Zákaz kešky
Publikováno 06 červenec 2008 - 19:41

Publikováno 06 červenec 2008 - 20:11
svatej_patejl napsal/a:
... Sám mám zkušenost s párkem chytráků, kteří si mysleli, že můžou vlézt všude. A bolelo je to.
Tak tohle je jediné skutečné riziko, pokud by se tam ovšem našel někdo stejného ražení... Jinak naprostá pohoda a všem mohu odlov jen doporučit.
Publikováno 06 červenec 2008 - 20:19
ProKesTom napsal/a:
A příště bude mysterka: "Ukradni auto", nebo "Zastřel svého politika"?
To fakt chcete kešky navádějící k jednání v rozporu se zákonem?
Taky to můžeš brát jinak - jako jistou protes kešku, která se snaží ukázat krásná místa, jež jsou lidem upřena vojenským záborem. Krásná krajina opředená legendami, která jsou zapovězena a možná se brzy uzavřou mnohem víc, namísto aby se stala novým NP:(
Mimochodem si zkus představit cache "Trokavec" či "Peaceland" - jak dlouho by asi neprůstupný plot z ostnatého drátu odolal nájezdu FTF hunterů

Na českého trempíka nebo cachera si nikdo nepřijde, což je imho krásné.
Publikováno 06 červenec 2008 - 20:44
Publikováno 06 červenec 2008 - 21:11
zlobr napsal/a:
svatej_patejl napsal/a:
... Sám mám zkušenost s párkem chytráků, kteří si mysleli, že můžou vlézt všude. A bolelo je to.
Tak tohle je jediné skutečné riziko, pokud by se tam ovšem našel někdo stejného ražení... Jinak naprostá pohoda a všem mohu odlov jen doporučit.
Hele Zlobr...
popíšu ti to, nejsem magor a lidi nemám potřebu mlátit.
I vojáci cvičí přes víkend, naším úkolem byla ochrana stanoviště. Přišli dva chytráci v civilu, že projdou kolem a podobně. Nejdřív jsme je vyzvali, aby opustili prostor, pak začali z dálky pořvávat a zkusili proběhnout dovnitř jako že se nebojí. Došlo na chmaty a hmaty(jak říkají policajti). Protože cvičíme s reálnýma protivníkama (třeba převlečenejma v civilu), ošetřili jsme trempíky všema postupama pro zajatce a to se jim dost nelíbilo, to mi věř.
Že to nejsou "naši" diverzanti jsme zjistili až po třech hodinkách než se vysvětlilo, že nás opravdu neměl nikdo zkoušet zrovna v sobotu.
A teď si odmysli ty blbosti o vygumavanejch palicích a řekni mi, co by se jim stalo, kdyby respektovali zákaz vstupu. Mji lidi totiž neporušili naprosto žádný pravidlo, chovali se podle standartních postupů. Právě kvůli tomu jsem proti zakládání keší ve vojenských újezdech.
Publikováno 06 červenec 2008 - 21:37
Publikováno 07 červenec 2008 - 5:01
svatej_patejl napsal/a:
zlobr napsal/a:
svatej_patejl napsal/a:
Hele Zlobr...
popíšu ti to, nejsem magor a lidi nemám potřebu mlátit.
I vojáci cvičí přes víkend, naším úkolem byla ochrana ......
Jasně, promiň. Jen mě to dost vyděsilo, nejsem žádný hrdina

Publikováno 07 červenec 2008 - 6:32
Zanechme debat zda ano či ne, nějak se vytratila původní otázka a nenašel jsem zatím ani tu odpověď...Pajaa napsal/a:
Já se chtěl zeptat na to, zda reviewer může sám od sebe zakázat keš, která je na místě odporujícímu pravidlům GC...

Jinak na vojně jsem byl u průzkumu a často působil na podobných stanovištích nebo přímo v terénu poblíž dopadové plochy. Ano, přes pozorovatelny se střílí a lítá munice. Pozorovatelny jsou právě v dráze střelby, jelikož je to nejbezpečnější místo - teoreticky. Většinou se střelci netrefí do strany nebo jsou delší, být kratší je vyjímečný. Ano, občas něco padlo poblíž stanoviště, a ostrou (redukovanou) se střílelo tak jednou ročně, ale i dopad betonové hlavice stojí za to

Publikováno 07 červenec 2008 - 7:07
Já to asi nechápu. To je takový problém dát kešku někam kde bude bez problémů přístupná, a do listingu napsat že na těch a těch souřadnicích je úžasný výhled na dopadovou plochu? Vždyť ani klasické kešky u hradů a zámků nebývají přímo v "hradní věži" nebo "modrém salónku" ... Nikde přece není psáno, že tradicionálka musí být přímo uprostřed místa kterého se týká. To jako až budu zakládat cache "mostecké doly", tak musím plácnout keš přímo k rypadlu, jinak si to nikdo neužije?CIRA napsal/a:
Tak vam panove dekuji, ze prijdeme o tak krasnou kesku.:@
Z keše umístěné mimo zakázaný prostor by mohl mít navíc dvojnásobnou radost i Leroj, protože by měl jistotu že kdo si nepřečte listing, ten přijde o výhled z pozorovatelny.
BTW: moc se mi líbí vyjádření typu "vždycky se tu střílelo jen cvičnou municí", "každé léto jsou tu mraky houbařů", apod. Díky. Teď už vím, že zatímco obtížnost terénu (sráz, skály, voda ...) umím bez problémů posoudit sám, tak u vojenské střelnice s několika zákazy mi stačí podívat se jestli je tam kromě mě i někdo jiný -- a když jo, JE TO BEZPEČNÉ! Juch!
Publikováno 07 červenec 2008 - 7:11
Publikováno 07 červenec 2008 - 7:12
Kolega co byl na vojně u dělostřelců popisoval jak stříleli přes kopec a tu pozorovatelnu na horizontu trefili...sobikovi napsal/a:
Pozorovatelny jsou právě v dráze střelby, jelikož je to nejbezpečnější místo - teoreticky. Většinou se střelci netrefí do strany nebo jsou delší, být kratší je vyjímečný. Ano, občas něco padlo poblíž stanoviště, a ostrou (redukovanou) se střílelo tak jednou ročně, ale i dopad betonové hlavice stojí za to
Publikováno 07 červenec 2008 - 7:28
Publikováno 07 červenec 2008 - 11:16
Aviatik napsal/a:
Kolega co byl na vojně u dělostřelců popisoval jak stříleli přes kopec a tu pozorovatelnu na horizontu trefili...

Publikováno 09 červenec 2008 - 17:13

Publikováno 09 červenec 2008 - 20:47
Publikováno 09 červenec 2008 - 21:08

Publikováno 09 červenec 2008 - 21:47
tomasgn napsal/a:
kdo si mysli, ze se tam nesmi chodit, chodit tam nemusi.
kdo chce, muze si zaridit povoleni ke vstupu.
pokud by tu kes z gc.com vykousali, primlouvam se za presun na opencaching.
ja se na to misto velmi rad po letech opet podivam, pokud zadari. mozna to taky bude posledni prilezitost k prochazce v krasnych brdskych lesich, nez se tam zacnou roztahovat gringos.
Kdo tam chce lézt načerno ať tam leze načerno a nese si všechny případné následky ale ať tam nejsou lidé lákáni kvůli cachi. Poslední co geocaching potřebuje je pověst pololegální nebo ilegální zábavy. (ano, dá se tam dostat i legálně ale kolik lidí se asi bude předem zajímat o to jestli je nějaké povolení potřeba a kolik jich asi vleze do zakázaného prostoru bez povolení "když už jsme sem takovou dálku jeli")
Publikováno 10 červenec 2008 - 11:04

Publikováno 20 srpen 2008 - 22:14
Publikováno 21 srpen 2008 - 5:41
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů