Přejít na obsah

Fotka

Colorado nezobrazuje cache!

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
18 odpovědí na toto téma

#1 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2008 - 13:17

Colorado přestalo zobrazovat cache. Poté, co je naimportuju z GSAK tak mi hlásí No Matches Found!. Přesto GPX soubor tam je a i ColoradoMAnager makro říká, že tam nějaké cache jsou. Setkali jste se s tím někdy? jinak FW 2.51
  • 0

#2 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 9:02

Tak je to čím dál horší. Teď už se to seklo u 30km ohruhu (cca 705 keší). A to jsem před importem vymazal všechny gpx soubory a smazal všechny WPT, trace. Po importu gsak opět žádné cache (WPT se naimportovali v pořádku) Jediné, co mě napadá, je nějak poškozený gpx soubor, který není Colorado schopen načíst. O tom, že má problémy, víme - např. listing některých keší zobrazuje jakoby přes sebe. Když sem dám večer gpx, najde se někdo s Coloradem, kdo by zkusil naimportovat a oznámil výsledek?
  • 0

#3 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 9:17

jasně, zkusíme
  • 0

#4 JarMar

JarMar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 419 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 9:18

Medcin napsal/a:
Když sem dám večer gpx, najde se někdo s Coloradem, kdo by zkusil naimportovat a oznámil výsledek?

Používám jen gpx vrácené z Pocket Query a Kolouš s tím nemá žádné problémy, ale jestli chceš tak to pošli a vyzkouším to.
  • 0

#5 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 22:16

Tak toto vyplodilo ColoradoExport.gsk verse 0,96:

caches.zip

M2lo by to být 705 cache tradicionál a multi. Tak to zkuste.

Dík
  • 0

#6 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 22:31

Teď jsem si stáhl poslední versi 1,1, dal export bez WPT, ale se stejným výsledkem. Jako další indicie - zase mě začal zlobit start Colorada po odpojení USB. Zasekne se to na hledání map a musím vyjmout baterky a resetovat. Něco podobného dělalo Colorado před upgrade na 2,51 :-(
  • 0

#7 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 5:44

Pozor, po každé změně GPX souboru a startu Colorada GPS právě v té době, kdy píše "loading maps", načítá a dekóduje všechny GPX soubory. Takže nemusí jít o vytuhnutí, ale o načítání kešek a listingů z GPZ souboru/ů. Pokud opravdu GPS není vytuhlá a pracuje (poznat to nejde - během načítání dat se Colorado chová jako vytuhlé) a v této chvíli GPSku resetuješ, data ze souborů se nenačtou celá.
Také pozor na mapy a GPX listingy na SD kartě - ty se bohužel pak načítají znovu při každém startu. Lepší je tato data sypat přímo na interní disk (pokud se to tam vejde)

Medcin napsal/a:
Jako další indicie - zase mě začal zlobit start Colorada po odpojení USB. Zasekne se to na hledání map a musím vyjmout baterky a resetovat.

• 0

#8 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 5:57

Vše OK.
GPX se načetl za 30 sec (v době, kdy Kolouš píše na displej text "loading maps" ) a poté se všechny keše i child waypointy zobrazily, jsou v seznamech, prostě žádný problém.
GPX Obsahuje 705 listingů keší a 579 aditional waypointů.

Medcin napsal/a:
caches.zip
Dík

• 0

#9 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 6:53

Mion napsal/a:
Také pozor na mapy a GPX listingy na SD kartě - ty se bohužel pak načítají znovu při každém startu. Lepší je tato data sypat přímo na interní disk (pokud se to tam vejde)

Hmm mapy taky? Takze je lepsi je z te 1GB karty ktera ke coloradu byla s predinstalovanou topo vymazat? (po zalohovani samozrejme) Jakou si vlastne vybere kdyz ma jednu na karte a druhou nahranou pres mapsource v pameti? V menu vyber map je topo jen jednou.
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#10 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 7:13

ehh... nevím jak jsem na to přišel, mapy na SD kartě fungují bez problémů. Týká se to jen GPX souborů. Pardoon

Caster napsal/a:
Hmm mapy taky?

• 0

#11 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 7:34

Mion napsal/a:
Vše OK.
GPX se načetl za 30 sec (v době, kdy Kolouš píše na displej text "loading maps" ) a poté se všechny keše i child waypointy zobrazily, jsou v seznamech, prostě žádný problém.
GPX Obsahuje 705 listingů keší a 579 aditional waypointů.

Medcin napsal/a:
caches.zip
Dík

Aha - tady bude pes zakopany - 30s jsem nikdy nevydržel a po 10 jsem vyndaval baterky.
  • 0

#12 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 11:44

Obrnil jsem se trpělivostí a za 27s bylo vše OK. Děkuji přítomným za pomoc.
  • 0

#13 Bohmovi

Bohmovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2008 - 12:05

Možná jsem to někde přehlédl - ale nemůžu se nějak dostat k GPX souborům v Colradu - mam jeden soubor nahrany přímo v GPS a druhý na kartě, ale když si chci nechat zobrazit listingy tak mi to ukazuje jen ty přímo v přístroji a nikde nevidím ani nabídku na nasměrování k datům na kartě - můžete mi někdo pomoci. Díky
  • 0

#14 Vitásek-10379

Vitásek-10379

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2008 - 9:05

Medcin napsal/a:
Colorado přestalo zobrazovat cache. Poté, co je naimportuju z GSAK tak mi hlásí No Matches Found!. Přesto GPX soubor tam je a i ColoradoMAnager makro říká, že tam nějaké cache jsou.

Setkali jste se s tím někdy?

jinak FW 2.51

Tak mně včera taky Colorado přestalo zobrazovat keše,při stahování z PC mně to píše,že bylo staženo,v seznamu keší ho vidím pod kódem ,a le když zapnu přístroj, dám Schránky s poklady nebo Trasové body,tak se mi tam nezobrazuje,na mapě taky není vidět.Když zkusím znovu nahrát z GC.com,nahlásí mně to,že keška již existuje,dám znovu stáhnout,ale výsledek stejný:-( . Zkoušel jsem znovu nainstalovat verzi 2.51 ,ale nepomáhá...nevíéte někdo co s tím?Díky!
  • 0

#15 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2008 - 9:26

Vitásek napsal/a:

Medcin napsal/a:
Colorado přestalo zobrazovat cache. Poté, co je naimportuju z GSAK tak mi hlásí No Matches Found!. Přesto GPX soubor tam je a i ColoradoMAnager makro říká, že tam nějaké cache jsou.

jinak FW 2.51

Tak mně včera taky Colorado přestalo zobrazovat keše,při stahování z PC mně to píše,že bylo staženo,v seznamu keší ho vidím pod kódem ,a le když zapnu přístroj, dám Schránky s poklady nebo Trasové body,tak se mi tam nezobrazuje,na mapě taky není vidět.Když zkusím znovu nahrát z GC.com,nahlásí mně to,že keška již existuje,dám znovu stáhnout,ale výsledek stejný:-( . Zkoušel jsem znovu nainstalovat verzi 2.51 ,ale nepomáhá...nevíéte někdo co s tím?Díky!

Problém může být v tom, že colorado zobrazí pouze cca 120 gpx souborů jednotlivých keší. Proto je vhodné použít program, který stáhne více keší do jednoho gpx souboru napříkla freewarové MoZiGo na které je zde forum.
  • 0

#16 Akdas

Akdas

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2008 - 9:50

Mně se tento víkend stala taky zajímavá věc. Do Colorada nahrávám keše tak, že v Total commanderu zkopíruju GPX soubor vygenerovaný z PQ přímo do přístroje, vždy jsem to tak dělal a vždycky to fungovalo v pohodě i s více nahranými GPX soubory naráz. Teď jsem tam měl narány dva GPX soubory, jeden z okolí bydliště a druhý z okolí oblasti, kam jsem jel na víkend, každý 500 keší. Během víkendu se mi vše ukazovalo správně a po příjezdu domů najednou zmizely kešky z toho druhýho GPX souboru, ty z okolí bydliště se zobrazovaly pořád. Soubor tam samozřejmě byl stále nahraný. Firmware mám betu 2.51. Jestli má někdo dobrý nápad co s tím, budu potěšen.
  • 0

#17 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2008 - 10:42

Co zkusit nahrát znovu?
1. Pokud používáš i GPX s child waypointy keší (generovat jej umí např. GSAK, v PQ chodí zvlášť), tak nejprve smaž všechny waypointy přímo přes menu Colorada přes waypoint manager - správce bodů. (jiná cesta neexistuje)
2. připoj Colorado k PC
3. přejmenuj na Coloradu přípony GPX již existujících souborů s kešemi třeba na GPY - tím soubory deaktivuješ.
4. odpoj a restartuj Colorado - geocache zmizí.
5. Připoj colorado opět k PC a změn přípony zpět z GPY na GPX, odpoj colorado na restartuj
6. GPX soubory by se měly znovu správně načíst, včetně přenosu aditional bodů do waypointů .

Akdas napsal/a:
.. najednou zmizely kešky z toho druhýho GPX souboru, ty z okolí bydliště se zobrazovaly pořád. Soubor tam samozřejmě byl stále nahraný. Firmware mám betu 2.51. Jestli má někdo dobrý nápad co s tím, budu potěšen.

• 0

#18 Vitásek-10379

Vitásek-10379

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2008 - 11:14

Petr1868 napsal/a:

Vitásek napsal/a:

Medcin napsal/a:

jinak FW 2.51

Problém může být v tom, že colorado zobrazí pouze cca 120 gpx souborů jednotlivých keší. Proto je vhodné použít program, který stáhne více keší do jednoho gpx souboru napříkla freewarové MoZiGo na které je zde forum.

Díky,v tom to asi bude !
  • 0

#19 Akdas

Akdas

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2008 - 11:27

Mion napsal/a:
Co zkusit nahrát znovu?
1. Pokud používáš ...

Akdas napsal/a:
.. najednou zmizely kešky z toho druhýho GPX souboru, ty z okolí bydliště se zobrazovaly pořád. Soubor tam samozřejmě byl stále nahraný. Firmware mám betu 2.51. Jestli má někdo dobrý nápad co s tím, budu potěšen.

Díky za dobré postřehy, ještě dnes vyzkouším. Ty child waipointy jsem do Colorada nikdy nedával, mohu zkusit tak i tak. Znovunahrání jsem už zkoušel, nepomohlo, dokonce jsem z colorada vymazal vše, co se dalo (GPX s projetými trasami, POI, TXT soubor s objevenými kešemi) a nic nepomohlo. Zkusím tvůj postup, vypadá nadějně :-)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama