Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#641 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 15:33

_Tom napsal/a:
Osobně bych uvítal i to, kdyby jednotlivá makra spolu s těmi jejich inkludovanými soubory mohla být každé ve vlastní složce (nebo třeba několik "příbuzných" maker v jedné). Kdyby se tohle podařilo, mohlo by mít menu stejnou strukturu, jako ty složky...

Nevím, jakého používáš správce souborů, já si v Total Commanderu 7.0 jednotlivé typy souborů barevně odlišil a už se v tom krásně vyznám. Občas vznikne i duha.
  • 0

#642 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 18:00

Archi1 napsal/a:
Ahojky,
Nastavení a stáhování PQ z poštovního účtu Geogetem jsem úspěšně vyřešil,ale mám trochu jiný dotaz. Na ten stejný účet mě chodí i notifikace z GC, umí je Geoget stáhnout a aktualizovat svoji databázi z těchto notifikací nebo je potřeba čas od času aktualizovat některé PQ.

Notifikace pokud vim GG stahovat neumi, a i kdyby tak by z nich ziskal jen minimum udaju. Dovedu si predstavit ze by na zaklade z toho stahl gpx pro danou kes (pokud jsi PQ) nebo html listing, ale to by asi muselo byt v nejake kooperaci s geojarrym :)
Takze je treba aktualizovat PQ, beztak i z duvodu zmen stavajicich cache (disable/enable, archivace, zmeny koordinatu, listingu...)
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#643 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 20:13

HaLuMa napsal/a:
To je divne, to skutecne nevim, jak by se mohlo stat.

Zkus, pro jistotu, v database-tools dat vacuum and reindex, abychom vyloucili nejaky neporadek v databazi.

Zatím jsem to neudělal, ale načetl jsem si PQ do čistého listingu, uložil jako GG seznam a pak načetl ten seznam. Potom se opravdu přidal tag jen ke keším v seznamu. Ale z PQ se to znovu načetlo k jiným keším. Tak fakt nevím....
  • 0

#644 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 20:21

Pockej, ty jsi to predtim nenacital do prazdneho okna? ta volba se jmenuje Add By File, tedy kesky podle toho souboru pridava do stavajiciho seznamu!
  • 0

#645 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 20:31

HaLuMa napsal/a:
Pockej, ty jsi to predtim nenacital do prazdneho okna? ta volba se jmenuje Add By File, tedy kesky podle toho souboru pridava do stavajiciho seznamu!

Samozřejmě, že načítal do prázdného okna... Jenže před tím ze souboru PQ a ted ze seznamu...
  • 0

#646 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 21:33

Jde prosím vás zvětšit cachemapa po kliknutí v Geogetu na tlač. Otevřít CacheMap na webu. Mě se zobrazuje tak na dvě třetiny monitoru. Zatím Geoget studuji a moc se mi zamlouvá. Možná je to tím, že jsem předtím používal Mozigo, ale ten je pro mě moc nepřehledný. Díky
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#647 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 23:40

no ja si ji zvetsil editaci html souboru
...\Data aplikací\geoget\map\mapa.html
abych ji mel pres celej monitor, jinak to nejde.
nijak zvlast sem se s tim nebabral, ale bylo by lepsi pokud by slo, nastavit rozmery v procentech a ne v pixelech, aby se roztahla podle toho jake ma kdo rozliseni
  • 0

#648 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 8:37

ta velikost je tam prave takovato, aby se ta mapa dala dobre tisknout na A4.
  • 0

#649 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 10:21

Ahojky, Je možné nastavit při zobrazení kešky v GeoGetu, aby to zobrzovalo více logo od kačerů po nalezení, aspoň 5. Zkoušel jsem to nastavovat a zobrazovalo to jen 1 max. dva logy. Díky
  • 0

#650 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 10:33

Archi1 napsal/a:
Ahojky,
Je možné nastavit při zobrazení kešky v GeoGetu, aby to zobrzovalo více logo od kačerů po nalezení, aspoň 5. Zkoušel jsem to nastavovat a zobrazovalo to jen 1 max. dva logy. Díky

Ukazuje to to co je v databazi. A s kazdym importem se logy do databaze pridavaji. Abys e tam ale nehromadily, tak v nastaveni geogetu si muzes nastavit pravidla na procistovani. (jako ze ti to ma nechavat tvoje vlastni logy, ze toma nechavat posledni log o enable/disable, presun souradnic,... a kolik poslednich cizich logu tam ma zustat.
  • 0

#651 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 10:35

jo, jinak ale tech pet je tam nastaveny jako default. takze je dost mozne, ze jsi importoval ze zdroje, kde tech vic logu proste nebylo.
  • 0

#652 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 17:49

Vytvořil jsem si několik tras a po převedení mě to v geogetu vygenerovalo kešky podél trasy jak jsem potřeboval. Teď bych potřeboval nějaké trasy umáznout, ale nejde to. Přetahuji to z pravého do levého okna a obráceně, vymazal jsem trasy z datového adresáře, ale na kartě i po restartu ty trasy jsou tam stále nebo alespoň jejich názvy. Prosím o radu jak je dostat pryč z pravého okna na kartě Route. A na co je tlačítko Sub? Podle mě je to odečíst,ale nevím. Zkoušel jsem co se stane, ale nedělo se nic.
  • 0

#653 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 17:56

Z prave casti okna se do dava pryc sipkou smerem vlevo.
  • 0

#654 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 684 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 18:00

HaLuMa napsal/a:
Z prave casti okna se do dava pryc sipkou smerem vlevo.

To udělám z levého okna to zmizí ,ale zůstává trasa nebo její název stále v v pravém okně.
  • 0

#655 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 20:41

Nejak se mi v exportu nezobrazuje makro pro GPXBeeline, i kdyz se ve slozce Data aplikaci pro Geoget je potrebny soubor gpxbeeline.gge.pas nachazi. Je to jen u me nebo to je taky u vas?
  • 0

#656 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 20:49

patrne je v tom makru nejaka syntakticka chyba. Posledni verze geogetu maji aktualizovany skriptovaci engine, ktery je trosku prisnejsi na formalni spravnost zdrojoveho kodu makra.
  • 0

#657 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 23:15

Pitrus napsal/a:
Nejak se mi v exportu nezobrazuje makro pro GPXBeeline, i kdyz se ve slozce Data aplikaci pro Geoget je potrebny soubor gpxbeeline.gge.pas nachazi. Je to jen u me nebo to je taky u vas?

stahni si novou verzi: http://mikrom.cz/ind...hp?docs&file=78
  • 0

#658 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 10:57

1. odstranil jsem pro přehlednost všechna makra s výjimkou gpxsimple.gge.pas 2. Zkontroloval jsem jeho správnost - je OK 3. makro přesto není v seznamu ani na liště 4. Kde je chyba?
  • 0

#659 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 11:33

_Tom napsal/a:
1. odstranil jsem pro přehlednost všechna makra s výjimkou gpxsimple.gge.pas
2. Zkontroloval jsem jeho správnost - je OK
3. makro přesto není v seznamu ani na liště
4. Kde je chyba?

toto makro melo v sobe chybu, diky ktere se v osllednich dvou verzich geogetu neprelozi. Nicmene v uplne posledni verzi geogetu byla distribuovana opravena verze tohoto makra.

Ta se ti tam ale nedostala, protoze jsi ta opravena makra bud nenainstaloval, nebo v distdata nebo v datovem adresari mas u tohoto makra nastaveny read-only atribut, takze se ti nedokazalo makro aktualizovat. (A nebo mas u toho souboru nastavene prilis nove datum)
  • 0

#660 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 658 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 11:42

HaLuMa napsal/a:

_Tom napsal/a:
1. odstranil jsem pro přehlednost všechna makra s výjimkou gpxsimple.gge.pas
2. Zkontroloval jsem jeho správnost - je OK
3. makro přesto není v seznamu ani na liště
4. Kde je chyba?

toto makro melo v sobe chybu, diky ktere se v osllednich dvou verzich geogetu neprelozi. Nicmene v uplne posledni verzi geogetu byla distribuovana opravena verze tohoto makra.

Ta se ti tam ale nedostala, protoze jsi ta opravena makra bud nenainstaloval, nebo v distdata nebo v datovem adresari mas u tohoto makra nastaveny read-only atribut, takze se ti nedokazalo makro aktualizovat. (A nebo mas u toho souboru nastavene prilis nove datum)

Takže pokud ta makra smažu z data i distdata a nainstaluju GG znovu, bude to OK?

Edit: nechal jsem si jen makra, která fungují, ostatní šla pryč, pak jsem (znovu)stáhl poslední GG, nainstaloval (všechny volby instalace zatržené) a situace je stejná. Ani simple gpx, ani pq gpx tam nemám, přestože se soubory s makry ve složkách data i distdata objevily. Soubory mají datum 28.12.2008
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama