Naprosto děsnej signál 10.9.05
Publikováno 10 září 2005 - 22:29
Tak takhle se ten geocaching dělat nedá :-(
Jak jsem vlazl pod stromy, tak jsem byl zcela bez signálu :-(
Publikováno 10 září 2005 - 23:04
Zcela stejna zkusenost dnes za Pribrami. Mozna za to muze ta vysoka aktivita slunce a ocekavane geomagneticke boure. Udajne uz nektere satelity preventivne vypinaji. Hmm, kdo vi?To jsem ještě nezažil, nejdřív jsem měl nad hlavou v malém kolečku jen jednu družici a nakonec žádnou :-(
Publikováno 10 září 2005 - 23:32
Publikováno 11 září 2005 - 0:15
Tak nevim, ale ja dnes nemel se signalem problem. Kese jsem bez problemu hledal a nasel asi v 9-10, 14 a 16 hodin na severnim okraji Prahy.To jsem ještě nezažil, ...
Publikováno 11 září 2005 - 0:41
Dnes kolem poledne jsem lovil na rozhledne Kryry a liboval jsem si, jak to krasne hraje.To jsem ještě nezažil, nejdřív jsem měl nad hlavou v malém kolečku jen jednu družici a nakonec žádnou :-(
Publikováno 11 září 2005 - 0:53
To jsem ještě nezažil, nejdřív jsem měl nad hlavou v malém kolečku jen jednu družici a nakonec žádnou :-(
Neni take divu viz:
Američtí vědci ve středu pozorovali čtvrtou nejmohutnější naměřenou erupci na Slunci za posledních 15 let. S odvoláním na americký Národní úřad pro výzkum oceánů a atmosféry (NOAA) to ve čtvrtek oznámila agentura DPA. Pokud zvýšená aktivita Slunce vydrží několik dní, mohli bychom se prý dočkat polární záře, ale i rušení telefonních hovorů.
8.9. 2005 18:25
WASHINGTON - Vědci zpozorovali erupci ve chvíli, kdy se příslušná aktivní oblast posunula na viditelnou stranu Slunce, oznámil ředitel NOAA Larry Combs. Sluneční materiál putuje k naší planetě 1,5 až tři dny. Proud slunečních částic ale údajně nesměřoval přímo na Zemi.
Pokud však zvýšená sluneční aktivita ještě několik dnů vytrvá, mohla by v pondělí vyvolat polární záři, tvrdí německý astronom Ulrich Rieth. "Nevíme ale, jak aktivní zůstane skupina slunečních skvrn," řekl expert.
Oblast slunečních skvrn označená číslovkou 808 se v následujících dvou týdnech díky rotaci přesune přes celý viditelný sluneční kotouč. Vědci přitom očekávají další erupce.
Nejnovější erupce už podle NOAA měly za následek dočasné narušení vysokofrekvenční komunikace, zvláště v oblastech, kde zrovna svítilo Slunce. Úřad také upozorňuje, že zasaženy mohou být i komunikační systémy, jež využívají záchranáři v oblasti postižené živelní pohromou kolem Mexického zálivu. Rušen by mohl být také provoz elektráren a rozvodů elektřiny, radiové vlny, satelitní příjem i mobilní telefonní sítě.
Přímo ohroženi ale lidé erupcemi nejsou. Magnetické pole Země spolu s ionosférou vytvářejí proti nebezpečnému záření dostatečnou ochranu.
Publikováno 11 září 2005 - 1:10
Během soboty jsem celé odpoledne lovil kešky úplně v pohodě, se zapnutým WAAS jsem dosáhl přesnosti 1m, no akorát v hustým lese to bývá špatný. Přesně nad hlavou jsem žádnou družici taky neměl, ale na přesnost je stejně lepší, když jsou družice rozprostřené. Myslím že sluneční činnost družice z nadhlavníku nevyháníTo jsem ještě nezažil, nejdřív jsem měl nad hlavou v malém kolečku jen jednu družici a nakonec žádnou :-(

Publikováno 11 září 2005 - 13:10
V patek odpoledne (den predtim) jsem byl na prochazce v lesich za jednou nejmenovanou keskou. Podle GPS jsem mel v te chvili v 90° vyseci nad hlavou jednu jedinou druzici, vsechny ostatni se krcily v oblasti elevace do 45°. Takze se hledalo mezi stromy opravdu spatne, ale jako zazrakem jsem dve druzice snimal a GPSka zila. Ale myslim, ze to byl v mem pripade jen problem aktualniho rozmisteni druzic nad hlavou.[ To jsem ještě nezažil, nejdřív jsem měl nad hlavou v malém kolečku jen jednu družici a nakonec žádnou :-( ]
Publikováno 11 září 2005 - 18:53
To jsem ještě nezažil, nejdřív jsem měl nad hlavou v malém kolečku jen jednu družici a nakonec žádnou :-(
Se signalem jsem 10.9.05 nemel zadne vyrazne problemy (vyjma pruchodu zalesnenym udolickem po desti). GPS jsem mel zapnutou v podstate cely den a pohyboval jsem se na jihovychod od Prahy. Odpoledne byl signal trochu horsi, ale bylo to dano spis rozmistenim druzic a terenem, venku z lesa jsem se zase chytal v pohode.
Michal
Publikováno 12 září 2005 - 12:48
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů