Geoget 2
Publikováno 11 leden 2009 - 1:13
Publikováno 11 leden 2009 - 9:26
Druhý dotaz je na import dat... po ukončení importu mám info, že bylo přidáno 5 keší a update xy waypoints. Když pak kliknu na View, abych se podíval co import udělal, tak jednak zatuhne info okno, ale když se pak vrátím po restartu, nejsem schopen dohledat, co se přidalo, protože desítky položek mají UpdateDate stejný. Nebylo by možný dostat se např. na položku AddDate, tedy datum, kdy bylo přidáno do databáze?
Nevím, jestli je to novinka v poslední verzi GG, ale při importu se automaticky zároveň aktualizují nadmořský výška, kraj, okres?
Publikováno 11 leden 2009 - 10:59
sobikovi napsal/a:
Délka řetězce problém neřeší, já potřebuji ten krátký... a jde o ty háčky čárky.. A nebruč. Jako nováček v GG snad mám právo na dotazy, které jsem nikde nenašel.Qnik napsal/a:
jezis marjá...tak snad vyhledavej o kousek delsi retezec ne?! omg...sem kdyz si clovek zajde, tak se akorat nasere..
Tak to mas proste smulu. je to proste takthle a nic se na tom menit nebude, protoze takto je to spravne a logicke.
Jak chces vyhledavat presne podle diakritiky, kdyz v datech mas nektere kese zcela bez diakritiky, jine s castecnou diakritikou, a jine s plnou diakritikou? A to cele naprosto nepredvidatelne... takze ty nemuzes vedet, jestli tebou hledany vyraz je ci neni s diakritikou! A proto je hledani s ignorovanim diakritiky jedine spravne reseni.
Publikováno 11 leden 2009 - 11:12
[quote]sobikovi napsal/a:
Tak to mas proste smulu. je to proste takthle a nic se na tom menit nebude, protoze takto je to spravne a logicke.
Jak chces vyhledavat presne podle diakritiky, kdyz v datech mas nektere kese zcela bez diakritiky, jine s castecnou diakritikou, a jine s plnou diakritikou? A to cele naprosto nepredvidatelne... takze ty nemuzes vedet, jestli tebou hledany vyraz je ci neni s diakritikou! A proto je hledani s ignorovanim diakritiky jedine spravne reseni.[/quote]Nj, co se dá dělat
Publikováno 11 leden 2009 - 11:16
sobikovi napsal/a:
Kde najdu co znamenají jednotlivé znaky v položce Status? Nikde jsem k tomu nic nenašel a tak nějak nedopátral, co co znamená..
Rekl bych, ze ses tu na to jiz jednou ptal :-)
Kolecko ... je stazeny listing
# ... arichivovana
. ... keska ma od tebe napsanou poznamku
- ... keska je disabled
Jazdemu stavu odpovidaji i bavy pozadi nebo pisma. Opet to tu jiz bylo.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 11 leden 2009 - 11:39
Ptal, ale odpověď nedostal Díky moc. Na ty barvy se pamatuji, tehdy se řešilo i jestli by s tou barevností nešlo něco dělat (individuální nastavení), ale taky to vyšumělo.gord napsal/a:
# ... arichivovana
- ... keska je disabled
Publikováno 11 leden 2009 - 11:44
Caster napsal/a:
Ja mam takovou drobnost, slo by udelat aby makro pro zadani hodnoceni kese nasledne vyvolalo refresh radku dane kese v listu? Nektere akce (zrejme interni) refresh vyvolavaji, ale tahle ne. Asi by to slo udelat novou metodou kterou by skript zavolal? V online pasdocu jsem takovou nenasel. Asi by bylo pomale pouzivat to i v pripade kdy skript updatuje hromadu kesi (hodnoceni z gc.cz apod.) tam je asi rychlejsi reload filtru, ale v pripade kdy zadavam svoje hodnoceni k jedne kesi by bylo mnohem rychlejsi obnovit jen ten jeden radek... diky
Melo by stacit dat na konec PluginWork funkce v czgcdorank.ggp.pas novy radek:
GC.AddList;
Publikováno 11 leden 2009 - 11:46
sobikovi napsal/a:
Kolombo, nemám problém s tím, pokud bude GG shareware nebo cokoliv jiného, GSAK jsem si koupil, koupím si když budu přesvědčený i GG...kolombo napsal/a:
Sobíku, Sobíku, občas píšeš, jako by jsi financoval vývoj GeoGetu a ještě dával HaLuMovi něco na přilepšenou na knížku ....
... moje snaha není potopit GG, ale naopak. V mnoha ohledech je lepší než GSAK...
Opravdu ????
Pak to ovšem neděláš právě nejlépe.
No, já osobně Tě už zařazeného mám .....
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 11 leden 2009 - 11:53
sobikovi napsal/a:
Druhý dotaz je na import dat... po ukončení importu mám info, že bylo přidáno 5 keší a update xy waypoints. Když pak kliknu na View, abych se podíval co import udělal, tak jednak zatuhne info okno, ale když se pak vrátím po restartu, nejsem schopen dohledat, co se přidalo, protože desítky položek mají UpdateDate stejný. Nebylo by možný dostat se např. na položku AddDate, tedy datum, kdy bylo přidáno do databáze?
updatedate je stejny, protoze se se vsechny ty zaznamy aktualizovaly ve stejny den.
A at delam co delam, infookno mi nikdy nezatuhlo. pokud mas databazi na nejakem hodne pomalem disku, tak velmi pravdepdoobne nic nezatuhlo, jen to maka...
Publikováno 11 leden 2009 - 11:56
GeoGet:
Publikováno 11 leden 2009 - 11:57
gord napsal/a:
sobikovi napsal/a:
Ptal, ale odpověď nedostal Díky moc. Na ty barvy se pamatuji, tehdy se řešilo i jestli by s tou barevností nešlo něco dělat (individuální nastavení), ale taky to vyšumělo.gord napsal/a:
# ... arichivovana
- ... keska je disabled
Myslim, ze jsem na ty znaky odpovidal i tenkrat, ale nebudem se prit kvuli malichernostem.
Barvy urcite nevysumely. Haluma tehdy konstatoval, ze je to v porovnani s vyslednou pridanou hodnotou neumerne mnoho prace. A s tim bych souhlasil.
GeoGet:
Publikováno 11 leden 2009 - 12:09
sobikovi napsal/a:
Kolombo, nemám problém s tím, pokud bude GG shareware nebo cokoliv jiného, GSAK jsem si koupil, koupím si když budu přesvědčený i GG...
Ale jdi ty!
Chces nam snad tvrdit, ze GSAK sis koupil az pote, co jsi jejich tvurce rok prudil s pozadavkama ve forech?
Nebo nam snad chces tvrdit, ze GSAK je tak dokonaly, ze jsi na nej zadny pozadavek nemel? (proc v tom pripade ztracis cas s Geogetem?)
A i kdyby GSAK byl dokonaly (krasna utopie...), a Geoget byl dobry jen z petiny toho co GSAK, nezaslouzil by si alespon petinovou odmenu?
Jenze ono je to vsechno ve skutecnosti jinak... GSAK sis koupil, protoze ti tehda nic jineho nezbyvalo. Geogetem se zabyvas jen proto, ze GSAK proste tak skvely neni (Protoze jinak bys pouzival ten dokonaly a vzorny program, ktery sis preci i koupil!), a za Geoget jsi nic nezaplatil, protoze te k tomu nic nenuti.
Vcera ses v jinem vlaknu (financovani gc.com) nekomu vysmival, ze se chova komunisticky. Pritom sam povazujes za samozrejme, ze prace a usili jinych je automaticky verejnym majetkem.
Publikováno 11 leden 2009 - 12:45
Publikováno 11 leden 2009 - 12:57
Publikováno 11 leden 2009 - 13:05
Hodně podobnou fíčuru řeší GSAK makro, ale tvoje verze se mi líbí mnohem víc. Kromě jiného jedu na dvou počítačích, takže přetahovat furt data z jednoho do druhého programu byl opruz a z těch dvou vyhrál zatím GG. HowghB)HaLuMa napsal/a:
Porad tomu nerozumim... proc jsi nevznesl pozadavek ke GSAK, aby doplnil tu jednu jedinou chybejici funkci? Stacilo preci rict, a oni by to (dle tvych vlastnich slov!) velmi rychle pridelali! Reaguji preci obratem a svym uzivatelum naslouchaji.
Jenze ono to neni tak ruzove... ze?
Publikováno 11 leden 2009 - 13:44
Hodně podobnou fíčuru řeší GSAK makro, ale tvoje verze se mi líbí mnohem víc. Kromě jiného jedu na dvou počítačích, takže přetahovat furt data z jednoho do druhého programu byl opruz a z těch dvou vyhrál zatím GG. Howgh
Omlouvam se, ze se misim do tohoto vlakna i kdyz GG pouzivam jen ze "studijnich" duvodu a jsem spokojenym uzivatelem konkurencniho programu. Vzhledem k tomu ze lezim v posteli napaden nejakym bacilem a sleduji jak si vzajemne vracite smece v tomto foru, nejak nemohu nereagovat .
Chapu HaLuMovi postoje i kdyz me obcas "vytaci" tim jak nasazuje na GSAK, ale to je asi pochopitelne . Stoji za nim kus poradne prace, kdy jeho GG je opravdu v leccems lepsi nez GSAK.
Koho ale nechapu jses ty Sobiku. Cim dal vic mam pocit, ze nevis co chces. Prece je nelogicke rypat do programu, ktery umi jen jednu věc lepe, nez konkurence, kterou jsem jeste k tomu zaplatil - to bych vazne videl logictejsi bojovat o takovou funkci na foru zakoupene aplikace (a není pravda, ze GSAK nemá cachemapu, ktera zvladne kruh kolem kesi - podivej se mi do profilu...jedna se o upravenou mapu od Gebyho, funguje skoro stejne jako ta v geogetu a odkaz na ni jsem ti kdysi posilal).
Jeste jednou se omlouvam za vstup do vlakna, preji HaLuMovi hodne spo ojenych uzivatelu a jdu se znovu potit.
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x
Publikováno 11 leden 2009 - 13:51
Publikováno 11 leden 2009 - 14:36
HaLuMa napsal/a:
Melo by stacit dat na konec PluginWork funkce v czgcdorank.ggp.pas novy radek:
GC.AddList;
AddList nezna, zna ListAdd coz by popisem odpovidalo, ale zadna zmena (ani po restartu geogetu).
Publikováno 11 leden 2009 - 14:49
Publikováno 11 leden 2009 - 15:05
Pravděpodobně chyba v makru... Zkus ho načíst do debugeru a provést kontrolu. Podle všeho ti nebude souhlasit konfigurace, jelikož s novým makrem přišlo i nové nastavení a může se to někde tlouct.Basin napsal/a:
Po instalaci poslední verze GG a poslení verze GGstat mi z geogeti zmizela ikona makra pro statistiky.
Kde ji teď najdu? Procházel jsem dřívější příspěvky ale nic jsem nenašel.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů