Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#681 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 12:49

vyřešeno.... dělal to jinej program kterej má zřejmně špatně ošetřenou práci s Clipboardem !!
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#682 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 13:41

ještě mám potíž s tím, že to někdy udělá 1286/1287 keší to jest na poslední se to sekne a není z toho jiná cesta než vypnout !! ale není to vždy.... doplňuji když promáznu tág hodnocení načte se to vždycky OK když už tam něco je občas se to sekne !!
  • 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#683 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 753 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 13:57

DrakMrak napsal/a:
ještě mám potíž s tím, že to někdy udělá 1286/1287 keší to jest na poslední se to sekne a není z toho jiná cesta než vypnout !!
ale není to vždy....

doplňuji když promáznu tág hodnocení načte se to vždycky OK
když už tam něco je občas se to sekne !!

Mne to ted dela pravidelne. Dokonce to probehlo tak, ze kdyz jsem ten tag zanmka "zalozil" po promazani, nacetly se zanmky u kesi ktere jsou hodnocene. Oznamkoval jsem svoje.. nahral je...

Ted jsem to pustil znova, oznamkovani dle hodnot.. a zustaly znamky jen u mnou hodnocenych (mych nalezu), ostatni znamky "zimzely", a pri znovu nacteni se to sekne pri posledni kesce, nic se neprovede.
  • 0

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon

#684 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 15:46

možná promohlo udělat pořádek v DB trochu toho pročištěníčka zatím to běhá ..... jinak sem upravil vzhled toho výstupu do tágu hodnocení tak na to jukněte pro chvilku to stačit bude :-)
úprava importu hodnocení
  • 0

#685 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 753 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 15:51

DrakMrak napsal/a:
možná promohlo udělat pořádek v DB trochu toho pročištěníčka zatím to běhá ..... jinak sem upravil vzhled toho výstupu do tágu hodnocení tak na to jukněte pro chvilku to stačit bude :-)
úprava importu hodnocení

Cos presne provedl...?
Ja dal vsechny nastroje na udrzbu DB ... mimo toho rot13 hints ... restartnul GG... ale stejne to nejde.
  • 0

Garmin Oregon 550 + OSM mapy // iPhone 4 + Geocaching / Alcatel OneTouch 997D Ultra + Geocaching + Locus Pro // ThinkPad R61i + GeoGet // nohy / MHD / Ford C-Max / Trek Fuel EX / koloběžka Bizon

#686 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 16:00

jen Vacuum a reindexaci a sklidnilo se to aspoň zatím a taky zrychlilo
  • 0

#687 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 753 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 16:28

DrakMrak napsal/a:
jen Vacuum a reindexaci a sklidnilo se to aspoň zatím a taky zrychlilo

Tak to u mne nepomohlo.. No, uvidime, zkusim poresit.
  • 0

#688 javla

javla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 17:24

Koukal jsem se na jeden Ostravský event a koukám (praštilo mě to) - šipka ukazuje 300km, ale vlevo místo vpravo. Výchozí souřadnice jsou v Hořovicích a mám je správně !!!! Tak jsem to trochu zkoumal - nastavil jsem jako výchozí jednu z Ostravských kešek, seřadil kešky podle vzdálenosti a přepnul výchozí souřadnici na domácí a Ejhle - některé ukazují cca 300 km vpravo (tedy správně), ale některé vlevo (přesně na opačnou stranu). A to je dost divné ;o) Když ale přepnu výchozí souřadnice na Kralupy nad Vltavou, jsou šipky všechny správně. Že by byl problém při úhlu blížícím se nule ? :D
  • 0
Jana a Vlasta (JaVla) (PDA FS Loox N560)

#689 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 18:35

uhel blizici-se nule? Uhel mezi cim? Muzes mi poslat nejaky konkretni priklad, tedy jake souradnice mas nastavene jako referencni a k tomu nejakou tu konkretni kesku, u ktere se to ukazuje spatne? Dik.
  • 0

#690 javla

javla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 22:41

HaLuMa napsal/a:
uhel blizici-se nule? Uhel mezi cim? Muzes mi poslat nejaky konkretni priklad, tedy jake souradnice mas nastavene jako referencni a k tomu nejakou tu konkretni kesku, u ktere se to ukazuje spatne? Dik.

Vzpomeň na matematiku - základní škola, jednotková kružnice, sinova a kosinova věta ;o) 0 - 90 - 180 - 270

Prostě keška ve směru na východ je při proložení mapy jednotkovou kružnicí v úhlu nula od výchozí souřadnice.
  • 0
Jana a Vlasta (JaVla) (PDA FS Loox N560)

#691 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 23:08

Jasne, takze ne 0, ale kurs 90 stupnu... ;)
  • 0

#692 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 09 January 2009 - 23:14

nicmene se mi to nedari nasimulovat... sipecky poslouchaji jak maji... potrebuji skutecne konkretni priklad!
  • 0

#693 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 9:30

Jen malý dotaz... nešlo by ty šipečky nějak zrušit? Resp. ten sloupec rozdělit na dva a mít to i v nastavení jako dvě fíčury. Jednak vzdálenost a jednak směr. Zbytečně to zabírá prostor na obrazovce a tak nějak to překáží.. A jeden sloupec obsahující 2 údaje (stejně jako hodnocení keše) není zrovna nejpřehlednější záležitost.
  • 0

#694 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 10:02

Me to naopak prehledne prijde a zabira to takto mene mista nez kdyby to bylo rozdelene.
  • 0

#695 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 12:42

HaLuMa napsal/a:
Me to naopak prehledne prijde a zabira to takto mene mista nez kdyby to bylo rozdelene.

A jak si dám vyhledat keše na SSZ od mých Home?
  • 0

#696 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 12:52

no tak, že na klikneš na setřídění na hlavičku toho sloupce a třídí se to na jeden klik podle vzdálenosti tak pak onak a pak podle šipek tak a pak onak potřebuješ čtyři kliky na různý třídění.... nicméně to mě zrovna taky štve protože nejčastěji to třídím podle vzdálenosti a ty šipky v tom dělají hokej
  • 0

#697 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7934 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 12:55

DrakMrak napsal/a:
no tak, že na klikneš na setřídění na hlavičku toho sloupce a třídí se to na jeden klik podle vzdálenosti tak pak onak a pak podle šipek tak a pak onak potřebuješ čtyři kliky na různý třídění....

nicméně to mě zrovna taky štve protože nejčastěji to třídím podle vzdálenosti a ty šipky v tom dělají hokej

No právě. Mám dojem, že třídění podle vzdálenosti od Home je nejčastější, jaké se používá a proto nechápu, proč jednak není default (nebo proč si nemůžu nikde nastavit default třídění - nebo proč si to třeba nepamatuje poslední třídění) a proč musím 4x klikat :@ Ale je to asi 100% správně podle databázového systému...
  • 0

#698 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 13:09

no je to věc vývoje já bych to taky zrovna bral jako celkem důležitý podmět... pokud HaLuMa nerozdělí ty dvě hodnoty tak je to databázově správně pokud rozdělí je to pak jednoduchý... že to pak bude zabírat víc místa je bohužel taky pravda každej sloupeček si urve režii :-) prostě babo raď.... osobně sem pro oddělení i za cenu režie - režii tohoto typu doženu jinde :-)
  • 0

#699 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 13:18

sobikovi napsal/a:
No právě. Mám dojem, že třídění podle vzdálenosti od Home je nejčastější, jaké se používá a proto nechápu, proč jednak není default (nebo proč si nemůžu nikde nastavit default třídění - nebo proč si to třeba nepamatuje poslední třídění) a proč musím 4x klikat :@ Ale je to asi 100% správně podle databázového systému...

Je to tak proto, protoze mi to tak vyhovuje. Pokud chces, aby to bylo jinak, muzes o to slusne pozadat (coz tvoje fnukani okorenene zcestnymi poznamkami nesplnuje ani nahodou!), a ja, az budu mit nekdy naladu, tak s tim neco treba provedu.

Koukam, ze kritizovat umi kazdy, ale respektovat volny cas druhych uz nikdo. Co delate pro druhe vy, ve svem volnem case? Asi by vas taky nebavilo porad jen poslouchat, ze to pro ty druhe, zdarma, delate blbe, ze?
  • 0

#700 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 10 January 2009 - 13:21

DrakMrak napsal/a:
no je to věc vývoje já bych to taky zrovna bral jako celkem důležitý podmět... pokud HaLuMa nerozdělí ty dvě hodnoty tak je to databázově správně pokud rozdělí je to pak jednoduchý...
že to pak bude zabírat víc místa je bohužel taky pravda každej sloupeček si urve režii :-) prostě babo raď....

osobně sem pro oddělení i za cenu režie - režii tohoto typu doženu jinde :-)

S databazi tohle preci vubec nijak nesouvisi. Nic takoveho, jako vzdalenost a smer v databazi pochopitelne vubec neni.

Rozdeleni technicky mozne je, ale je to proste prace, kterou nekdo musi udelat... takze az bude cas, mohu se na to mrknout.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama