Mě neprošla krabička s přesnou citací zákona ČR. Za chvíli nám zůstanou jen krabičky o ničem...Jacka_dominikanka napsal/a:
Revírníci totiž odmítají schvalovat keše s náboženskou tématikou, povolujou jen např. architekturu kostela, ale vadí jim už třeba poukaz na historii a současné aktivity řádu, kterému kostel patří.
Geocaching v médiích (rozcestník)
Publikováno 02 December 2012 - 8:54
#1142 Guest_Ištván_*
Publikováno 02 December 2012 - 8:57
Trhac napsal/a:
Snad bych byl opatrným optimistou. Když nakonec ucouvla i EUnie! http://immaculata.mi.../?m=1&idc=t-330 A to je co říct!
Já se v článku dozvěděl, že Národní banka Slovenska smetla požadavek Evropské komise ze stolu, nikdo zatím necouval...
Osobně v absenci svatozáře a kříže problém nevidím - EU zatím není teokracie, Církve jsou přeci něco jako spolek zahrádkářů, ne?
Ale zpět k tématu, myslím že se tu dosud neobjevil Pionýrský geocaching.
Publikováno 02 December 2012 - 9:18
Nene, zůstanou krabičky o ohavných prosklených budovách,supermarketech, popmusicových skupinách, mýdlových operách a fotbalových klubech. Je zajímavé, že u keše o Spartě zobrazení loga nevadí, ale běda jak dá někdo do pozadí listingu 800 let pužívaný znak řádu, který postavil dotyčný kostel, jemuž je keš věnována . Jsou stovky keší, věnovaných lepším i horším knihám, často i skutečným škvárům, ale běda, jak by se někdo odvážil udělat keš věnovanou Bibli. Toť obraz naší doby, co naděláš.KAMPJ napsal/a:
Mě neprošla krabička s přesnou citací zákona ČR. Za chvíli nám zůstanou jen krabičky o ničem...
Publikováno 02 December 2012 - 9:41
Istvan napsal/a:
Koukám na datum založení těch jejich kešerských oddílů, a pak že geocaching nevzniknul v česku .
#1145 Guest_Ištván_*
Publikováno 02 December 2012 - 10:20
Jacka_dominikanka napsal/a:
Nene, zůstanou krabičky o ohavných prosklených budovách,supermarketech, popmusicových skupinách, mýdlových operách a fotbalových klubech. Je zajímavé, že u keše o Spartě zobrazení loga nevadí, ale běda jak dá někdo do pozadí listingu 800 let pužívaný znak řádu, který postavil dotyčný kostel, jemuž je keš věnována . Jsou stovky keší, věnovaných lepším i horším knihám, často i skutečným škvárům, ale běda, jak by se někdo odvážil udělat keš věnovanou Bibli. Toť obraz naší doby, co naděláš.KAMPJ napsal/a:
Mě neprošla krabička s přesnou citací zákona ČR. Za chvíli nám zůstanou jen krabičky o ničem...
Jedině dobře že naše hra je nekonfesijní - co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné? A že nejdou udělat keše věnované Bibli? GC193KV
Rozhodně nechci aby geocaching byl spojován s jakoukoliv církví, denominací, náboženstvím.
Viz článek: Po stopách Komenského s GPSkou
Publikováno 02 December 2012 - 11:18
4.1. Geocache nesmejí obtežovat ci agitovat za jakýmkoliv úcelem. Geocache, u nichž je zrejmé, že byly založeny za úcelem náboženské, politické, charitativní nebo sociální agitace, nejsou povoleny.
Aneb jak mi napsal revírník "Geocaching má být snadnou a príjemnou rodinnou zábavou, ne platformou pro agitaci."
Z toho vyplývá, že tyhle krabičky můžeš nechat archivovat. Stačí napsat, že je tito téma nepříjemné a obtěžuje tě... Kromě toho fotbalové kluby - propagují konkurenční hru, obchodní centra - komerce.
Publikováno 02 December 2012 - 11:23
Tiskar94 napsal/a:
Istvan napsal/a:
Koukám na datum založení těch jejich kešerských oddílů, a pak že geocaching nevzniknul v česku .
Ahoj
spíš si myslím že datum založení oddílu nemá nic společného s registrací do pionýrského geocachingu který vznikl tuším někdy v dubnu letošního roku . Ale každopádně to vypadá zajímavě takový datum 1984 leda že by hledali ještě podle kompasu,mapy a davidovo hole
Publikováno 02 December 2012 - 11:27
Samozřejmě, že je dobře, že hra je nekonfesijní. Nikdo z nás nechce, aby byl geocaching spojován s jakoukoliv církví, náboženstvím, politickou stranou apod. Náboženství a víra je věcí svobodného rozhodnutí každého člověka a rozhodně nemá sloužit k vnucování ostatním, jakož i Bible nemá sloužit k mlácení ostatních po hlavě. Např. v USA je hromada keší, věnovaných tématům, souvisejícím s náboženstvím, dělají se tam eventy, věnované studiu Bible apod. Komu to nesedne, prostě ty keše neloví a na ty eventy nechodí. Ono totiž náboženství patří ke kultuře a tradici a o Bibli se dneska i v ČR učí i děti ve škole, neb je to součást základního vzdělání. Problém je, že v našem komunisty zformovaném (či spíše zdeformovaném) myšlení, panuje taková nervozita a strach, aby náboženské téma neurazilo city některého hluboce věřícího ateisty (ano, i ateismus je víra ), že pro jistotu to téma vůbec nebudeme vytahovat. Stejně jako téma zločinů komunismu a jiná citlivá témata. Jak už jsem psala - kolega zakládal keš věnovanou klášteru, a před schválením musel z listingu odstranit 800 let starý znak řádu, jakož i všechny zmínky o činnosti řádu, kterému klášter patří a odkaz na internetové stránky řádu s poukazem na to, že se jedná o propagaci a listingy keší nesmějí obsahovat logo žádné společnosti. I kdyby církve byly skutečně něco podobného jako spolek zahrádkářů, pochybuju, že by revírník měl problém se schválením keše, věnující se tomuto spolku nebo nakázal smazat z listingu logo s mrkví.Istvan napsal/a:
Jedině dobře že naše hra je nekonfesijní - co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné? A že nejdou udělat keše věnované Bibli? GC193KV
Rozhodně nechci aby geocaching byl spojován s jakoukoliv církví, denominací, náboženstvím.
#1149 Guest_Ištván_*
Publikováno 02 December 2012 - 11:36
Samozřejmě, že je dobře, že hra je nekonfesijní. Nikdo z nás nechce, aby byl geocaching spojován s jakoukoliv církví, náboženstvím, politickou stranou apod. Náboženství a víra je věcí svobodného rozhodnutí každého člověka a rozhodně nemá sloužit k vnucování ostatním, jakož i Bible nemá sloužit k mlácení ostatních po hlavě. Např. v USA je hromada keší, věnovaných tématům, souvisejícím s náboženstvím, dělají se tam eventy, věnované studiu Bible apod. Komu to nesedne, prostě ty keše neloví a na ty eventy nechodí. Ono totiž náboženství patří ke kultuře a tradici a o Bibli se dneska i v ČR učí i děti ve škole, neb je to součást základního vzdělání. Problém je, že v našem komunisty zformovaném (či spíše zdeformovaném) myšlení, panuje taková nervozita a strach, aby náboženské téma neurazilo city některého hluboce věřícího ateisty (ano, i ateismus je víra ), že pro jistotu to téma vůbec nebudeme vytahovat. Stejně jako téma zločinů komunismu a jiná citlivá témata. Jak už jsem psala - kolega zakládal keš věnovanou klášteru, a před schválením musel z listingu odstranit 800 let starý znak řádu, jakož i všechny zmínky o činnosti řádu, kterému klášter patří a odkaz na internetové stránky řádu s poukazem na to, že se jedná o propagaci a listingy keší nesmějí obsahovat logo žádné společnosti. I kdyby církve byly skutečně něco podobného jako spolek zahrádkářů, pochybuju, že by revírník měl problém se schválením keše, věnující se tomuto spolku nebo nakázal smazat z listingu logo s mrkví.Istvan napsal/a:
Event věnovaný studiu Bible na geocaching.com? To bych velmi rád viděl odkaz.
Když dělám event v hospodě, taky nesmím dát aktivní odkaz na její stránky...
Ono to odmítání ani tak nemusí být komunismem, jako negativní zkušeností s církvemi, třeba s nemístnou evangelizací.
Publikováno 02 December 2012 - 12:00
Myslím, že tady nechce nikdo určovat, co je a není hodnotné. Jde o to, že pravidla jsou dodržována ad absurdum. Mám z toho pocit, že někoho to baví (dělat cenzora). Myslím, že encyklopedické informace nemůžou být na škodu a je dobré znát historii.Istvan napsal/a:co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné?
#1151 Guest_Ištván_*
Publikováno 02 December 2012 - 12:11
KAMPJ napsal/a:
Myslím, že tady nechce nikdo určovat, co je a není hodnotné. Jde o to, že pravidla jsou dodržována ad absurdum. Mám z toho pocit, že někoho to baví (dělat cenzora). Myslím, že encyklopedické informace nemůžou být na škodu a je dobré znát historii.Istvan napsal/a:co jsi zač abys jiným určovala co je škvár a co hodnotné?
Já jsem rád za každou krabičku lepší než zaokapové mikro, nebo aspoň s listingem zajímavějším než copypastovaný článek z wikipedie... ale jestli vzniká s účelem propagace / politický agitace tak je mi líto, v tom jsem zajedno s revírníky.
Na co jsem narážel bylo, že jako arbitr elegantiae se tady projevovala Jacka_dominikanka: "Jsou stovky keší, věnovaných lepším i horším knihám, často i skutečným škvárům (...)"
A nyní již prosím raději založ nové vlákno a můžeme pokračovat, tady to má být jen rozcestník.
Publikováno 02 December 2012 - 13:08
Publikováno 02 December 2012 - 14:38
Kontaktovala jsem kamarádku, která dělá stránky brněnského biskupství. Problém s logem geocachingu vznikl tak, že mládežníci, organizující hru v rámci brněnské diecéze, ji požádali o zveřejnění aktuality o chystané hře na stránkách biskupství, ale na to, že jejich hra nebude zapojena do oficiálního systému geocachingu, ji už neupozornili. Ona pak hledala k dané aktualitě vhodný obrázek, jako to dělá u každé aktuality, a použila tedy tento. Když jsem ji upozornila na problémovost použití loga, chytila se za hlavu a obrázek okamžitě vyměnila. Zároveň mě požádala, abych se jménem webmastera brněnského biskupství omluvila všem pobouřeným kačerům za neoprávněné pužití loga. Tak, a teď si jdu napsat Groundspeaku o ten odznáček Mirka Dušína !dr.vota napsal/a:
v tomto případě by neměli používat (bez povolení) logo gc, které patří Groundspeaku.
Publikováno 04 December 2012 - 9:11
Publikováno 04 December 2012 - 16:10
Publikováno 07 December 2012 - 21:09
Já nesmím zakládat? Popravdě a možná bohužel se do toho nějak nehrnuTrhac napsal/a:
Myslím, že by biskupství mělo publikovat kešky v našem herním systému - nebo odstranit logo GC z toho článku. Jsem pro první možnost. Když nám kešky může zakládat i NP Šumava nebo Brouk…
Publikováno 12 December 2012 - 6:55
Publikováno 17 December 2012 - 19:12
Schválně, kdo tam taky vidí něco zajímavého?
Publikováno 17 December 2012 - 19:45
Tiskar94 napsal/a:
Při brouzdání po netu mě zaujal tento článek: http://www.showbiz.c...oprve-dedeckem/
Schválně, kdo tam taky vidí něco zajímavého?
No, nevím, když pominu fakt, že je zajímavé, na jaké stránky chodíš, tak snad jen to, že nahoře má Libuška na krku pěkný geocoin.
Publikováno 17 December 2012 - 19:56
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů