Colorado nezobrazuje cache!
Publikováno 08 červen 2008 - 13:17
Publikováno 16 červen 2008 - 9:02
Publikováno 16 červen 2008 - 9:18
Používám jen gpx vrácené z Pocket Query a Kolouš s tím nemá žádné problémy, ale jestli chceš tak to pošli a vyzkouším to.Medcin napsal/a:
Když sem dám večer gpx, najde se někdo s Coloradem, kdo by zkusil naimportovat a oznámil výsledek?
Publikováno 16 červen 2008 - 22:16
caches.zip
M2lo by to být 705 cache tradicionál a multi. Tak to zkuste.
Dík
Publikováno 16 červen 2008 - 22:31
Publikováno 17 červen 2008 - 5:44
Také pozor na mapy a GPX listingy na SD kartě - ty se bohužel pak načítají znovu při každém startu. Lepší je tato data sypat přímo na interní disk (pokud se to tam vejde)
Medcin napsal/a:
Jako další indicie - zase mě začal zlobit start Colorada po odpojení USB. Zasekne se to na hledání map a musím vyjmout baterky a resetovat.
Publikováno 17 červen 2008 - 5:57
GPX se načetl za 30 sec (v době, kdy Kolouš píše na displej text "loading maps" ) a poté se všechny keše i child waypointy zobrazily, jsou v seznamech, prostě žádný problém.
GPX Obsahuje 705 listingů keší a 579 aditional waypointů.
Medcin napsal/a:
Tak toto vyplodilo ColoradoExport.gsk verse 0,96:
caches.zip
Dík
Publikováno 17 červen 2008 - 6:53
Mion napsal/a:
Také pozor na mapy a GPX listingy na SD kartě - ty se bohužel pak načítají znovu při každém startu. Lepší je tato data sypat přímo na interní disk (pokud se to tam vejde)
Hmm mapy taky? Takze je lepsi je z te 1GB karty ktera ke coloradu byla s predinstalovanou topo vymazat? (po zalohovani samozrejme) Jakou si vlastne vybere kdyz ma jednu na karte a druhou nahranou pres mapsource v pameti? V menu vyber map je topo jen jednou.
Publikováno 17 červen 2008 - 7:13
Caster napsal/a:
Hmm mapy taky?
Publikováno 17 červen 2008 - 7:34
Mion napsal/a:
Vše OK.
GPX se načetl za 30 sec (v době, kdy Kolouš píše na displej text "loading maps" ) a poté se všechny keše i child waypointy zobrazily, jsou v seznamech, prostě žádný problém.
GPX Obsahuje 705 listingů keší a 579 aditional waypointů.
Medcin napsal/a:
Tak toto vyplodilo ColoradoExport.gsk verse 0,96:
caches.zip
Dík
Aha - tady bude pes zakopany - 30s jsem nikdy nevydržel a po 10 jsem vyndaval baterky.
Publikováno 17 červen 2008 - 11:44
Publikováno 26 červen 2008 - 12:05
Publikováno 01 červenec 2008 - 9:05
Medcin napsal/a:
Colorado přestalo zobrazovat cache. Poté, co je naimportuju z GSAK tak mi hlásí No Matches Found!. Přesto GPX soubor tam je a i ColoradoMAnager makro říká, že tam nějaké cache jsou.
Setkali jste se s tím někdy?
jinak FW 2.51
Tak mně včera taky Colorado přestalo zobrazovat keše,při stahování z PC mně to píše,že bylo staženo,v seznamu keší ho vidím pod kódem ,a le když zapnu přístroj, dám Schránky s poklady nebo Trasové body,tak se mi tam nezobrazuje,na mapě taky není vidět.Když zkusím znovu nahrát z GC.com,nahlásí mně to,že keška již existuje,dám znovu stáhnout,ale výsledek stejný:-( . Zkoušel jsem znovu nainstalovat verzi 2.51 ,ale nepomáhá...nevíéte někdo co s tím?Díky!
Publikováno 01 červenec 2008 - 9:26
Problém může být v tom, že colorado zobrazí pouze cca 120 gpx souborů jednotlivých keší. Proto je vhodné použít program, který stáhne více keší do jednoho gpx souboru napříkla freewarové MoZiGo na které je zde forum.Vitásek napsal/a:
Medcin napsal/a:
Colorado přestalo zobrazovat cache. Poté, co je naimportuju z GSAK tak mi hlásí No Matches Found!. Přesto GPX soubor tam je a i ColoradoMAnager makro říká, že tam nějaké cache jsou.
jinak FW 2.51
Tak mně včera taky Colorado přestalo zobrazovat keše,při stahování z PC mně to píše,že bylo staženo,v seznamu keší ho vidím pod kódem ,a le když zapnu přístroj, dám Schránky s poklady nebo Trasové body,tak se mi tam nezobrazuje,na mapě taky není vidět.Když zkusím znovu nahrát z GC.com,nahlásí mně to,že keška již existuje,dám znovu stáhnout,ale výsledek stejný:-( . Zkoušel jsem znovu nainstalovat verzi 2.51 ,ale nepomáhá...nevíéte někdo co s tím?Díky!
Publikováno 01 červenec 2008 - 9:50
Publikováno 01 červenec 2008 - 10:42
1. Pokud používáš i GPX s child waypointy keší (generovat jej umí např. GSAK, v PQ chodí zvlášť), tak nejprve smaž všechny waypointy přímo přes menu Colorada přes waypoint manager - správce bodů. (jiná cesta neexistuje)
2. připoj Colorado k PC
3. přejmenuj na Coloradu přípony GPX již existujících souborů s kešemi třeba na GPY - tím soubory deaktivuješ.
4. odpoj a restartuj Colorado - geocache zmizí.
5. Připoj colorado opět k PC a změn přípony zpět z GPY na GPX, odpoj colorado na restartuj
6. GPX soubory by se měly znovu správně načíst, včetně přenosu aditional bodů do waypointů .
Akdas napsal/a:
.. najednou zmizely kešky z toho druhýho GPX souboru, ty z okolí bydliště se zobrazovaly pořád. Soubor tam samozřejmě byl stále nahraný. Firmware mám betu 2.51. Jestli má někdo dobrý nápad co s tím, budu potěšen.
Publikováno 01 červenec 2008 - 11:14
Petr1868 napsal/a:
Problém může být v tom, že colorado zobrazí pouze cca 120 gpx souborů jednotlivých keší. Proto je vhodné použít program, který stáhne více keší do jednoho gpx souboru napříkla freewarové MoZiGo na které je zde forum.Vitásek napsal/a:
Medcin napsal/a:
jinak FW 2.51
Díky,v tom to asi bude !
Publikováno 01 červenec 2008 - 11:27
Mion napsal/a:
Co zkusit nahrát znovu?
1. Pokud používáš ...
Akdas napsal/a:
.. najednou zmizely kešky z toho druhýho GPX souboru, ty z okolí bydliště se zobrazovaly pořád. Soubor tam samozřejmě byl stále nahraný. Firmware mám betu 2.51. Jestli má někdo dobrý nápad co s tím, budu potěšen.
Díky za dobré postřehy, ještě dnes vyzkouším. Ty child waipointy jsem do Colorada nikdy nedával, mohu zkusit tak i tak. Znovunahrání jsem už zkoušel, nepomohlo, dokonce jsem z colorada vymazal vše, co se dalo (GPX s projetými trasami, POI, TXT soubor s objevenými kešemi) a nic nepomohlo. Zkusím tvůj postup, vypadá nadějně :-)
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů