Přejít na obsah


Fotka

Chyba mapy a GPS pri castecnem resetu.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
Žádné odpovědi

#1 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 075 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2008 - 9:23

Jel jsem si tuhle na kole v poklidu okolo radru v Brdech a pekne si drncam a najednou se koukam, ze na mne GPS mluvi anglicky a smazala mi texty v mape. Normalne tam mam nastavenu presnost GPS a vzdalenost do pristiho cile. Tak jsem zastavil a zjistil jsem, ze se GPS zresetovala, Tak jsem nastavil cestinu, NiMh akumulatory a spoustu dalsiho a vyrazil dal. Vse dal fungovalo jak ma. Doma jsem pak GPS vypnul a druhy den zapnul a byla cista jak lilie. Zas na mne mluvila anglicky a neznala ani jeden waypoint, zaznam trasy zmizel ( a to jsem o nej zrovna tak stal ), jen mapy zustaly. Tak jsem zas vse nastavil, dohral body a vse bylo OK, tak jsem to pustil z hlavy.
Po tydnu jsem zas byl na lovu okolo jihoceskych rybniku a koukam, ze tam nemam jeden docela velky rybnik a dalsi taky ne a dalsi zas jo, tak si rikam, zas chyba mapy a jedu dal. Az vecer ve vlaku jsem si vsiml, ze jedu hustym lesem a mapa rika ze tu les neni, tak jsem zacal zkoumat mapu, a vidim, ze nevidim ani jeden les. Tak jsem GPS vypnul a zas zapnul a lesy jse zas videl ale zas mi nekdo sezral vsechnu vodu, zbyla po ni jen bila mista (po modre ani pamatka). Tak jsem ji zas vypnul a zapnul a zadna zmena. Tak jsem pak doma udelal tvrdy reset a uz zas vse bezi jak ma.
Kdyz o tom tak premyslim, tak asi jsem pri tom drncani na chvili doslo k malemu odskoceni baterky, nebo pametove karty a doslo k nejakemu castecnemu resetu a castecnemu prepsani registru v GPS.
Tak pozor, pokud jste se s necim setkali nebo setkate, tak resetujte GPS. Sice prijdete o data, ale GPS bude pracovat tak jak ma.
Stalo se mi to Viste Cx a mapou TOPO Czech V1.
  • 0

GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama