Včera jsem dělal čistku v mapách (ano, příprava na nové Topo) a koupil jsem 2GB SD kartu (SanDisk), abych nemusel řešit problémy s místem v Coloradu. Vyberu mapy, nechám je nahrát do přístroje: kompilace, nahrávání a pád. Přesnou chybovou hlášku si nepamatuji (ráno jsem ji nestihl přepsat), ale něco o chybějícím jazykovém ID souboru. Windows jen dodají, že zápis se zpožděním se nezdařil. Opakování celého postupu a stejná chyba. I potřetí.
IMG s mapami má něco okolo půl giga (čili je v limitu FAT).
Dnes jsem v práci zkoušel vygenerovaný IMG ručně nahrát přes Coloradu na kartu. Do cirka 66MB je vše ok, pak se kopírování drasticky zpomalí, až přibližně u 216MB spadne. Disk se jakoby odpojí a zase připojí. Nakonec jsem si půjčil čtečku, připojil připojil kartu napřímo (bez Colorada) a všechno fičí jak má...
FW 2.51b
Setkal se s tím už někdo? Používáte vůbec kartu nebo vám stačí vnitřní paměť?
Colorado - mapy na karte
Vytvořeno od
les-coccinelles
, čec 18 2008 9:17
5 odpovědí na toto téma
Publikováno 18 červenec 2008 - 9:17
Publikováno 18 červenec 2008 - 9:23
Mám 4GB Kingston SDHC a včera jsem se setkal se stejným problémem. Vyřešilo to až nahrání map přes novější čtečku. Se čtením té SD Colorádo problém nemá.
Publikováno 18 červenec 2008 - 9:42
Colorado ma vubec s karoama nejaky problemy :/ I s kartou s predinstalovanou TOPO mapou kterou k tomu davaj (tusim ze Kingston microSD s adapterem do full slotu), proste se obcas rozhodne a nepodari se ho zapnout (nekde u "Loading maps" se vypne) dokud se karta nevynda. A nejaky problemy jsou zminovany i na colorado wiki issues list.
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet
Publikováno 18 červenec 2008 - 13:33
Vidim ze mas podobne problemy je to tak nekdy proste mapy z karty nenacte a nedej buh ze budes mit na karte i v pristroji stejnou mapu sice to nabehne a jede ale jak da clovek hledat okamzitej reset
Publikováno 24 červenec 2008 - 0:47
No, právě jsem nějakou dobu zápasil s podobným problémem. Nová Topo CZ v2 se mi kopírováním přes Kolouše na kartu sekala, tak jsem jí pak nahrál čtečkou na 1GB zformátěnej SanDisk bez problému. Ale když jsem se snažil náhrát stejnou mapu kabelem přímo do Kolouše, nešlo to, zase pořád I/O chyba vypínání. Trochu jsem podezříval i tu odněkud sebranou mapu, a taky jsem si pro jistotu nahrál 2.60 fw, i když jsem doteď žádnej takovej problém s updatem map neměl. To mi ale stejně nepomohlo. Pořád mi to tak po 45% uploadu u 200MB mapy padalo.
Až teď, když jsem zapojil v PC kabel do jinýho USB portu, tak teprve tohle pomohlo. Kabel je novej, porty zas tak často nepoužívám, tak nevím, kde byla chyba. Ale je to aspoň poučení pro příště.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů