Placení cla
Publikováno 23 květen 2008 - 12:51
Publikováno 23 květen 2008 - 12:57
Publikováno 23 květen 2008 - 13:24
Eyesight napsal/a:
1) domluvit se s prodejcem o podhodnocení celkové částky - průvodka k balíku nesmí obsahovat v souhrnu částku vyšší, než 21USD - v 99% případů Ti vyjdou prodejci typu geoswag.com, advance-cache.com a další vstříc - obvykle jsou to malinké firmičky a není pro ně problém takto zásilku "zakuklit" - objednávám za zahraničí skoro každý týden a narazil jsem akorát u Amazonu...
2) ideálně posílat formou soukromá osoba - soukromé osobě - pak to projde vyclívací poštou bez povšimnutí
Standardně, pokud překročíš oněch 21USD, po Tobě celnice bude chtít nejenom clo, ale i DPH!!!
Pokud by platilo to co říkáš, musel bych platit clo vždy, ale já jsem ho neplatil zatím NIKDY až tentokrát.
Na stránkách celní správy je uvedeno osvobození od cla u zásilek do 22EUR. Nikdy jsem se s žádným prodejcem nedomlouval na deklarované ceně zásilky.
Publikováno 23 květen 2008 - 13:30
v zasade se plati clo (a DPH) od tech 22€, pokud jde zasilka od fyzické osoby fyzické osobě, je ta hranice asi dvojnásobná. Ze zemí EU bys clo platit nemel a jako fyzická osoba zaplatis DPH v zemi kde nakupujes.
Skutecne vymereni cla je nejspis na urednikovi, jak se vyspal a jak se mu chce delat. Rekl bych ze ted tam sedel aktivni blbec
EDIT:
Clanek na technet.cz
[
Publikováno 23 květen 2008 - 13:32
Publikováno 23 květen 2008 - 13:42
Psenda napsal/a:
ted jsem na toto tema cetl nekde clanek, ale kde? (snad si vzpomenu)
v zasade se plati clo (a DPH) od tech 22€, pokud jde zasilka od fyzické osoby fyzické osobě, je ta hranice asi dvojnásobná. Ze zemí EU bys clo platit nemel a jako fyzická osoba zaplatis DPH v zemi kde nakupujes.
...
Dík za článek. Ale o clu jsem v něm zatím nic nenašel.
Ze stejného obchodu jsem již jednu zásilku obdržel a clo jsem tenkrát neplatil. Jaká je celní sazba v procentech?
Podle všeho ta částka v mém případě dělá minimálně 17%.
Publikováno 23 květen 2008 - 13:48
Publikováno 23 květen 2008 - 13:53
Publikováno 23 květen 2008 - 13:59
Psenda napsal/a:
Zluty ramecek v pravo
Nezapomen ze bys mel zaplatit CLO + DPH takze vyse cla asi jen tak spocitat nepujde. Nekde jsem narazil ze se DPH plati i ze cla...
Ano a bohužel i z dopravy - z ceny zboží se vypočítá clo, přičte se k ceně zboží, přičte se částka za dopravu a z celku se dopočítá DPH....
Publikováno 23 květen 2008 - 19:02
Psenda napsal/a:
Zluty ramecek v pravo
Nezapomen ze bys mel zaplatit CLO + DPH takze vyse cla asi jen tak spocitat nepujde. Nekde jsem narazil ze se DPH plati i ze cla...
Jo na stránkách celní správy je tento text:
"Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné."
Doufám, že mi na poště dají nějaký doklad na základě kterého zjistím z čeho byla stanovena zaplacená částka.
Publikováno 24 květen 2008 - 20:07
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů