Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#481 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1372 příspěvků(y)

Publikováno 26 December 2008 - 19:18

Dnes jsem v Oregonu podruhé pozoroval nějakou chybu exportu do PQ - původně jsem si myslel, že 1970 exportovaných kešek je více, než dokáže Oregon přechroupat, a proto náhodně vyřazuje (při mém nedávném lovu v Libni mi některé keše chyběly), proto jsem upravil parametry filtru. Dnes mi v gps chyběla keška, kterou jsem ručně přidával do výsledku filtru (nebyla ve vyjížděných okresech)...
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#482 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 26 December 2008 - 19:28

...coz je uplne jedno. Oregen proste, stejne jako Colorado, proste neumi schroustat jakekoliv standardni PQ! je to haklive na konkretni veci v listingu (ruzne HTML, co nedokaze zpracovat...), a take neumi zobrazit cele delsi listingy, atd. Nebude problem v tomto?
  • 0

#483 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1372 příspěvků(y)

Publikováno 26 December 2008 - 19:34

To bych řekl že ne. Když je listing delší, tak si ho ten stroj prostě ořeže (většinou zůstane plno povídání, ale vzoreček k souřadnicím je poloviční :@) S keškou, kterou jsem manuálně přidával do vyhledávání se to stalo už podruhé, prvně to byla GCTDDH, dnes¨GCVW7M, ani jedna z nich nemá dlouhý listing
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#484 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 26 December 2008 - 19:43

Ja jsem na podobny problem narazil jiz pred delsi dobou a vyresil jsem ho tak, ze do exportu nedavam zadne WP s nulovymi souradnicemi. Ty delaly problemy do te miry, ze se kese, ktere obsahovaly nejaky WP s lan, lon=0,0 v Oregonu vubec nezobrazily (a nekdy ani ty kesky za ni). Od te doby, co to takto filtruju proed exportem do PQ, jsem nic podobneho nepozoroval.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#485 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 11:06

Dá se nějak v GG2 hledat v listinzích třeba podle klíčového slova? Rád bych si vyfiltroval všechny keše, které mají např. v listingu slovo Praha...
  • 0

#486 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 11:22

sobikovi napsal/a:
Dá se nějak v GG2 hledat v listinzích třeba podle klíčového slova? Rád bych si vyfiltroval všechny keše, které mají např. v listingu slovo Praha...

Neda. Ale uvazuji o teto funkci.
  • 0

#487 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 11:57

HaLuMa napsal/a:

sobikovi napsal/a:

Neda. Ale uvazuji o teto funkci.

Škoda. No myslím, že by to byla docela užitečná fíčura.
  • 0

#488 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 12:48

Aby to bylo co k cemu, je potreba vyrobit fulltext index. Chci tim rict, ze tahle sranda, aby byla co k cemu, tak bude stat zvetseni databaze, a take pomalejsi import.
  • 0

#489 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 12:50

HaLuMa napsal/a:
Aby to bylo co k cemu, je potreba vyrobit fulltext index. Chci tim rict, ze tahle sranda, aby byla co k cemu, tak bude stat zvetseni databaze, a take pomalejsi import.

Listing se někam do GG nahrává, ne? Takže by to mělo být full text prohledávání jedné z položek, ne celé databáze..
  • 0

#490 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 14:19

Nebyl jsi nahodou programator? Ja jen ze bys mel mit predstavu o tom, co obnasi fulltextove vyhledavani... Listingy tvori prevaznou vetsinu objemu databaze. Predstava, jak tuto vetsinu datoveho objemu nacitas a pak prohledavas... to by to vyhledavani bylo opravdu hodne pomale a neefektivni! (krom toho, ze listingy jsou ukladany komprimovane, takze bys jeste musel vsechny ty listingu rozbalit, abys je mohl prohledat. uvedom si, ze fulltext hledani je neco diametralne odlisneho nez hledani v jednoduchem databazovem poli...
  • 0

#491 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 14:53

Nevím, jestli je to chyba či co, ale GG2 nechce importovat My Finds PQ. Z poštovní schránky načte normálně ostatní PQ, ale PQ My Finds nebere. Když soubor stáhnu ručně a rozbalím do adresáře import, pak ji samo natáhne, ale z POP3 schránky ne :-(
  • 0

#492 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 18:30

Ted jsem to schvalne zkusil a normalne se mi to stahlo a naimportovalo. nevidim problem.
  • 0

#493 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 20:35

HaLuMa napsal/a:
Ted jsem to schvalne zkusil a normalne se mi to stahlo a naimportovalo. nevidim problem.

Tak netuším v čem by to mohlo být... GSAK to načetl normálně, GG se podívá do POP3 schránky a tváří se že tam nic není :-(
  • 0

#494 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 20:43

Duvodu muze byt spousty: - spatna konfigurace POP3 uctu (stahovani jen neprectenych dopisu vs. precteny dopis) - geoget poznava dopisy s PQ podle subjectu dopisu. Pokud jej mas z nejakeho duvodu zmeneny (treba preposlana posta, nebo neco takoveho), tak se ti to samo nestahne. - nejaky antispam, ci neco podobneho, modifikoval subject dopisu - A kdovi co jeste... Podstatne je, ze import takoveho souboru funguje bez problemu, a vyhledani a stazeni opravdu originalniho nemodifikovaneho dopisu normalne funguje.
  • 0

#495 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 21:26

HaLuMa napsal/a:
Duvodu muze byt spousty:
- spatna konfigurace POP3 uctu (stahovani jen neprectenych dopisu vs. precteny dopis)

Nastaveno jednotně, tedy pokud je v POP3 schránce standardní PQ a pak PQ s My Finds, GG importuje standardní PQ a My Finds tam zůstane. Je nastaveno na POP3 schránce stahovat všechno a stejně tak v GG... GG indikuje, že je tam 1 soubor, ale nestáhne nic, nic neimportuje.

- geoget poznava dopisy s PQ podle subjectu dopisu. Pokud jej mas z nejakeho duvodu zmeneny (treba preposlana posta, nebo neco takoveho), tak se ti to samo nestahne.

Podle jakého subjektu? My Finds je přeposláno z jiné adresy než ostatní pošta, takže má v subj. přidáno FWD, nicméně zbytek názvu zůstává zachován a tudíž by měl GG vyhodnotit, že např. v subj. je Pocket Queries

- nejaky antispam, ci neco podobneho, modifikoval subject dopisu

Nic takového tam není...

- A kdovi co jeste...

Podstatne je, ze import takoveho souboru funguje bez problemu, a vyhledani a stazeni opravdu originalniho nemodifikovaneho dopisu normalne funguje.

Diky za pomoc..
  • 0

#496 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 22:15

sobikovi napsal/a:
Podle jakého subjektu? My Finds je přeposláno z jiné adresy než ostatní pošta, takže má v subj. přidáno FWD, nicméně zbytek názvu zůstává zachován a tudíž by měl GG vyhodnotit, že např. v subj. je Pocket Queries

Aha, takze nakonec to opravdu neni originalni dopis, ale modifikovany! ;)

Nejak nechapu, proc pri takovemto preposilani mas potrebu tam pridavat to FWD? Preposli to proste bez jakychkoliv uprav! (tedy Bounce...) Takovouto samozrejmou vec neumi snad jen jeden postovni klient na svete - outlook. :D
  • 0

#497 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 22:30

... ale neboj, neco s tim udelam. ;)
  • 0

#498 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1372 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 22:33

sobikovi napsal/a:
Rád bych si vyfiltroval všechny keše, které mají např. v listingu slovo Praha...

Jaké v tom vidíš praktické využití?
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#499 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 22:36

HaLuMa napsal/a:

sobikovi napsal/a:

Aha, takze nakonec to opravdu neni originalni dopis, ale modifikovany! ;)

Nejak nechapu, proc pri takovemto preposilani mas potrebu tam pridavat to FWD? Preposli to proste bez jakychkoliv uprav! (tedy Bounce...) Takovouto samozrejmou vec neumi snad jen jeden postovni klient na svete - outlook. :D

Používám Gmail a ten takovou volbu nemá. Nicméně si myslím, že není správné, že díky tomu, že subj. obsahuje text fwd si s tím GG neporadí. Měl by to asi vybírat podle toho, že subj. obsahuje nějaký text a ne že nějakým textem začíná...
  • 0

#500 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2008 - 22:44

Czecho Cowboy napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Rád bych si vyfiltroval všechny keše, které mají např. v listingu slovo Praha...

Jaké v tom vidíš praktické využití?

Řadu... třeba to, že si nechám vyhledat všechny keše, kde je v listingu modrý, blue, modroočka atd. atd. a udělám si z nich svůj veřejný bookmark "tmavomodrý svět". Nebo chci vědět, na kterých keších byl Czech Cowboy minulý týden... nebo prostě chci vědět keše, kde si píše o Václavu Havlovi a rád bych je navštívil...

... a když už jsme u toho, je škoda, že nejde hledat podle atributů keše.. třeba si vyfiltrovat všechny keše pro vozíčkáře..
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama