Přejít na obsah


Fotka

Funkční HGC Porter pro WM smartphone


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 saironcz

saironcz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2008 - 19:58

Jelikož neexistuje obdoba HGC Porteru pro Windows Mobile smartphone, rozhodl jsem se, že využiji svých znalostí C# a také se angažuji ve vývoji aplikací pro geocaching. Nejdříve jsem napsal autorovi HGC Porteru, zda by mi neposkytl know-how nebo zdrojové kódy své aplikace, ale po chvilce s Googlem jsem zjistil, že to není žádná raketová věda a stačí přesměrovat data z COM portu do streamu na určitém portu.
Výsledek zatím není zveřejnitelný, jelikož vypadá příšerně, ale během několika málo hodin až dnů by mohla světlo světa spatřit první verze, vzhledem k charakteru aplikace i finální :) Požadavky by byly stejné, jako u HGC Porteru, tedy Esmertec Jeodek a .NET framework 2.0 a vyšší. První jmenované je ke stažení na 4pda.ru, druhé musíte buď v mobilu mít nebo doinstalovat z webu MS. Pokud ale máte WM2003SE, nepomůže ani svěcená voda.
To je prozatím vše, opět se ozvu, až z mojí dílny vyleze funkční verze Porteru.
  • 0

#2 jendazmelnika

jendazmelnika

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2008 - 14:03

Už se moc těším a držím ti palce ;-)
  • 0

#3 saironcz

saironcz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2008 - 16:20

Tak sice to ještě není úplně ono a pár věcí bude chtít dodělat, ale už jsem to dostal do takového stádia, že se nebudu stydět to pustit do světa :)
Prozatím aplikace funguje bezproblémově jen s jistou verzí Esmertec Jeodek emulátoru, kterou jsem sehnal na 4pda.ru. Stáhnout si ji můžete z mého mirroru. Pro správnou funkčnost propojení Porteru s emulátorem je zároveň nutné emulátor nainstalovat na paměťovou kartu.

Instalační postup:
(předpokladem je již nainstalovaný JAVA emulátor, v něm nainstalovaný Handy Geocaching, a telefon spárovaný s GPS)

1) Stáhneme CAB soubor s Porterem, nahrajeme ho do zařízení a spustíme. Odklikáme tradiční instalaci, program je možné nainstalovat do zařízení i na paměťovou kartu.

2) Ve Start menu spustíme HGC Porter SP.

3) Nastavíme port, na kterém máme připojený GPS modul, a baud rate. V drtivé většíně případů můžeme nechat výchozích 9600. V případě, že máte nainstalovaný emulátor na paměťové kartě, můžeme nastavit i hodnotu midlet. Pokud byl HGC nainstalován jako první aplikace do emulátoru, necháme nulu. Je možné vyhledat správnou hodnotu hrubou silou, popřípadě se podívat do složky appdb ve složce s emulátorem a číslo zjistit například ze souboru selector.utf (s0_ -> 0, s1_ -> 1 atd...) nebo logicky logicky odvodit ze souborů v této složce. Poté můžeme v menu More... vybrat Run HGC. V opačném případě klikneme na Start a emulátor a midlet spustíme ručně.
Vložený obrázek

4) V úvodním menu HGC vybereme "PDA GPS".
Vložený obrázek

5) Povolíme Net access kliknutím na Yes.
Vložený obrázek

6) Vybereme "Yes, but ask me next session." (V opačném případě nás bude otravovat hromada hlášek při každém připojování k http.)
Vložený obrázek

7) V Další funkce - GPS Signál zkontrolujeme funkčnost GPS.
Vložený obrázek

Poznámka: popisky u tlačítek jsou v emulátoru trochu zmatečné a občas se něco špatně vykreslí, nicméně nenarazil jsem na chyby, které by významně ovlivňovaly funkčnost.

Veškeré problémy a žádosti na změnu pište do tohoto threadu.
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama