Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#701 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 14:45

:-) to není povel :-) já sem jen vyjádřil svůj pocit když klikám na vzdálenost ale osobně už jsem si zvykl, že to je na čtyřklik :-D jen mi to přijde nepraktický zrovna u nejvyužívanějšího třídění... no nevím jestli to souvisí s DB nevidím do toho jak t máš udělaný to je fakt a chápu, že to děláš ve volných chvílích takže to ber jen jako pocitovku s kterou by se moho něco udělat... howgh
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#702 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 14:55

víš co mi ještě vadí a to je možná víc na zamyšlení... sem nakliknutej na nějaký keši (označenej řádek) a dám třídění kliknutím na nějakou hlavičku sloupce... setřídí se to ale já zůstanu stát na nakliklé keši a začátek je převážně někde nahoře v nedohlednu... a musím si tam odrolovat ... nebylo by lepší kdyby to skočilo vždy nahoru v tabulce na první řádek daného třídění to je podle mně cílem třídění začít od začátku (obvykle nepotřebuju vědět kde mi daná keš visí v daném třídění)... je to taková fičurovina ale myslím pro třídění praktická ale jinak sem spokojenej uživatel i se čtyřkliky :-D zkoušel jsem některé konkurenční prográmky a vrátil jsem se z5 k GG2 pro mně je to dobrej program howgh a hlavně už to s ním umím
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#703 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 15:02

Ja si naopak myslim, ze je moc dobre, ze ti kurzor zustane porad na te kesi, kde byl. Me by presun na zacatek dost vadil.
  • 0

#704 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 18:00

HaLuMa napsal/a:
Je to tak proto, protoze mi to tak vyhovuje. Pokud chces, aby to bylo jinak, muzes o to slusne pozadat (coz tvoje fnukani okorenene zcestnymi poznamkami nesplnuje ani nahodou!), a ja, az budu mit nekdy naladu, tak s tim neco treba provedu.

Koukam, ze kritizovat umi kazdy, ale respektovat volny cas druhych uz nikdo. Co delate pro druhe vy, ve svem volnem case? Asi by vas taky nebavilo porad jen poslouchat, ze to pro ty druhe, zdarma, delate blbe, ze?

Hochu, tak tohle mne pěkně nasra... Jestliže vypustím do světa takový produkt jako je GG (a o kterém si myslím že je na dobré cestě), pak musím počítat s tím, že mne to nějaký volný čas bude stát a že s nárustem uživatelů bude ten program muset být víc obecný než jen "můj". Děláš tady ramena, jak je to supr databáze a jak je to lepší než GSAK atd., ale autoři GSAKu všechny podněty berou vážně a realizují je...
  • 0

#705 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 18:08

Ve vší úctě, kterou ke starším lidem mám, mlč už. GG byl myslím od začátku tvořen jako Halumovo program pro jeho potřeby s tím, že narozdíl od mnoha lidí, co si tohle psali pro sebe (ať už v C nebo třeba v PHP/MySQL) to releasnul veřejně. Buď se s tím smiř a přestaň s těma neustálejma u(na)rážkama, nebo se s tím nesmiřuj a kup si GSAK (pokud ho nemáš), když je tak úzasnej. Říkám já, člověk, kterýho tyhle posty už nějakou dobu nebaví, člověk, který chápe lidi co používají Skrýšotlač, člověk, který má koupenej PM i GSAK, ale GG mu přijde jako perfektní alternativa. Uhrovatý teenager.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#706 marekd

marekd

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 18:13

Já tedy myslím, že autorovi GG je potřeba poděkovat za to že to dělá, také programuji, tak dokáži odhadnout kolik je v tom času a práce. A když po autorovi někdo bude něco chtít upravit, tak se to dá napsat i slušně a ne se do něj navážet. Nehledě na to, že to co jednomu vyhovuje, druhému ne, viz. třeba výše zůstat nebo nezůstat stát na keši, po změně setřídění. Až se autor opravdu na...e, tak to někomu prodá a pak budeme za program platit, nebo si to nechá jen pro sebe a své známé. Kritizovat umí každý, ale něco vytvořit už tak snadné není. Howgh.
  • 0

#707 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 18:45

sobikovi napsal/a:
Hochu, tak tohle mne pěkně nasra... Jestliže vypustím do světa takový produkt jako je GG (a o kterém si myslím že je na dobré cestě), pak musím počítat s tím, že mne to nějaký volný čas bude stát a že s nárustem uživatelů bude ten program muset být víc obecný než jen "můj". Děláš tady ramena, jak je to supr databáze a jak je to lepší než GSAK atd., ale autoři GSAKu všechny podněty berou vážně a realizují je...

Vzpamatuj se! Geoget, ackoliv je freeware, tak ani nahodou neni znarodneny, a ja uz vubec nejsem neci otrok.

Dva roky tu nedelam nic jineho nez nasloucham svym uzivatelum, sbiram od nich podnety a realizuji je. Podle toho jak sam uznam za vhodne! Ale vytykat mi, ze podnety neberu vazne, to nemuze nikdo soudny vypustit z ust.

Zkus timto tonem davat podnety u GSAKu... vykopnou te, a to i kdyz jej budes mit koupeny. Za tech par dolaru si urcite nenechaji sr... na hlavu. Proc si myslis, ze ja si necham nadelavat na hlavu zadarmo? :o
  • 0

#708 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 19:35

Zlata slova, plne se s nimi ztotoznuji. Oni to na GSAKu asi citi podobne: Registration benefits: 3. The voice of the registered user will carry more weight when requesting new features. 6. I can justify to my wife why I spend so much time on it! S temito body se plne ztotoznuji, jen bych je trochu upravil pro nas: 1. Hlas pratelskych uzivatelu ma mnohem mnohem vetsi vahu nez hlas vecnych rejpalu 2. Manzelce to asi tezko vysvetlim, a kdyby cetla prispevky nekterych lidi, tak me pozene od pocitace pohrabacem
  • 0
MaFa

#709 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 20:03

Tesat do kamene!
  • 0

#710 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 21:03

sobikovi napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Je to tak proto, protoze mi to tak vyhovuje. Pokud chces, aby to bylo jinak, muzes o to slusne pozadat (coz tvoje fnukani okorenene zcestnymi poznamkami nesplnuje ani nahodou!), a ja, az budu mit nekdy naladu, tak s tim neco treba provedu.

Koukam, ze kritizovat umi kazdy, ale respektovat volny cas druhych uz nikdo. Co delate pro druhe vy, ve svem volnem case? Asi by vas taky nebavilo porad jen poslouchat, ze to pro ty druhe, zdarma, delate blbe, ze?

Sobíku, Sobíku, občas píšeš, jako by jsi financoval vývoj GeoGetu a ještě dával HaLuMovi něco na přilepšenou na knížku ....
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#711 Wachtici

Wachtici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 21:04

Děkuji Halumovi za jeho práci a za rady na user(moje) problémy, kterými ho občas zatěžuji.
  • 0

#712 JotT

JotT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 22:27

Je to trochu off-topic, prece jen tohle je thread venovany hlavne reseni technickych problemu... ale proste mi to neda.. Po vyzkouseni GSAKu vc. nekterych maker i GG a GG2 jsem stale spokojenejsim uzivatelem GG2. A zda se mi neuveritelne, jak hulvatskym zpusobem nekteri z nas "prosi" o zakomponovani jejich pozadavku do programu. Ono to mozna souvisi s jakymsi zhrubnutim cele spolecnosti, kdy pro mnohe je dobry mrav asi prezitkem.. Sam nejsem nijak zapaleny hledac a semtam vyzvednuti nejake krabicky neni pro mne cilem, ale spis prostredkem videt mista, kam bych normalne vetsinou neprisel nebo nepatral po podrobnostech. Chodim vetsinou sam a tech par kaceru, co znam, znam ne pres geocaching.. Ale od nich, dlouholetych kaceru jsem slysel stesk na obecny upadek chovani a slusnosti, ktery pozoruji treba i na zadostech o dalsi napovedu k jejich keskam.. A proc tohle pisu? Ne proto, abych tady vyvolaval nejaky flame.. Ale proto, abych dal najevo HaLuMa, ze JA si jeho prace pro nas hodne cenim. A taky proto, aby se nekteri tady na foru pred tim, nez napisi nejaky prispevek zamysleli.. Hlavou.. A prestanme porad srovnavat GG a GSAK.. Kazdy software k danemu problemu pristupuje po svem. A nekomu vyhovuje ten, nekomu onen.. jezis - uz slysim, jak si rikate, co nas tady ten trouba s nalezenou stovkou peskuje..;) Moderatorovi se omlouvam za prispevek trochu mimo tema.. BTW - puvodne to bylo trochu delsi, ale radsi jsem to promaznul.. Moderator at to klidne pokud uzna za vhodne smazne cele..
  • 0
-=JotT=-

#713 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 22:48

Áno, hoci je GG "konkurencia", o klientov takého typu ako sú dobreviete ktorí, samozrejme nestojím, respektíve by u mňa boli už dávno na čiernej listine a basta. Ja mám rád priamočiare rieśenia a podobné snahy o rádoby vylepšenia čas od času zaregistrujem aj smerom k mozigu a verte , že také príspevky sa čítajú veľmi zle. Akýkoľvek práca bez spätnej väzby neteší, ale ak to má byť takého druhu ako daktorí užívatelia , tak to radšej bez nej... Tiež sorry že kecám do vecí, do ktorých ma nič nie je ale kedže sem čsto chodím po inšpiráciu...
  • 0

#714 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 22:50

Omlouvám se, ale je mi líto, že z toho všeho co jsem psal má Haluma a další dojem, že chci nějak napadat autory za jejich práci apod. Je škoda, že slova poděkování a chvály tak nějak zanikají a nikdo je nevnímá. No to tak bývá.

GG je opravdu na dobré cestě a je za ním mnoho kvalitní práce. Děkuji.
  • 0

#715 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 22:56

JotT napsal/a:
Je to trochu off-topic, prece jen tohle je thread venovany hlavne reseni technickych problemu... ale proste mi to neda.. Po vyzkouseni GSAKu vc. nekterych maker i GG a GG2 jsem stale spokojenejsim uzivatelem GG2. A zda se mi neuveritelne, jak hulvatskym zpusobem nekteri z nas "prosi" o zakomponovani jejich pozadavku do programu. Ono to mozna souvisi s jakymsi zhrubnutim cele spolecnosti, kdy pro mnohe je dobry mrav asi prezitkem..

jezis - uz slysim, jak si rikate, co nas tady ten trouba s nalezenou stovkou peskuje..;)

S tím co tady píšeš, nemá počet nálezů nic společného...

A pokud mám být ten hulvát já, pak si nepamatuji, kdy jsem o nějakou změnu, doplnění žádal nějakým obzvlášť pohoršujícím způsobem. Asi by jsi to tady nenašel, jelikož vždy jsem psal ve stylu "bylo by dobré... Co kdyby se objevila nová fíčura..." atd.

Je fajn, že ti GSAK vyšel jako horší než GG, ale když už tak už by jsi měl napsat proč. Já to aspoň vždy napsal, proč je GSAK lepší než GG... a vidíš, taky jsem přešel na GG. A jsem spokojenej na 75%...
  • 0

#716 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2009 - 23:04

kolombo napsal/a:
Sobíku, Sobíku, občas píšeš, jako by jsi financoval vývoj GeoGetu a ještě dával HaLuMovi něco na přilepšenou na knížku ....

Kolombo, nemám problém s tím, pokud bude GG shareware nebo cokoliv jiného, GSAK jsem si koupil, koupím si když budu přesvědčený i GG...

... moje snaha není potopit GG, ale naopak. V mnoha ohledech je lepší než GSAK...
  • 0

#717 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2009 - 0:06

Prosím, mohl by mi někdo osvětlit, jak je to s vyhledáváním v názvu kešky? Jak jsem pochopil, tak při vyhledání se nerozlišují velká/malá, háčky/čárky... tedy když zadám šit a sít, tak to najde všechny kešky, které obsahují buď šit nebo šít, tudíž nesmyslný seznam... nastavit si někde, jak vyhledávat jsem ale nenašel. Prosím tedy o radu, jak nalézt jen kešky např. podle řetězce šít... nebo je na to nutné napsat nějaké makro? Děkuji za pomoc.
  • 0

#718 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2009 - 0:17

jezis marjá...tak snad vyhledavej o kousek delsi retezec ne?! omg...sem kdyz si clovek zajde, tak se akorat nasere..
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#719 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2009 - 0:19

celkem me mrzi ze mi tady unikaji nekdy dulezity veci..jenze me to vazne nebavi vsechno porad cist:-( nechcete nekdo udelat GG vlakno Sobik?:-)
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#720 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2009 - 0:22

Qnik napsal/a:
jezis marjá...tak snad vyhledavej o kousek delsi retezec ne?! omg...sem kdyz si clovek zajde, tak se akorat nasere..

Délka řetězce problém neřeší, já potřebuji ten krátký... a jde o ty háčky čárky.. A nebruč. Jako nováček v GG snad mám právo na dotazy, které jsem nikde nenašel.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama