Colorado - orientace mapy
Publikováno 26 May 2008 - 16:14
Publikováno 26 May 2008 - 16:25
Moc jsem tvůj dotaz nepochopil, ale pokud nastavíš orientaci ve směru trasy tak se ti mapa vždycky otáčí podle skutečnosti a pokud máš zkalibrovaný kompas tak i na místě. V tomto snad Colorado problém nemá.Babule napsal/a:
ja pak jak trubka tocim gps v ruce, abych vedela kam jit
Publikováno 26 May 2008 - 18:00
Přesouvám téma do Garminu. Poradna je více méně určena pro nováčky a rychlou orientaci. Toto je technický dotaz Garmin
Tak do toho šlápni ať vidíš kousek světa.....
Publikováno 26 May 2008 - 19:22
Publikováno 26 May 2008 - 19:32
Do e-mailu co máš uvedený na GC jsem ti poslal soubor profilu který používám pro hledání a normálně mi funguje. Nahraj si ho do profilů v Colorádu, vyber ho aby byl aktivní a zkust to znovu.Babule napsal/a:
Bohuzel i kdyz nastavim orientaci mapy na trasu, tak se neotaci, v tom je ta fligna, ktera me dost stve.
Nenapadá mě nic jiného v čem by mohl být problém.
Publikováno 26 May 2008 - 19:50
Publikováno 26 May 2008 - 20:17
Babule napsal/a:
Diky moc nacpu to tam a zkusim, snad to nejak dopadne, uz sem z kolouska nestastna a uvazuju o prodeji, paac tech problemu je nejak moc na muj vkus.
Neklesej na mysli, dalsi firmware to urcite opravi.
Publikováno 26 May 2008 - 20:37
Publikováno 26 May 2008 - 20:44
Publikováno 26 May 2008 - 22:36
zrovna minulý týden se mi to stalo a nebyl jsem si vědom, že bych orientaci mapy přepnulcoluberT napsal/a:
Já mám zkušenost, že se zkalibrovaným kompasem a nastavením mapy "ve směru trasy" vše funguje v pohodě, ale čas od času se mi mapa sama od sebe přepně do orientace "na sever".
Nestává se to moc často, ale setkali jste se s tím někdo?
Publikováno 27 May 2008 - 9:50
Petr1868 napsal/a:
zrovna minulý týden se mi to stalo a nebyl jsem si vědom, že bych orientaci mapy přepnulcoluberT napsal/a:
Já mám zkušenost, že se zkalibrovaným kompasem a nastavením mapy "ve směru trasy" vše funguje v pohodě, ale čas od času se mi mapa sama od sebe přepně do orientace "na sever".
Nestává se to moc často, ale setkali jste se s tím někdo?
Stává se mi to ne často, ale občas a mám pocit že se to stává když při navigaci k nějakému bodu přepínám profily. Z auto na geocaching kde v profilu geocaching mám nastaveno "ve směru trasy" a když se do něho vrátím z profilu auto tak mi to nastaví "sever nahoře". Moc se mi to nelíbí ale učím se s tím žít a těším se na nový firmware :-)
Publikováno 27 May 2008 - 14:25
Publikováno 27 May 2008 - 14:29
To se mi nezdá, běžně to tak používám a žádný problém. Snad to dělal starší firmware, ale 2.51 normálně fachčí.BAFteam napsal/a:
To jsem taky slyšela - když si to v autě přepneš na "autový" profil, pak když přepneš na GC, tak musíš ZAROVEŇ ZMĚNIT i orientaci mapy!!! Automaticky se to na "směr trasy" nezmění (zůstává to severem nahoru)!!!
Publikováno 27 May 2008 - 14:50
no já mám taky 2.51 a občas se mi to stane, ale nedokážu vypozorovat žádnou další souvislost :-(JarMar napsal/a:
To se mi nezdá, běžně to tak používám a žádný problém. Snad to dělal starší firmware, ale 2.51 normálně fachčí.
Publikováno 28 May 2008 - 6:18
Publikováno 28 May 2008 - 7:24
Publikováno 28 May 2008 - 8:32
On se tedy kompas vypíná při rychlejší jízdě nad 12-14km/h sám, takže zrovna v okamžiku, kdy, couvám, rozjíždím se, popojíždím a hledám parking či přístupovou trasu, tak se zapnutým kompasem GPSka ukazuje nesmysly a není pak snadné se pomocí jinak natočené mapy a ve větším přiblížení orientovat. Mapa je natočena zcela nesmyslně a šipka ukazuje jinam, než jedu.
Takže po přepnutí do autoprofilu přepínám ještě kompas z "automaticky" do "vypnuto".
BAFteam napsal/a:
Mione, ty používáš kompas jen při geocachingu?
Při autonavigaci máš kompas vypnutý??? Je to tak lepší?
Publikováno 29 May 2008 - 10:55
Publikováno 29 May 2008 - 12:14
Publikováno 29 May 2008 - 12:25
Nezapomeň že je potřeba často kalibrovat, to je taková nectnost Colorada. Já to pro jistotu udělám vždycky než jdu na další keš.Babule napsal/a:
Tak me kolous tvrdil, ye je orientovan trasa na sever, ale proste to nebyla pravda, orientoval se ani ne na sever proste nejak naprosto zmatene nekam uplne jinam.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů