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2012 - 12:15

http://www.cageo.cz/...-23-srpna-2012/
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#1037 honza.h

honza.h

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2012 - 15:33

Lanc napsal/a:
http://www.cageo.cz/...-23-srpna-2012/

To je celý špatně, a pokud jsou to takoví skalní kačeři, měli by být spíše proti takovým propagačním akcím. Toť můj názor...
  • 0

#1038 docile

docile

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2012 - 15:38

Jenomže problém je, že tohle právě nejsou žádní skalní kačeři, ale exhibicionisti, kteří musí být za každou cenu v centru pozornosti. A pro to udělají cokoliv.
  • 0

#1039 JohnnyM.

JohnnyM.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2012 - 16:34

docile napsal/a:
Jenomže problém je, že tohle právě nejsou žádní skalní kačeři, ale exhibicionisti, kteří musí být za každou cenu v centru pozornosti. A pro to udělají cokoliv.

Nedá mi to a musím se vyjádřit. Je standardem, že poplivat jde v ČR opravdu vše, ale dopředu hodnotit něco co ještě ani neproběhlo to je tedy opravdu síla.

Geocaching je pro mnohá média v okurkové sezóně zajímavé téma a tak jsou dvě možnosti. Buď si do TV pozvou prvního kačera na kterého narazí (což byla varianta, kterou nám TV sama potvrdila, že má v záloze člověka, který kešuje sporadicky cca půl roku), nebo zprostředkovat rozhovor s někým, kdo rád dělá GC několik let, procestoval s rodinou poměrně dost států a dokázal zorganizovat několik velmi úspěšných eventů a CITO. Jen v tom nějak nevidím ten exhibicionismus o kterém píšeš.

A jít proti těmto propagačním akcím, jak píše jamesh, je ve skutečnosti jen vyklízení prostoru pro nějakého začínajícího kačera, který může byť neúmyslně nadělat ještě více škody než užitku.

Nicméně do doby rozhovoru tady asi nemá cenu mlátit prázdnou slámu, takže Ottíkům přeji pevné nervy a dobrou řeč.
  • 0

#1040 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2012 - 17:02

Je to přesně a do puntíku tak, jak píše Johník. Geocaching prostě už dávno není tajná konspirační hra. Ví o ní kde kdo. A ví o ní to, co mu média do hlavy nacpou. A jsou prostě jen tyto dvě možnosti: A) rozhovor s prvním kačerem, kterého redaktor potká nebo za B) rozhovor s někým, kdo má zkušenost a nadhled. Žádná možnost C) prostě neexistuje! Výběr z možností A) a B) se alespoň mně zdá celkem jasný. Ottíci, ať se věc zadaří...!
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama